4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τσιτσιπάς – Αλκαράθ 0-2: Σε άλλο επίπεδο ο Ισπανός, συνέχισε την «κατάρα» του Στέφανου στα 500αρια

Τσιτσιπάς – Αλκαράθ 0-2: Σε άλλο επίπεδο ο Ισπανός, συνέχισε την «κατάρα» του Στέφανου στα 500αρια

By on 23 Απριλίου, 2023 0 3908 Views

O Κάρλος Αλκαράθ κέρδισε δίκαια τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό της Βαρκελώνης (6-3, 6-4) για να υπερασπιστεί τον τίτλο του την ώρα που ο Ελληνας τενίστας μετρά 0-3 ρεκόρ σε τελικούς της διοργάνωσης.

Ο Tσιτσιπάς δεν κατάφερε να φτάσει στον 10ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ένα επίπεδο πάνω από τον Ελληνα τενίστα και υπερασπίστηκε τον τίτλο του, κερδίζοντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 19 λεπτά).

Ετσι, η… κατάρα για τον Τσιτσιπά στα 500αρια τουρνουά συνεχίστηκε, καθώς μετρά ρεκόρ 0-10 στους τελικούς και μάλιστα στην Βαρκελώνη έχει 0-3, έχοντας χάσει δύο φορές από τον Ναδάλ και μία σήμερα από τον Αλκαράθ.

Παράλληλα, το ρεκόρ του σε τελικούς έγινε 9-17, ενώ ο Καρλίτος στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι πλέον στο 4-0…

Ο Στέφανος μπήκε καλά στο ματς και βρήκε πρώτος break, ωστόσο από δικά του λάθη ο Αλκαράθ απάντησε και βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ, κερδίζοντας τρία συνεχόμενα games. Συνολικά στο σετ, ο Στέφανος πήρε μόνο 6 πόντους στο σερβίς του αντιπάλου του, με τους 4 να είναι στο game που έκανε το break.

Στο δεύτερο ο Αλκαράθ συνέχισε να σερβίρει αδιανόητα καλά (είχε 77% πρώτο σερβίς, με 81% κερδισμένους πόντους και 73% στο δεύτερο σερβίς), βρήκε το break στο 2-2 και από την θέση του «οδηγού» έφτασε στην υπεράσπιση του τίτλου χωρίς να κινδυνέψει από τον Στέφανο στο δικό του σερβίς. Συνολικά σε όλο το ματς ο Στέφανος πήρε 10 πόντους στο σερβίς του Ισπανού. Ο Καρλίτος έκανε ζημιά με το drop shot (10 winners) και σε συνδυασμό με το σερβίς του, έφτασε στον 9ο τίτλο καριέρας.

Ο Τσιτσιπάς πρώτος το break, o Αλκαράθ όμως πήρε το σετ

Με love game (2 winners και δύο χαμένες επιστροφές του Τσιτσιπά) άρχισε… φουριόζος το ματς ο Αλκαράθ.

Ο Ισπανός στο πρώτο service game του Στέφανου, κυνηγούσε πάνω κάτω τις μπάλες, ωστόσο ο Τσιτσιπάς ήταν αποτελεσματικός στο πρώτο σερβίς και ισοφάρισε εύκολα σε 1-1. Στο επόμενο game, δύο επιπόλαια λάθη του Καρλίτος και μία υπέροχη λόμπα του Στέφανου, έφεραν διπλό break point, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε από ένα φόρχαντ του Ισπανού πάνω στο φιλέ.

Ο Αλκαράθ δεν πτοήθηκε και έφτασε αμέσως σε break point, το οποίο ωστόσο έσβησε ο Ελληνας τενίστας. Ομως, με ένα drop shot και ένα διπλό λάθος του Στέφανου σε κρίσιμο σημείο, πήρε πίσω το break και ισοφάρισε σε 2-2, για να πάρει προβάδισμα στο επόμενο δικό του service game.

Αμφότεροι κράτησαν άνετα το σερβίς τους στα επόμενα δύο games, με τον Αλκαράθ να κάνει το 4-3 με love game.

O 19χρονος Ισπανός ανέβασε στροφές, πίεσε στην baseline τον Στέφανο και έκανε το break για το 5-3.

Εκλεισε το σετ στο σερβίς του στη συνέχεια με εμφατικό τρόπο.

Το δεύτερο σετ

O Στέφανος άφησε στην άκρη το πρώτο σετ και ξεκίνησε με love game το δεύτερο, σερβίροντας εξαιρετικά. Ο Καρλίτος ισοφάρισε και σε ένα γκέιμ με πολύ εντυπωσιακούς πόντους στη συνέχεια, ο Στέφανος κράτησε για το 2-1.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1hksjcjrlp&playlistId=v-cs48bq5x3myp

Για άλλο ένα game ο Αλκαράθ σέρβιρε άψογα και ισοφάρισε εύκολα σε 2-2, για να φτάσει στη συνέχεια σε διπλό break point. Το πέτυχε με εύκολο λάθος του Στέφανου με το backhand, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Αφού κράτησε για άλλη μία φορά εύκολα το σερβίς του, αύξησε την πίεση στον Στέφανο ανεβάζοντας το παιχνίδι του στο φιλέ. Ο Τσιτσιπάς ωστόσο… θέλει τέτοια ανεβάσματα και σε ένα δικό του τελείωσε το game με drop shot για να μειώσει σε 4-3.

O Ισπανός όμως ήταν ανίκητος στο σερβίς του… Με love game έφτασε στο 5-3, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-4, αλλά το break που έψαχνε αμέσως μετά, δεν ήρθε ποτέ και ο Αλκαράθ, ξεσήκωσε το κοινό κερδίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στη Βαρκελώνη…