20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με γκολάρα ο Χάμπος κράτησε ζωντανό τον Απόλλωνα.Μειώθηκαν οι ελπίδες της ΑΕΚ για τον τίτλο

Με γκολάρα ο Χάμπος κράτησε ζωντανό τον Απόλλωνα.Μειώθηκαν οι ελπίδες της ΑΕΚ για τον τίτλο

By on 30 Απριλίου, 2023 0 8529 Views

Με μια απίστευτη γκολάρα του Χάμπου Κυριάκου ο Aπόλλωνας πανηγύρισε στο μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την πλησίασε στους 5 βαθμούς και είναι ζωντανός για την 3η θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Οι γαλάζιοι επικράτησαν 1-0  χάρη στην επινόηση του αρχηγού τους στο 49ο λεπτό που είναι ένα από τα καλύτερα γκολ της φετινής σεζόν.
Από την άλλη η ΑΕΚ, έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή και έχασε εκ νέου έδαφος στην μάχη για κατάκτηση του τίτλου.Στους 56 βαθμούς ο Απόλλωνας, ενώ η ΑΕΚ έμεινε στους 61

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα, όμως τις πρώτες φάσεις τις δημιούργησε ο Απόλλωνας. Στο 11΄ ο Πίριτς απέκρουσε το σουτ του Πίττα, ενώ έξι λεπτά αργότερα και μετά από γύρισμα του Βα από αριστερά και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Πίττας, που σούταρε έξω.

Στο 19΄ ήταν η σειρά της ομάδας της Λάρνακας για να «απειλήσει», όταν το μακρινό σουτ του Λόπες απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο κήπερ του Απόλλωνα απέκρουσε και το δυνατό συρτό σουτ του Γκιούρτσο.

Η φιλοξενούμενη συνέχισε να υπερέχει και στο 29΄ σκόραρε ο Φαράζ, αλλά καταλογίστηκε φάουλ στο Γάλλο στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο 34΄ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο και κεφαλιά του Γκαρθία, η μπάλα… έφυγε μόλις έξω.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων για να «απειλήσουν», όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα και γύρισμα του Πεμπερνές, ο Βα από κοντά έστειλε την μπάλα έξω, ενώ στο 42΄ η ΑΕΚ «απάντησε» με πολύ καλή ευκαιρία, όταν μετά από σουτ του Τόμοβιτς από το ύψος του πέναλτι η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα καταγράφηκε και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, όταν το σουτ του Ουάρντα… έφυγε άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Λεμεσιανή ομάδα άνοιξε το σκορ. Ο Χάμπος Κυριάκου έγινε κάτοχος της μπάλας και με ασύλληπτο σουτ από μακρινή απόσταση δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πίριτς για να αντιδράσει, κάνοντας το 1-0 στο 49΄.

Από εκεί και πέρα κι αφού μεσολάβησε και μία πεντάλεπτη διακοπή λόγω του ότι θα έπρεπε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα μιας και οι φίλοι του Απόλλωνα άναψαν καπνογόνα μετά από το γκολ του Χάμπου Κυριάκου, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 71΄ για να καταγραφεί κάποια καλή φάση, όταν η κεφαλιά του Ράφα Λόπες… έφυγε άουτ.

Ακολούθως, καταγράφηκαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα στο ίδιο λεπτό, στο 87΄. Αρχικά για την ΑΕΚ, όταν ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε την κεφαλιά του Τρισκόφσκι κι ακολούθως στην εξέλιξη της φάσης, όταν το σουτ του Πίττα… έφυγε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει κι έτσι ο Απόλλωνας επικράτησε για τρίτη φορά της ΑΕΚ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη, έστω κι αν και πάλι δεν είναι πάρα πολλές.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Πειμπέρνς, Ρομπέρζ, Εκπολό, Φιλιώτης, Κολ, Χάμπος (78′ Μαυρίας), Ντόνιο (65΄ Σαχάρ), Βα, Ουάρντα, Πίττας (89′ Σπόλιαριτς)
Στον πάγκο: Πεισότο, Δημητρίου, Ίλιεφ, Χουσαίν, Σπόλιαριτς, Ντιγκινί, Μαυρίας, Σαχάρ, Γιόστεν, Κονδύλης, Χέντι, Ζράντι

AEK: Πίριτς, Τόμοβιτς, Λέδες (85′ Μάμας), Τρισκόφσκι, Φαράζ (64′ Ναούμ), Λόπες (75′ Νίκολιτς), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες (85′ Γιάκολις), Πονς, Γκιούρτσο (75′ Γκρόμοφ)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Γκονζάλεθ, Κάσας, Σανχούρχο, Γκρόμοφ, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Γιάκολις, Μάμας, Νίκολιτς

ΣΚΟΡΕΡ: 49′ Χάμπος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαχάρ/ Λέδες, Μάμας

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.000

Διαιτητής: Fernandes Ferreira Vitor Jorge
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Σολωμού Δημήτρης
Παρατηρητής:  Ιωάννου Μιχάλης