21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ομόνοια ξανά στον τελικό .Με ανατροπή απέκλεισε 3-1 την Παφο

Η Ομόνοια ξανά στον τελικό .Με ανατροπή απέκλεισε 3-1 την Παφο

By on 26 Απριλίου, 2023 0 4297 Views

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Ομονοια  φτάνει στον τελικό του κυπέλλου κι έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το…back to back! Η ομάδα της Λευκωσίας επικράτησε της Παφος  FC στο ΓΣΠ με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό, έχοντας πλέον τη μεγάλη ευκαιρία να κλείσει τη χρονιά με την κατάκτηση ενός τροπαίου αλλά κι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου απέναντι στην ΑΕΛ που θα είναι αντίπαλος της στον τελικό.! Η Παφος  FC προηγήθηκε με τον Βαλακάρι στο 13’, η Ομονοια  ισοφάρισε με τον Ντίσκερουντ στο 34’, προηγήθηκε με τον ποδοσφαιριστή που αντικατέστησε τον Μιξ, τον Κασάμα, ο οποίος μετά από σουτ (και κόντρα σε αντίπαλο) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 79’, ενώ ο Χαραλάμπους στο 90+7’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!

 4ο λεπτό ο Χότσκο έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Φαμπιάνο έπεσε και έβγαλε μια δύσκολη απόκρουση. Η Πάφος κρατούσε περισσότερο την μπάλα και κατάφερε με αυτό ον τρόπο να ανοίξει την άμυνα της Ομόνοιας στο 13ο λεπτό και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπεσάρτ έδωσε στον Βαλακάρι που τρύπωσε στην άμυνα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

https://youtube.com/watch?v=XcVLIr0Yyh4%3Ffeature%3Doembed

Στο 16ο λεπτό ο Μιξ έπιασε ένα σουτ από απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ. Η Ομόνοια έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 25ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά τελευταία στιγμή ο Παλάσιος πρόλαβε τον Λέζιακς πριν τελειώσει την φάση και αποσόβησε τον κίνδυνο. 4 λεπτά μετά ο Ζάιρο πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Φαμπιάνο ήταν σε σωστή θέση και απομάκρυνε.

Η Ομόνοια έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 35ο λεπτό όταν ο Ανσαριφάρντ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Μιξ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 1-1.

Στις καθυστερήσεις μετά από μια λανθασμένη απομάκρυνση, ο Βαλακάρι έπιασε το σουτ με τον Φαμπιάνο να βγάζει άλλη μια σημαντική και δύσκολη απόκρουση.

Στο  61΄ ο Κακουλλής από πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον Ίβουσιτς, αλλά κέρδισε μόνο ένα κόρνερ.

Η επόμενη φάση ήρθε στο 79ο λεπτό με τον Κασάμα να κάνει το σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ και να νικάει τον Ίβουσιτς, αφού πρώτα η μπάλα κάπου κτύπησε και άλλαξε πορεία.

Στο 91΄ ο Χαραλάμπους έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού έκανε το πλασέ μόνος με τον Ίβουσιτς αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω! Στο τελευταίο λεπτό ο Χαραλάμπους σε μια αντεπίθεση έκανε το 3-1 και έδωσε την πρόκριση στην Ομόνοια.

ΟΜΟΝΟΙΑ:Φαμπιάνο, Γιούστε, Παναγιώτου, Λέζιακς, Μάθιους, Μπασιρού, Ντίσκερουντ (70′ Κασάμα), Λοΐζου (87′ Χαραλάμπους), Σράντι (77′ Παπουλής), Κακουλλής (70′ Μπεσεντίν), Ανσαριφάρντ (87′ Μίλετιτς).
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Κασάμα, Παπουλής, Κίτσος, Ζαχαρίου, Λανγκ, Μπεσεντίν, Μίλετιτς, Χαραλάμπους, Βενιζέλου, Σάββα.
ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Μπάιριτς (84′ Μπρούνο), Παλάσιος, Ικόκο, Ζουνίνιο, Χότσκο (87′ Ναμ), Κανέ, Βαλακάρι, Αμπντουραχίμι (64′ Τάνκοβιτς), Ζάιρο.
Στον πάγκο: Άντος, Μπετανκόρ, Δημητρίου, Χέσταντ, Τάνκοβιτς, Μιχαήλ, Ναμ, Μπρούνο, Ντράγκομιρ, Ταβάρες, Πελάτζιο.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιούστε, Χαραλάμπους / Ίβουσιτς, Μπάιριτς, Χότσκο, Κβίντα, Παλάσιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Ντίσκερουντ, 79′ Κασάμα / 13′ /97′ Χαραλαμπους/Βαλακάρι
ΘΕΑΤΕΣ: 16059 εισιτήρια
Διαιτητής: Chiffi Daniele
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης