2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δόση(ς) ελπίδας για τον Ολυμπιακό με νίκη στο 92΄κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα

Δόση(ς) ελπίδας για τον Ολυμπιακό με νίκη στο 92΄κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα

By on 22 Απριλίου, 2023 0 18541 Views

Με γκολ του Δόση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Oλυμπιακός  επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας με 1-0 στο Μακάρειο, διατηρώντας τις έστω λίγες ελπίδες του για παραμονή. Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να προηγηθούν στο 85’, αλλά ο Μολ απέκρουσε το πέναλτι του Ντορεγκαράι και στη συνέχεια οι μαυροπράσινοι πήραν τη νίκη στο τέλος!Με το τρίποντο αυτό ο Ολυμπιακός κρατά κάποιες ελπίδες σωτηρίας έστω και αμυδρές.

Με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στος 26 βαθμούς και μειώνει στο -9 από τη Δόξα που έμεινε στην ισοπαλία με την ΑΕΛ.

Α’ Ημίχρονο

Αρκετά χαμηλό το τέμπο στο πρώτο ημίχρονο και ελάχιστες οι αξιοσημείωτες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 7ο λεπτό, ένα μακρινό σουτ του Χριστοδούλου έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 28ο λεπτό ο Μποτεάκ προσπάθησε να απειλήσει τον Μολ με μακρινή εκτέλεση φάουλ, ο κήπερ του Ολυμπιακού όμως μάζεψε εύκολα.

Στο 30ο λεπτό ο Κορομά μπήκε στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας και επιχείρησε το σουτ χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε για τον Ολυμπιακό στο 39ο λεπτό. Ο Χέντρικς με ωραία ενέργεια απελευθερώθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Κίσσα, η μπάλα όμως έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Β’ Ημίχρονο

Η πρώτη καλή στιγμή στο δε’υτερο ημίχρονο ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 55ο λεπτό. Ο Κα επιχείρησε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, αναγκάζοντας τον Κίσσα να διώξει σε κόρνερ με δυσκολία.

Στο 62ο λεπτό, η Νέα Σαλαμίνα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μποτεάκ, ο Μολ όμως έδιωξε.

Στο 84ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Κα, ο Ντορεγκαράι όμως που ανέλαβε την εκτέλεση δεν νίκησε τον Μολ που κράτησε το 0-0.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έμεναν στο ισόπαλο 0-0, ο Ντόσις στο 91ο λεπτό σκόραρε με σουτ, που κόντραρε και στον Άδωνη, για να χαρίσει το τρίποντο και ελπίδες για παραμονή στον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Λιασίδης, Μπάρντι, Σάλι (46′ Κα), Έσελινγκ, Χριστοδούλου (62′ Πεχλιβάνης), Δόσης, Σλόγκαρ (86′ Γκόρουπετς), Χέντρικς (46′ Ντουρμισάι), Αλτσέους (62′ Νάνι), Κορομά.
Στον πάγκο: Τσαρλς, Κα, Πεχλιβάνης, Δημητρίου, Γιακουμάκης, Νάνι, Γκόρουπετς, Ενόχ, Καλίλι, Χαραλάμπους, Ντουρμισάι.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίσσας, Ντάτκοβιτς, Τσίκο, Μάντζεκ, Κλίμοβιτς (88′ Φελίπε), Φράγκος (58′ Καρλίτος), Μποτεάκ (84′ Κουμουρής), Νικολάου (58′ Οφόρι), Λέουκο, Ντιακιτέ (46′ Άδωνη), Ντορεγκαράι.
Στον πάγκο: Καλανίδης, Σεργίου, Άδωνη, Κουμούρης, Καρλίτος, Μαργκάσα, Οφόρι, Τιάγκο, Φελίπε, Ντα Σίλβα.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δόσης, Έσελινγκ, Μολ, Σλόγκαρ, Κορομά, Μπάρντι.

ΣΚΟΡΕΡ: 90+2′ Δόσης
Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Αθανασίου Κυριάκος
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης