13 Μαΐου, 2024
  • 13 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – Ντνίπρο: Σφραγίζει την πρόκριση στην «καυτή» Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – Ντνίπρο: Σφραγίζει την πρόκριση στην «καυτή» Λεωφόρο

By on 1 Αυγούστου, 2023 0 3546 Views

Ο Παναθηναϊκός με το προβάδισμα του πρώτου αγώνα και με «όπλο» το κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης» καλείται απόψε (1/8, 20:30,ALPHA Κύπρου) να «κλειδώσει» το εισιτήριο της πρόκρισης επί της Ντνίπρο και μαζί την εξασφάλιση της παρουσίας του σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Τα χρήματα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός μετά την πρόκριση

Όλοι μέσα πλην του Σένκεφελντ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League με τη νίκη του επί της Ντνίπρο με 3-1 και απόψε (1/8, 20:30 – Cosmote Sports 1) καλείται να ολοκληρώσει την αποστολή του. Το Τριφύλλι θα υποδεχτεί τους Ουκρανούς στο κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης» και χάρη στο σπουδαίο «διπλό» στο Κόζιτσε, σε συνδυασμό με τη δυναμική παρουσία του κόσμου του, κρατάει την ευρωπαϊκή του τύχη στα χέρια του.

Εάν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τέλος της βραδιάς πανηγυρίσει την πρόκριση τότε θα βρεθεί στην επόμενη φάση των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου την περιμένει η τρίτη ομάδα της περσινής Ligue 1, Μαρσέιγ. Με το εισιτήριο για τον Γ’ προκριματικό γύρο οι Πράσινοι θα εξασφαλίσουν την επιστροφή τους σε ευρωπαϊκό όμιλο έπειτα από μια εξαετία, καθώς θα έχουν «κλειδώσει» την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League.

Στο απευκταίο σενάριο που ο Παναθηναϊκός χάσει την πρόκριση τότε θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, στον οποίο θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Σλάβια Πράγας.

Τα χρήματα που θα πάρει ο Παναθηναϊκός μετά την πρόκριση

Μόλις οι Πράσινοι «τελειώσουν» οριστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση θα βάλουν στα ταμεία τους ένα «fix» ποσό ύψους 3.63 εκατομμυρίων ευρώ. Τα συνολικά χρήματα που θα εξασφαλίσουν είναι περίπου οκτώ εκατομμύρια και το ακριβές νούμερο θα εξαρτηθεί από το πόσες ελληνικές ομάδες θα μπουν σε όμιλο, καθώς αυτό θα καθορίσει το market pool.

Φυσικά ανάλογα και με την πορεία του Τριφυλλιού, το ποσό είναι πιθανόν να αυξηθεί κι άλλο, καθώς ανεξάρτητα από την έκβαση του ζευγαριού με τη Μαρσέιγ θα έχει την ευκαιρία του στους ομίλους του Europa League.

Όλοι μέσα πλην του Σένκεφελντ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην συνέντευξη Τύπου της Λεωφόρου τόνισε πως περιμένει την ομάδα του έτοιμη και συγκεντρωμένη για τη ρεβάνς. Από την πλευρά του ο Χόρντουρ Μάγκνουσον επισήμανε πως: «η Ντνίπρο είναι μια επικίνδυνη ομάδα που μπορεί να μας “τιμωρήσει” αν “κοιμηθούμε”».

Ο Σέρβος κόουτς του Τριφυλλιού έπειτα από την τελευταία προπόνηση στο Κορωπί, στην οποία βρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, ανακοίνωσε την αποστολή από την οποία απουσιάζει ο τραυματίας Μπαρτ Σένκεφελντ. Από εκεί και πέρα υπολογίζονται και οι 22 διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές, ενώ θυμίζουμε πως ο Άνταμ Τσέριν μπορεί να μπήκε στις προπονήσεις, όμως είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Εάν η απουσία του Ολλανδού κεντρικού αμυντικού είναι η μόνη διαφοροποίηση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με το ματς του Κόζιτσε τότε η αρχική σύνθεση αναμένεται να αποτελείται από τους: Μπρινιόλι – Κώτσιρα, Γεβντάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Ρούμπεν Πέρεθ, Τζούρισιτς, Βιλένα – Παλάσιος, Σπόραρ, Μπερνάρ. Η αποστολή του Τριφυλλιού: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γεβντάι, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Ζέκα, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Μαντσίνι,