3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΣΑΝΤΗΣ:Η Ανόρθωση δεν μπορεί να εξαρτάται από ένα.Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι περήφανος ο κόσμος(τι είπε για επενδυτές,προγραμματισμό,τραγικούς συμβιβασμούς)

ΣΑΝΤΗΣ:Η Ανόρθωση δεν μπορεί να εξαρτάται από ένα.Θα κάνουμε τα πάντα για να είναι περήφανος ο κόσμος(τι είπε για επενδυτές,προγραμματισμό,τραγικούς συμβιβασμούς)

By on 25 Απριλίου, 2023 0 5734 Views

Στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Γκολ και θέαμα» ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Σάντης και είπε πολλά και σημαντικά πράγματα. Η επόμενη μέρα, το αν θα μπουν επενδυτές για την ώρα, ο προγραμματισμός και η δυνατή ατάκα για την Κυρία. Η θέση του για τις 16 ομάδες και το μήνυμα του στον κόσμο της ομάδας της Αμμοχώστου. Η ιστοσελίδα μας, σας μετέφερε τις τοποθετήσεις του.

Αναλυτικά:

Για την επόμενη μέρα και τη νέα εποχή με τον ίδιο στο τιμόνι: «Πρώτα θα πρέπει ο κάθε Ανορθωσιάτης θα πρέπει να αναγνωρίσει την προσφορά της οικογένειας Πουλλαΐδη στην ομάδα μας. Η Ανόρθωση δεν μπορεί να εξαρτάται από ένα. Όπως είχαμε πει και δημόσια αλίμονο να μην μπορούν οι πολλοί να αντικαταστήσουν τον έναν. Είμαστε σε επαφές με μια ομάδα ανθρώπων που θα έρθουν κοντά στην Ανόρθωση και θα βοηθήσουν την προσπάθεια να πάμε πιο ψηλά. Να το τονίσω… Επενδυτές δεν έρχονται αυτή τη στιγμή στην Ανόρθωση. Όπως είπα είναι μια ομάδα ανθρώπων που θα επαναφέρουν την Ανόρθωση εκεί που της αξίζει. Οι συμβιβασμοί που έγιναν για αποζημίωση δεν ήταν μόνο οδυνηροί αλλά και τραγικοί».

Για τον κ. Πουλλαΐδη: «Έχει δείξει την αγάπη του και την προσφορά του στην Ανόρθωση. Θεωρώ ότι θα είναι ένα ακόμα δείγμα το πόσο νοιάζεται η βοήθεια του».

Για τον προγραμματισμό και τα έξοδα: «Ο προγραμματισμός έχει αρχίσει. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε για όποιο ποδοσφαιριστή θέλουν οι ομάδες. Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας απολογισμός από το υφιστάμενο ρόστερ λαμβάνοντας υπόψη τις ηλικίες και τα οικονομικά τους. Θέλουμε να φέρουμε παίκτες νεαρούς που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην Ευρώπη και να τους πουλήσουμε. Ψεύτικες υποσχέσεις που θα πέσουν και θα διαλυθούν σαν χάρτινοι πύργοι δεν θα πούμε. Δεν θα υποσχεθούμε πράγματα που δεν θα κάνουμε. Δεν θα μπω σε ονοματολογία. Τα έξοδα είναι συγκεκριμένα αλλά μπορούμε να τα αυξήσουμε με κάποια βοήθεια. Με βοήθεια επίσης θα μπορέσουμε να καλύψουμε το χρέος των τριών εκ. ευρώ. Η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη γιατί έχουμε να κάνουμε με συμβόλαια της φετινής σεζόν».

Για τον επόμενο προπονητή και να θα είναι ο Σάντσεθ: «Όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε τον προπονητή μας. Δεν το λέω για τον Σάντσεθ αλλά γνωρίζεται πως στο ποδόσφαιρο όταν δεν πέσουν υπογραφές δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ακόμα λίγη υπομονή, θα ακουστούν κι άλλα ονόματα αλλά, δεν θα μπούμε σε σχολιασμό ονοματολογίας».

Για τον Αντόνιο Πριέτο: «Δεν θα δοθούν τα κλειδιά της Ανόρθωσης σε κανένα. Ο τεχνικός διευθυντής θα είναι εκεί αλλά όλες τις αποφάσεις θα τις παίρνει ο πρόεδρος μαζί με το συμβούλιο του. Έχω εμπιστοσύνη στον κ. Πριέτο αλλά δεν σημαίνει πως δεν έχω άποψη. Θα έρχονται προτάσεις ή αξιολογήσεις ποδοσφαιριστών αλλά τον τελικό λόγο θα τον έχω εγώ».

Για τους στόχους των ακαδημιών και τι σημαίνει Ανόρθωση: «Μπήκαν στόχοι για το κεφάλαιο ακαδημίες για να βγουν ποδοσφαιριστές που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Ανόρθωσης. Έχουμε στόχο να φέρουμε όλες τις ακαδημίες κοντά να και βλέπουμε το Alfa Sports στη Δρομολοξιά ως ένα τόπο να το κάνουμε αυτό. Το προπονητικό κέντρο είναι ήδη σε στάδιο αναβάθμισης. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Επαναλαμβάνω και δεν θα σταματήσω να το λέω. Η Ανόρθωση δεν είναι μόνο μια ομάδα. Αν χαθεί αυτό που λέγεται Ανόρθωση, θα χαθούν πατρίδες και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε τις πατρίδες μας να χαθούν. Το χρωστάμε στην Αμμόχωστο, σε όσους έφυγαν και δεν γύρισαν. Στις μανάδες και τους πατεράδες μας».

Για το αν θέλει 16 ομάδες: «Εμείς θέλουμε 24 (γέλια). Δεν υπάρχει περίπτωση όσο είμαι εγώ πρόεδρος να υποστηρίξουμε τις 16 ομάδες. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή γι’ αυτό. Η Κύπρος δεν μπορεί να έχει πάνω από 12 ομάδες. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό σύντομα, πρέπει να μεριμνήσει η ΚΟΠ στα επόμενα δύο χρόνια να αλλάξει. Αν πρέπει με 10 ομάδες, τότε 10 ομάδες».

Το μήνυμα στον κόσμο: «Σίγουρα ανησυχούν αλλά χρειάζεται να είναι δίπλα στην ομάδα. Θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα. Δεν θα είναι στρωμένος από ροδοπέταλα ο δρόμος. Να ξέρουν πως όλοι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουν ξανά περήφανοι. Η Ανόρθωση δεν ανήκει σε κανένα. Ανήκει στην Αμμόχωστο και τον κόσμο της. Η Ανόρθωση είναι εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε».