5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Αντβέρπ – ΑΕΚ: Η Ένωση από την Αμβέρσα βάζει πλώρη για τους ομίλους του Champions League

Αντβέρπ – ΑΕΚ: Η Ένωση από την Αμβέρσα βάζει πλώρη για τους ομίλους του Champions League

By on 22 Αυγούστου, 2023 0 2919 Views

Η ΑΕΚ από το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης στοχεύει απόψε (22:00) να βάλει πλώρη για τον μεγάλο της στόχο, την είσοδο στους ομίλους του Champions League, κόντρα στη βελγική Αντβέρπ.

Το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ  πανηγύρισε μπροστά στον κόσμο της μια επική, μια ανεπανάληπτη πρόκριση στις καθυστερήσεις απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Μια πρόκριση που ήταν και για τον Μιχάλη Κατσούρη και που φέρνει την Ένωση πλέον ακόμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο όλων στο κλαμπ. Στην είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Η πρώτη πρόκληση έρχεται από το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, την Αμβέρσα, εκεί όπου απόψε (22:00, CYTAVISION) η ΑΕΚ θέλει να βάλει πλώρη για τ’ αστέρια του Champions League κόντρα στην Αντβέρπ και να ολοκληρώσει τη δουλειά την επόμενη εβδομάδα στην OPAP Arena. Η Ένωση δεν είχε μπροστά της καιρό για να προετοιμαστεί, καθώς με… μιάμιση ουσιαστικά προπόνηση μετά το ματς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ καλείται να αντιμετωπίσει την νταμπλούχο Βελγίου.

Οι κιτρινόμαυροι προπονήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο της Αντβέρπ, με τον Αλμέιδα να έχει πάρει στην αποστολή για πρώτη φορά και τον Εσέκιελ Πόνσε που δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς με τη βελγική ομάδα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον «Πελάδο» και αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι πόσες και ποιες αλλαγές θα πραγματοποιήσει στην ενδεκάδα σε σχέση με τη ρεβάνς κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ καθώς ο Αργεντινός τεχνικός είχε αναφερθεί πριν μερικές μέρες σε rotation.

Θυμίζουμε πως στη ρεβάνς του Σαββάτου με την Ντινάμο στην OPAP Arena ο Αλμέιδα είχε προχωρήσει σε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα και συγκεκριμένα στη δεξιά πλευρά με Ρότα και Άμραμπατ αντί των Σιντιμπέ και Ελίασον, διατηρώντας τους Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα στα μετόπισθεν, τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στη μεσαία γραμμή, τον Πινέδα αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Δύο με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με εκείνη που ξεκίνησε στο σαββατιάτικο παιχνίδι θα πρέπει να αναμένονται απόψε με τις υποψήφιες θέσεις να έχουν να κάνουν με τα πλάγια μπακ, τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ μέσα στο ματς χρόνο συμμετοχής είναι πιθανό να πάρει και ο Πόνσε.

Θυμίζουμε πως στην αποστολή της ΑΕΚ στο Βέλγιο βρίσκονται οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Γκίνης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Όσον αφορά την Αντβέρπ, ο Αργεντινός αριστερός μπακ Γκαστόν Άβιλα δεν προπονήθηκε χθες καθώς αναμένεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Άγιαξ. Ο τεχνικός της βελγικής ομάδας, Μαρκ Φαν Μπόμελ τόνισε πως η ΑΕΚ αποτελεί έναν δύσκολο αντίπαλο με εμπειρία στην Ευρώπη, ενώ από την πλευρά του ο έμπειρος διεθνής Βέλγος στόπερ, Τόμπι Αλντερβάιρελντ ανέφερε πως σέβεται την Ένωση, αλλά στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Αθήνα.