13 Μαΐου, 2024
  • 13 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δυνατός στην εκκίνηση ο Άρης.Κέρδισε την ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Δυνατός στην εκκίνηση ο Άρης.Κέρδισε την ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

By on 21 Αυγούστου, 2023 0 560 Views

Με ένα γκολ του Μοντνόρ με σουτ που ξεγέλασε τον Πίριτς και μια αντεπίθεση για σεμινάριο που έφερε και το δεύτερο με τον Σπόλιαριτς , ο Άρης επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ  στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα.
Στο 30’ ο Μοντνόρ χόρεψε την άμυνα της ΑΕΚ και άνοιξε το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, είχαν τις ευκαιρίες τους, δεν βρήκαν το γκολ και σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο στο 88’ ο Σπόλιαριτς σαν τελικός αποδέκτης με το τέλειο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε τελικό αποτέλεσμα.

Μέτριο γενικότερα το παιγνίδι χωρίς τις πολλές φάσεις για τις δύο ομάδες. Προσπάθησε η ΑΕΚ στην επανάληψη, ήταν πιο επιθετική σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, δεν είχε όμως ουσία στο παιγνίδι της.

Από την άλλη ο Άρης ήταν πιο παθητικός στα πρώτα στάδια της επανάληψης αλλά σταδιακά ισορρόπησε το παιγνίδι και βρήκε και το δεύτερο τέρμα.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιγνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό και με την ΑΕΚ να είναι η πρώτη ομάδα που απείλησε. Στο 8΄του αγώνα είχαμε τα λάθη από την άμυνα του Άρη, ο Λόπες έκανε απευθείας το συρτό πλασέ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βανά.

Στο 12’ είχαμε την πρώτη τελική για τον Άρη με μία μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ουρόσεβιτς, με τη μπάλα να καταλήγει απευθείας όμως στον Πίριτς.

Ο Άρης σταδιακά άρχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και στο 21΄ μετά από μία μακρινή μπαλιά προς τον Μαγιαμπέλα, ο Πίριτς βγήκε αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και παρά λίγο να κάνει το λάθος. Πρόλαβε όμως και απομάκρυνε τη μπάλα.

Η ΑΕΚ βρήκε κάποιες τελικές με τον Σάντσες, ο οποίος στο 28΄ έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ, ενώ με την εκτέλεση του κόρνερ στο 29’ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα όμως να πηγαίνει απευθείας στον Βανά.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πίριτς να έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Συγκεκριμένα, ο Μοντνόρ έκανε ότι ήθελε την άμυνα της ΑΕΚ, έκανε και το σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να φεύγει κάτω από τα χέρια του Πίριτς ο οποίος φαινόταν να ελέγχει την φάση.

Πλέον η ΑΕΚ προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές της, και στο 35’ είχε μία πολύ άστοχη κεφαλιά του Σάντσες μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ.

Στο 41’ όμως παραλίγο να έχουμε την ισοφάριση, αυτή την φορά από λάθος του τερματοφύλακα του Άρη! Ο Σάντσες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βανά έλεγχε πλήρως την φάση αλλά στην έξοδο που δοκίμασε έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και τελευταία στιγμή πριν παίκτης της ΑΕΚ γίνει κάτοχος της μπάλας, πρόλαβε με τα πόδια και έβγαλε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στην επανάληψη και στο 51’ ένα επικίνδυνο γύρισμα του Γκαρσία από τα αριστερά μέσα από την περιοχή, κατέληξε στα χέρια του Βανά.

Στο 53’ είχαμε το πολύ ωραίο παράλληλο γύρισμα του Γιούρτσκο στην περιοχή στον αμαρκάριστο Πέρε Πονς, ο τελευταίος όμως δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε η οποία κατέληξε απευθείας στον Βανά. Ένα λεπτό αργότερα είχαμε τη σέντρα του Γιούρτσκο από τα δεξιά όμως το τελείωμα του Λόπες ήταν πολύ κακό.

Γενικότερα η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλύτερα στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης με τον Άρη να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα και να γίνει επικίνδυνος.

Στο 66’ είχαμε μία σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα της Λάρνακας με τον Φραν Σολ. Ο Γιούρτσκο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Φραν Σολ έκανε αμέσως το συρτό δυνατό σουτ αλλά απέκρουσε ο Βανά κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Πρώτη τελική για τον Άρη στην επανάληψη ήρθε στο 72’ με ένα διαγώνιο σουτ του Μαγιαμπέλα, το οποίο όμως ήταν αδύνατο και δεν ανησύχησε τον Πίριτς ο οποίος μπλόκαρε με ευκολία.

Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει σταδιακά με την ΑΕΚ να μην μπορεί να φτάνει με τόση ευκολία την περιοχή του Άρη, οι παίκτες του οποίου άρχισαν να κρατάνε περισσότερο ώρα τη μπάλα.

Στο 81’ ο Μπράουν έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα όμως χτύπησε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ.

Στο 88’ όμως ο Άρης έδειξε γιατί είναι μία εξαιρετική ομάδα και με αντεπίθεση για σεμινάριο έκανε το 2-0. Οι παίκτες των γηπεδούχων αντάλλαξαν τη μπάλα, ο Σπόλιαριτς έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 90’+3 ο Άρης θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο παιγνίδι αλλά το σουτ του Στρούσκι έξω από την περιοχή πέρασε έξω.

Πέραν ενός καλού σουτ του Πέρε Πονς στο 90’+8 που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο την εστία του Άρη, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τη Λεμεσιανή ομάδα να παίρνει μία σημαντική νίκη στην πρεμιέρα.

ΑΡΗΣ: Βανά, Μουσούντα, Μπένγκτσον (61′ Σπόλιαριτς), Μπράουν, Στεπίνσκι, Σανέ (61′ Μποακί), Γιαγκό (46′ Καζού), Μαγιαμπέλα (74′ Νίκολιτς), Σόκε, Μοντνόρ (61′ Στρούσκι), Ουρόσεβιτς
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Καζού, Μποακί, Σπόλιαριτς, Δημητρίου, Νίκολιτς, Στρούσκι, Σουμάνσκι.

AEK: Πίριτς, Λέδες (83′ Μάμας), Λόπες, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Γκάμα (65′ Τρισκόφσκι), Πονς, Καπτούμ (65′ Σολ), Ρομπέρζ (65′ Τόμοβιτς), Σάντσες, Γκιούρτσο
Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Σολ, Τρισκόφσκι, Καψής, Γκονζάλες, Τζιωρτζής, Μάμας.

ΓΚΟΛ: 30′ Μοντνόρ, 88′ Σπόλιαριτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκάμα

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2000

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Αντωνίου Μάριος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης