30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Τζούρισιτς: Μένει ελεύθερος από τη Σαμπντόρια και υπογράφει στον Παναθηναϊκό

Τζούρισιτς: Μένει ελεύθερος από τη Σαμπντόρια και υπογράφει στον Παναθηναϊκό

By on 17 Ιουνίου, 2023 0 489 Views

Ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει σε όλα με τον Φίλιπ Τζούρισιτς και το μόνο που απομένει για να ντυθεί στα πράσινα ο Σέρβος μέσος είναι η τυπική αποδέσμευσή του από την Σαμπντόρια.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς αναμένεται να αποτελέσει την τρίτη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι, μετά τους Κάρλος Ζέκα και Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Ο 31χρονος διεθνής Σέρβος χαφ έχει συμφωνήσει με το Τριφύλλι για διετές συμβόλαιο, αποτελώντας τον εκλεκτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ενίσχυση στο ”10”, η οποία αποτελούσε απόλυτη προτεραιότητα στον σχεδιασμό των ”πρασίνων”, καθώς σε αυτή την θέση υπήρχε μόνο ο Μπερνάρντ.

Το μόνο που απομένει για να υπογράψει και να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Τζούρισιτς είναι να αποδεσμευθεί και τυπικά από την Σαμπντόρια.

Στο συμβόλαιό του με την ομάδα της Γένοβας υπάρχει μία μικρή ρήτρα αποδέσμευσης σε περίπτωση υποβιβασμού και από την στιγμή που ο σύλλογος υποβιβάστηκε στη Serie B, ο έμπειρος χαφ θα κάνει χρήση της για να μείνει ελεύθερος και να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Κάτι το οποίο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συμβεί κατά την διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Η ευελιξία που θέλει ο Γιοβάνοβιτς

Σε ότι αφορά τώρα ο αγωνιστικό σκέλος και το πώς θα “κουμπώσει” στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς: Ο Σέρβος τεχνικός έχει (απο)δείξει πολλές φορές στη διετία που έχει τα ηνία της ομάδας, πως θέλει οι παίκτες που παίζουν από τη μέση και μπροστά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερες από μία θέσεις.

Την ψάχνει αυτή την ευελιξία, τη θέλει και την επιζητά στους παίκτες που ψάχνει στις μεταγραφές. Γι’ αυτό κι όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Τζούριτσιτς και το πλαίσιο με το οποίο θα μπορούσε να αποκτηθεί (έναν παίκτη τον οποίο γνώριζε πολύ καλά), άναψε μεμιάς το “πράσινο φως” για την απόκτησή του, βλέποντας πως η όλη ιστορία με τον Λινγκρ θα τραβούσε πολύ χρονικά. Και με αβέβαιο αποτέλεσμα…

Ο Τζούριτσιτς έρχεται για να υποστηρίξει κυρίως το ρόλο στο “8-10”, είτε σε διάταξη 4-3-3, όπου ο ένας εσωτερικός μέσος του Παναθηναϊκού (επί ημερών Γιοβάνοβιτς) παίζει πάντα σε πιο ψηλά μέτρα, πολύ πιο κοντά στον φορ, είτε ως καθαρό “10άρι” σε 4-2-3-1, το οποίο θα το δούμε πολύ πιο σταθερά φέτος στους αγωνιστικούς σχηματισμούς του Παναθηναϊκού.

Οι θέσεις του σε Ιταλία κι Εθνική

Πέρα απ’ τις θέσεις στον άξονα, ο Σέρβος άσος μπορεί να υποστηρίξει και ρόλους καθαρού κεντρικού μέσου, όπως έκανε σε αρκετά εφετινά ματς της Σαμπντόρια σε σχηματισμούς 4-3-1-2 που χρησιμοποιούσε ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, όσο κι ως αριστερός εξτρέμ σε διάταξη 4-1-4-1 ή σε 4-2-3-1.

Με τη Σερβία πάλι, παίζει συνήθως στα φτερά της επίθεσης (στο φιλικό της Παρασκευής με την Ιορδανία αγωνίστηκε αριστερά σε διάταξη 3-4-3 και στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε για λίγο δεξιά), αν και υπήρξαν και ματς όπου του έδωσε πιο ξεκάθαρο ρόλο στον άξονα ο προπονητής του.

Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, αρκετά aggressive, με αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο, πολύ έμπειρος σε υψηλό επίπεδο και με παραστάσεις από διαφορετικά πρωταθλήματα.

Έχει τρομερή τεχνική κι επαφή με την μπάλα, εξαιρετικό ξεπέταγμα στα πρώτα 2-3 μέτρα που του δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός και να προσπερνάει τους αντιπάλους του -δημιουργώντας ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα- και γενικά του αρέσει να παίζει ανάμεσα στις γραμμές, ψάχνοντας τις συνεργασίες και τις εκτελέσεις στο επιθετικό τρίτο. Διαθέτοντας ένα “πακέτο” που δεν είχαν οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί του Παναθηναϊκού.

Στην Ιταλία “έριξε” αισθητά τα νούμερά του σε γκολ κι ασίστ, όμως έγινε πολύ πιο συνεπής τακτικά και ήταν βασικός σε όλες τις ομάδες του σ’ αυτή την επταετία στη SERIE A με πολύ “γεμάτες” χρονιές.