10 Μαΐου, 2024
  • 10 Μαΐου, 2024

Στο 89′ πήρε την πρόκριση η ΑΕΛ με έμπνευση Μεντόζα

By on 26 Απριλίου, 2023 0 5443 Views

Η ΑΕΛ αγχώθηκε, έπρεπε να περιμένει 89’ για να βρει το γκολ, όμως επιστρέφει ξανά σε τελικό κυπέλλου με… εντολή Μεντόζα. Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 1-0 των μαυροπρασίνων στο «ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ» χάρη στην τρομερή εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού.
Η πρώτη μεγάλη φάση (και μοναδική αξιόλογη στο α’ μέρος) άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 19’ ο Καλίλι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, όμως ο Μούριελ είχε σύμμαχο του το οριζόντιο δοκάρι. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53’ ο Μολ έδιωξε σωτήρια την κοντινή προβολή του Ρομό, ωστόσο δεν είχε «απάντηση» στο 89ο λεπτό και την εκτέλεση φάουλ του Μεντόζα. Με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Γκόρουμπετς τελείωσε το ματς ο Ολυμπιακος

ΑΕΛ (Χαραλάμπους): Μούριελ, Παντελή, Ντέγοεστ, Τεϊσέιρα, Τζάλμα, Ζντραφκόφσκι, Παπαφώτης (65′ Μεντόγεβιτς), Μεντόζα (90+3′ Φιλίποβιτς), Κάσα (65′ Μακρής), Ανδρέου (86′ Κόλιας), Ρομό (65′ Μιλιντσεάνου).
Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Κυριάκου, Φραντζής, Μπεραχίνο, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Μπιλοβάρ, Κοντινέλα. 

Ολυμπιακος (Τούτιτς): Μολ, Λιασίδης, Μπάρντι, Έσελινγκ, Γκόρουμπετς, Κυριάκου, Αλτσέους, Καλίλι, Πεχλιβάνης (90+1′ Σλόγκαρ), Χαραλάμπους (46′ Κα-80′ Χέντρικς), Ντουρμισάι (73′).
Στον πάγκο: Τσαρλς, Σάλι, Χριστοδούλου, Δόσης, Γιακουμάκης, Ζευκή, Νάνι, Ενόχ. 

ΣΚΟΡΕΡ: Μεντόζα (89′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παντελή, Ντέγοεστ / Χαραλάμπους, Ντουρμισάι, Μπάρντι.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γκόρουμπετς (2η κίτρινη).
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.500.

Διαιτητής: La Penna Federico
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Zufferli Luca
AVAR: Χριστοφόρου Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας