18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: «Χαλαρό» τρίποντο και διαχείριση ενόψει Μπράγκα

Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: «Χαλαρό» τρίποντο και διαχείριση ενόψει Μπράγκα

By on 26 Αυγούστου, 2023 0 2696 Views

Με γκολ των Τσέριν, Ιωαννίδη και Βέρμπιτς, ο Παναθηναϊκός των επτά αλλαγών στην ενδεκάδα νίκησε εύκολα το Βόλο τρεις ημέρες πριν από τη ρεβάνς εναντίον της Μπράγκα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου – Εξαλλοι οι Πράσινοι με τον ρέφερο Διαμαντόπουλο, κόκκινες για διαμαρτυρία από τον πάγκο σε Παπαδημητρίου και Βλάχο.

Παναθηναϊκός-Βόλος: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με επτά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Μπράγκα επί πορτογαλικού εδάφους, ώστε να υπάρχει σημαντικό επίπεδο φρεσκάδας ενόψει του επαναληπτικού.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό φτερό ο Βέρμπιτς, στο δεξί ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Βόλος του Κώστα Μπράτσου ξεκίνησε με τον Σιαμπάνη στην υπεράσπιση της εστίας. Άλχο και Λούνα οι δύο μπακ, Σιέλης και Κρούζλιακ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Τσοκάνης, Κόμπα και Γκλάβσιτς η τριάδα στον άξονα. Μαχαίρας, Ντέλετιτς οι δύο εξτρέμ και… φουνταριστός ο Μραζ.

Το καθάρισε στο ρελαντί

Σε αυτά τα παιχνίδια που ο αντίπαλος πατάει το χορτάρι της Λεωφόρου για να κλειστεί στo 1/3 του γηπέδου και να περιμένει στην περιοχή του, το ζητούμενο είναι πάντα ένα γρήγορο γκολ. Και ο Παναθηναϊκός το βρήκε μόλις στο 11′. Από… καραμπόλα μέσα στη περιοχή του Βόλου, ο Τσέριν από την μικρή περιοχή έκανε υπέροχο τελείωμα με το εξωτερικό και άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Χωρίς να έχει ιδιαίτερο ρυθμό στο παιχνίδι του και ιδιαίτερη παραγωγικότητα, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έλεγξε το παιχνίδι μέσα από την κατοχή της μπάλας και τις άμεσες επανακτήσεις, απείλησε με ατομική ενέργεια του Κώτσιρα στο 33′ και στο 37′ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Μετά από κόρνερ του Μπερνάρντ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0.

Στο ρελαντί το Τριφύλλι έβαλε στέρεες βάσεις επικράτησης από το πρώτο ημίχρονο και έδωσε την ευκαιρία στον Γιοβάνοβιτς να φρεσκάρει ακόμη περισσότερο την ομάδα του, καθώς στο 46′ o Aράο πήρε την θέση του Ρούμπεν και ο Αϊτόρ αυτή του Παλάσιος.

Διαχείριση, τρίτο γκολ και ντεμπούτο Πάλμερ Μπράουν

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το προβάδισμα, τις δυνάμεις του, με τον Γιοβάνοβιτς να δίνει ανάσες σε όσους βασικούς ξεκίνησαν το ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έχασαν λίγο την ισορροπία τους για ένα πεντάλεπτο, με τον Βόλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 60′ αλλά ο Μπρινιόλι είπε ”όχι” στον Μωραϊτη.

Το Τριφύλλι έψαχνε και το τρίτο γκολ, κάτι που βρήκε στο 74′, όταν μετά από σέντρα του Κώτσιρα, ο Βέρμπιτς με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Στα αξιοσημείωτα του δευτέρου μέρους και το ντεμπούτο του Πάλμερ Μπράουν στο κέντρο της άμυνας, με τον Αμερικανό στόπερ να είναι θετικός ενώ στις καθυστερήσεις ο Σιαμπάνης στέρησε το 4-0 από τον Τζούρισιτς.

Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανική εκκίνηση στη Super League και παράλληλα ξεκούρασε τους βασικούς του για τον… τελικό με την Μπράγκα.