20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ζωντανός με Μαγιαμπέλα πάλι ο Άρης.Ήττα με 2-1 από τη Σλόβαν και ανοικτή η πρόκριση

Ζωντανός με Μαγιαμπέλα πάλι ο Άρης.Ήττα με 2-1 από τη Σλόβαν και ανοικτή η πρόκριση

By on 24 Αυγούστου, 2023 0 1603 Views

Το γκολ του Μιχάλι Μαγιαμπέλα στο 73ο λεπτό κρατά τον Άρη ζωντανό στο κόλπο της πρόκρισης στους ομίλους του Europa Legaue.
Η ομάδα του Σπιλέφσκι έδειχνε χαμένη μέχρι το 60ο λεπτό, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 με γκολ των Τόλιτς (34′) και Στρέλετς (57′) αλλά το γκολ του Μαγιαμπέλα στο 73′ όπως και στην Πολωνία κράτησε ζωντανούς τους πρωταθλητές.
Αυτή την φορά πρέπει όμως να κάνουν την ανατροπή και να προκριθούν σε εφτά βράδια από σήμερα.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πιο δυνατά μπήκε η γηπεδούχος στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πιέσει, όμως δεν κατάφερε να «απειλήσει» την εστία του Βανά Άλβες, έχοντας μία τελική προσπάθεια στα πρώτα δέκα λεπτά, με την κεφαλιά του Αμπουμπακαρί στο 3΄ να περνάει άουτ και να μην ανησυχεί το Βραζιλιάνο κήπερ.

Με την πάροδο του χρόνου, οι πρωταθλητές Κύπρου «ισορρόπησαν» και στο 20΄ είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια, όταν το σουτ του Μαγιαμπέλα «έφυγε» άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Καζού τρία λεπτά αργότερα.

Από το ημίωρο, όμως, κι έπειτα η Σλόβαν ήταν σαφώς ανώτερη από τον Άρη, πέτυχε ένα γκολ κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον ακόμα ένα.

Στο 30΄ και μετά από λάθος υπολογισμό του Μποάκι, ο Μαρσελί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με το Βανά Άλβες να διώχνει με δυσκολία και να διατηρεί το μηδέν παθητικό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο, η ομάδα του Βάις ήταν πιο εύστοχη και άνοιξε το σκορ. Ο Λόβατ έκανε μεγάλη μπαλιά προς την «καρδιά» της άμυνας του Άρη, ο Τόλιτς έκανε την κίνηση στο κενό χώρο και κατέβασε ανενόχλητος την μπάλα, πλασάροντας εύστοχα τον Bάνα Άλβες, γράφοντας παράλληλα το 1-0.

Απ’ εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι πίεσαν και για ένα ακόμα γκολ, όμως ο Βανά Άλβες δήλωσε παρών. Στο 38΄ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αμπουμπακαρί, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σταμάτησε το σουτ του Μαρσελί.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος, ο Σπιλέφσκι έκανε ακόμα δύο αλλαγές με σκοπό να… διορθώσει την εικόνα της ομάδας του, με τους Μπρόρσον και Νίκολιτς να περνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μουσούντα και Στρούσκι αντίστοιχα.

Η πρώτη καλή φάση, όμως, ήταν και πάλι για τη Σλόβαν στο 52΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόβατ από δεξιά, ο Τόλιτς μόνος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα έξω.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 57΄ η ομάδα της Σλοβακίας πέτυχε και δεύτερο γκολ, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα και για τη νίκη και για τη ρεβάνς. Ο Μαρσελί έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Άλβες έδιωξε και στην επαναφορά ο Στρέλετς από κοντά έκανε το 2-0.

Ο Άρης προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά το σουτ του Καζού στο 62΄ δεν ανησύχησε τον Μπόριαν, όπως και το πλασέ του Στεπίνσκι στο 73΄.

Δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ο Πολωνός κατάφερε να φύγει στην πλάτη της άμυνας κι έκανε το πλασέ, προλαβαίνοντας τον Μπόριαν στην έξοδο, με το Μαγιαμπέλα από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας και να μειώνει σε 2-1, αυξάνοντας παράλληλα τις ελπίδες του Άρη για πρόκριση, σε σχέση βέβαια με το πώς είχαν διαμορφωθεί τα δεδομένα μέχρι και πριν από το γκολ του Νοτιοαφρικανού.

Όπως αποδείχθηκε, η είσοδος του Στεπίνσκι, είχε βοηθήσει το συγκρότημα του Σπιλέφσκι και στο 80΄ είχε μία καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, όταν το σουτ του Μαγιαμπέλα λίγο έξω από την περιοχή κατέληξε μόλις άουτ.

Απ’ εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές μας προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν στο μυαλό τους μόνο πώς να διατηρήσουν το 2-1, που θα τους έδινε προβάδισμα ενόψει και της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στη Λεμεσό.

Εν τέλει, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Γουΐλιαμ Κόλουμ, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το 2-1 να δίνει μεν προβάδισμα στους Σλοβάκους, όμως εάν ο Άρης παρουσιαστεί όπως το τελευταίο περίπου 20λεπτο δικαιούται να ελπίζει βάσιμα πως μπορεί να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στη ρεβάνς στη Λεμεσό.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣΜπόρχαν, Μπλάκνμπαν, Μπάιριτς, Βίμερ, Λοβάτ, Κούτσκα, Κανκάβα, Τόλιτς, Στρέλετς, Μαρσέλι, Αμπουμπακάρι
Στον πάγκο: Τρνόβσκι, Χρντίνα, Άγκμπο, Κάσια, Κριζάν, Βάις, Μπαρσεγκιάν, Ζουμπέρου, Πάουτσεκ, Λισί, Βόιτκο, Σαββίδης

ΑΡΗΣΒανά, Μουσούντα (46′ Μπρόρσον), Γιαγκό, Καζού, Μποακί, Στρούσκι (46′ Νίκολιτς), Σόκε, Μαγιαμπέλα, Γκομίς, Μπένγκτσον (63′ Στεπίνσκι), Μπαμπίκα (35′ Μοντνόρ)
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Νίκολιτς, Μπρόρσον, Μοντνόρ, Ουρόσεβιτς

ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Τόλιτς, 57′ Στρέλετς/ 73′ Μιαγιαμπέλα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λοβάτ, Κούτσκα/Στεπίνσκι, Καζού

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 15.000

Διαιτητής: William Collum (Σκωτία)
Βοηθοί: Francis Connor, David McGeachie (Σκωτία)
Τέταρτος: David Dickinson (Σκωτία)
VAR: John Beaton (Σκωτία)
AVAR: Andrew Dallas (Σκωτία)