17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με ανατροπή στη μάχη της 3ης θέσης ο Απόλλωνας(Ουάρντα-Πίττας τα γκολ της νίκης στο ΓΣΠ)

Με ανατροπή στη μάχη της 3ης θέσης ο Απόλλωνας(Ουάρντα-Πίττας τα γκολ της νίκης στο ΓΣΠ)

By on 7 Μαΐου, 2023 0 9444 Views

Σπουδαία νίκη πήρε ο Απόλλωνας μέσα στο ΓΣΠ, επικρατώντας της Ομόνοιας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη!

Η ομάδα της Λεμεσού…έπιασε την Πάφος FC στη βαθμολογία και μείωσε στο -3 από την ΑΕΚ, δείχνοντας διατεθειμένη να παλέψει μέχρι τέλους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ στο 41’ με τον Κακουλλή, αλλά ο Απόλλων το γύρισε, παίρνοντας το σπουδαίο διπλό με γκολ των Ουάρντα στο 57’ και Πίττα στο 81’!

Μετά από αυτή την νίκη, ο Απόλλωνας είναι στους 56 βαθμούς, όσους έχει και η Πάφος και πλέον είναι στο -3 από την 3η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη!

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 8ο λεπτό ο Χάμπος εκτέλεσε ένα φάουλ, αλλά ο Φαμπιάνο έπεσε στην γωνία του και απομάκρυνε. 3 λεπτά μετά ο Λέζιακς έκανε μια σέντρα-σουτ, με τον Γιοβάνοβιτς να μαζεύει.

Στο 15, υπήρχε χέρι του Χάμπου στην περιοχή, αλλά η φάση μέσω του VAR δεν έγινε  πέναλτι γιατί ο Γιούστε ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε.

Στο 28΄ο Ανσαριφάρντ έκανε το σουτ, η μπάλα κτύπησε στον Ρομπέρζ και έφτασε στον Κακουλλή ο οποίος όμως έκανε ένα άστοχο σουτ.

Στο 38΄ο Φαμπιάνο δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ένα σουτ του Βα.

Στο 41ο λεπτό η Ομόνοια έφυγε στην αντεπίθεση με τον Λοϊζου, αυτός έδωσε στον Κακουλλή ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό για το 1-0!

2 λεπτά μετά ο Πίττας έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά μόλις έξω.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 49΄ένα σουτ του Ντόνιο από απόσταση, έφυγε έξω, ενώ στο 53΄ο Ουάρντα έχασε μια καλή προϋπόθεση.

Ο Απόλλωνας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στο ίσα με τον Ουάρντα στο 57ο λεπτό. Ο Ντόνιο του έδωσε την πάσα και αυτός πλάσαρε σωστά για το 1-1!

Στο 70΄ο Ανσαριφάρντ από καλή θέση έκανε το σουτ, αλλά ο Γιοβάνοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε. Στο επόμενο λεπτό ο Ιρανός έπιασε νέο σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Στο 81΄ο Πίττας από κοντά-υπο πίεση-μετά από σέντρα του Χουσαϊν έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έκανε το 1-2 για τους γαλάζιους, φέρνοντας τούμπα το παιχνίδι.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Γιούστε, Παναγιώτου, Κίτσος, Λέζιακς, Μπασιρού, Ντίσκερουντ (72′ Κασάμα), Λοΐζου (80′ Σάββα), Ζαχαρίου (62′ Μπεσεντίν), Κακουλλής (62′ Σράντι), Ανσαριφάρντ (72′ Μπέζους).

Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Κασάμα, Παπουλής, Λανγκ, Σράντι, Κούσουλος, Μπεσεντίν, Βενιζέλου, Σάββα, Κυριακίδης, Μπέζους.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Εκπολό, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Χ. Κυριάκου, Κολ (76′ Χουσαΐν), Ντόνιο (63΄Γιόστεν), Βα (76′ Σαχάρ), Ουάρντα (90+2′ Ντιγκινί), Πίττας.

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Ίλιεφ, Χουσαΐν, Σπόλιαριτς, Ποντικός, Ντιγκινί, Μαυρίας, Σαχάρ, Γιόστεν, Ζήνωνος, Αυγουστή.

ΣΚΟΡΕΡ: 41’ Κακουλλής / 57′ Ουάρντα, 81′ Πίττας

ΘΕΑΤΕΣ: 3654 εισιτήρια

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Bebek Ivan

AVAR: Γεωργίου Παύλος

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης