2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρία στο ντέρμπι της Αμμοχώστου. Νίκη γοήτρου για την Ανόρθωση κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα

Κυρία στο ντέρμπι της Αμμοχώστου. Νίκη γοήτρου για την Ανόρθωση κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα

By on 7 Μαΐου, 2023 0 4335 Views

Η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της προσφυγιάς με την Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος» για την 7η αγωνιστική της β’ φάσης του πρωταθλήματος με 2-0. Η ομάδα του Βέσκο Μιχαίλοβιτς ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και είχε δοκάρι στο δέκατο λεπτό με τον Φερέιρα. Σαν επιστέγασμα της ανωτερότητας της Ανόρθωσης ήρθε η φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους με τον ο Γκερέρο να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι που κέρδισε ο Φρέιρα κάνοντας το 1-0. Στην επανάληψη και παρά τις αλλαγές που προχώρησε η Νέα Σαλαμίνα δεν άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού ενώ στο 67 οι γηπεδούχοι έμειναν και με δέκα ποδοσφαιριστές έπειτα από αποβολή με απευθείας κόκκινη του Τολμές. Κίτρινη υπέδειξε αρχικά ο Μενέλαος Αντωνίου για τον διορθώσει στην συνέχεια ο Κώστα Ροβέρτος που ήταν στο VAR. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν στο 80΄ με τον Μποτεάκ ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Τσίκο στην τελική πάσα. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Νινγκά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στους 54 βαθμούς η Ανόρθωση, παραμένει στους 48 η Ν.Σαλαμίνα.

Νέα Σαλαμίνα: Μελίσσας, Ντάκοβιτς, Μιγκελίτο (46′ Μποτεάκ), Τσίκο, Κουμουρής (62΄Φελίπε), Κλίμοβιτς (46′ Μάντζεκ), Καρλίτος, Νικολάου (85΄Σαλαλίχ), Φλοριάν, Λέουκο, Ντιακιτέ.

Ανόρθωση: Μιχαήλ, Μπαισίνιο, Αρτυματάς, Κορέια, Φερέιρα (71΄Χριστοφή), Γκερέρο, Παρούτης (95΄Νινγκά), Γουαρίς (62΄Αντωνίου), Σάμπο, Κορέια, Ιωάννου.