19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-4: «Τρελή» απόδραση με Λεβαντόφσκι!

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 3-4: «Τρελή» απόδραση με Λεβαντόφσκι!

By on 27 Αυγούστου, 2023 0 1224 Views

Με ανατροπή στην… ανατροπή και τον 16χρονο Λαμίν Γιαμάλ να κλέβει την παράσταση (ασίστ, δύο δοκάρια και πολλά «μαγικά»), η Μπαρτσελόνα «απέδρασε» από την έδρα της Βιγιαρεάλ με 4-3 και σημείωσε δεύτερη διαδοχική νίκη στη La Liga.

Ματσάρα με επτά γκολ, συνεχείς ανατροπές και την γέννηση ενός νέου αστεριού, με την Mπαρτσελόνα να… αποδρά από το «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα» (4-3 την Βιγιαρεάλ), να σημειώνει δεύτερη διαδοχική νίκη , όπου μοιράζεται την δεύτερη θέση με την Τζιρόνα, στο -2 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ετιέν Καπουέ προστέθηκε στα χαφ, με τον επιθετικό Μπεν Μπρερετόν να μένει εκτός ενδεκάδας των γηπεδούχων, οι οποίοι σε σχέση με την εκτός έδρας νίκη επί της Μαγιόρκα άλλαξαν από 4-3-3 σε 4-4-2.

Ριπίτ στην ενδεκάδα του 16χρονου Λαμίν Γιαμάλ στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αρχίζουν να θυμίζουν… νοσοκομείο, αφού στις απουσίες των Ρόναλντ Αραούχο (τραυματίας) και Ραφίνια (τιμωρημένος) προστέθηκαν αυτή την εβδομάδα ο Πέδρι (εκτός για 4-6 εβδομάδες λόγω τραυματισμού) και ο Αλεχάντρο Μπάλντε, ο οποίος έμεινε εκτός ενδεκάδας λόγω ενοχλήσεων.

Ο Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος δηλώθηκε πριν από λίγες ώρες, πήρε την θέση του Μπάλντε στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον αρχηγό Σέρτζι Ρομπέρτο στο δεξί και τον Τσάβι στο κλασικό 4-3-3, αλλά με τον Γκάβι σε ρόλο ψευτό – εξτρέμ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα… 0-2!

Το Κίτρινο Υποβρύχιο μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο πέμπτο λεπτό βρήκε δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται για οριακό οφσάιντ του Αλέξαντερ Σόρλοθ. Ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν απέτρεψε το (κανονικό) τέρμα του Νορβηγού με απόκρουση – σπεσιαλιτέ, αφού νωρίτερα και ο Άλεξ Μπαένα είχε μια σπουδαία ευκαιρία.

To 1-0 φάνταζε θέμα χρόνου αλλά, αντ’ αυτού το σκορ έγινε… 0-2 μέσα σε τρία λεπτά, με τη Μπάρτσα να σκοράρει και στις δύο πρώτες επικίνδυνες προσεγγίσεις της εστίας του Φίλιπ Γιόργκενσεν.

Ο Γιαμάλ κινήθηκε ωραία στην δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Γκάβι και αυτός με κεφαλιά, άνοιξε το σκορ (12’). Σέντρα ενός 16χρονου, γκολ ενός 19χρονου, αμφότεροι παιδιά της Μασία…

Σε ηλικία 16 ετών και 45 ημερών, ο Γιαμάλ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που δίνει ασίστ σε αγώνα της La Liga τον 21ο αιώνα, ξεπερνώντας τον συμπαίκτη του Ανσού Φατί, ο οποίος είχε το προηγούμενο ρεκόρ από αγώνα με την Βαλένθια τον Σεπτέμβριο του 2019 (16 ετών και 318 ημερών).

Προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει η (ανώτερη μέχρι εκείνο το σημείο) ομάδα του Κίκε Σετιέν δέχθηκε και δεύτερο χτύπημα (15’). Ωραίος συνδυασμός των Μπλαουγκράνα, η μπάλα φτάνει στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αλφόνσο Πεδράθα κόβει την μπάλα αλλά την στέλνει πάνω στον Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο οποίος μόνος του προ του Δανού τερματοφύλακα δεν δυσκολεύτηκε να πλασάσει για το 0-2.

Διπλή απάντηση της Βιγιαρεάλ και… 2-2!

Οι Μπλαουγκράνα απείλησαν εκ νέου με τον Λεβαντόφσκι, έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα, αλλά ήταν πολύ νωρίς για να τα παρατήσει η Βιγιαρεάλ, η οποία μέχρι την ανάπαυλα είχε καταφέρει να φέρει την ισορροπία στο σκορ!

Ύστερα από νέα σωτήρια απόκρουση του Τερ Στέγκεν σε σουτ του Πεδράθα, οι γηπεδούχοι μείωσαν με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Χουάν Φόιθ, το όνομα του οποίου «έπαιξε» πολύ φέτος για την Μπάρτσα, στην αναζήτηση ενός δεξιού μπακ αξιώσεων (26’).

Και δεν έμειναν εκεί. Ο Μπαένα δοκίμασε τα ρεφλέξ του Τερ Στέγκεν με απευθείας εκτέλεση φάουλ και, στο 40’, ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό των Ζεράρ – Πεδράθα και σέντρα του τελευταίου, ο Σόρλοθ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα στο δεύτερο δοκάρι, με το 2-2 να επικυρώνεται και μέσω VAR, το οποίο διαπίστωσε πως δεν υπήρχε οφσάιντ του Νορβηγού στην αρχή της φάσης.

Η ανατροπή, της ανατροπής, ω ανατροπή

Και αν το πρώτο ημίχρονο ήταν… τρελό, τι να πει κανείς για το δεύτερο; Με την ώθηση της ισοφάρισης, η Βιγιαρεάλ ολοκλήρωσε την ανατροπή όταν, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Πεδράθα, ο Μπαένα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσσαρε άψογα τον Τερ Στέγκεν για το 3-2 (50’).

Παρά την ανατροπή – σοκ, για την οποία φέρει και η ίδια ευθύνη με τα αμυντικά της λάθη, η Μπάρτσα βρήκε τον χαρακτήρα για να απαντήσει με νέα ανατροπή και πρωταγωνιστή τον απίθανο 16χρονο ονόματι Λαμίν Γιαμάλ.

Άγγιξε το πρώτο του γκολ έξι λεπτά μετά το 3-2, με σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο τιμωρημένος και πάλι καθισμένος στην εξέδρα Τσάβι, υποχρεωμένος να ρισκάρει, έβγαλε τον Οριόλ Ρομέου και έριξε στο ματς τον Φεράν Τόρες ο ο οποίος, πέντε λεπτά μετά την είσοδό του, ισοφάρισε με σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από φάση διαρκείας (68’).

Και όχι, αυτή η αλλαγή στο σκορ δεν ήταν η τελευταία! Τρία λεπτά αργότερα, ο Γιαμάλ έκανε πολύ ωραία ενέργεια στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Γιόργκενσεν απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του νεαρού, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος σε κενή εστία ολοκλήρωσε την ανατροπή στην ανατροπή (3-4 στο 71’).

Ο αγώνας είχε… τρελαθεί, οι κενοί χώροι ήταν πολλοί, όπως όμως και η κούραση εκατέρωθεν, με τους προπονητές να εξαντλούν τις αλλαγές τους και τον Φατί να μπαίνει αλλαγή αντί του εξαιρετικού Γιαμάλ και να χάνει μια μοναδική ευκαιρία για το 3-5, όπως και ο Λεβαντόφσκι με τον Φερμίν Λόπεθ λίγο αργότερα, στις καθυστερήσεις πλέον.

Τίποτα δεν άλλαξε, η Μπάρτσα πήρε το πρώτο της φετινό «διπλό» και, ανακουφισμένη, τρίβει τα χέρια της για έναν πιτσιρικά που δείχνει έτοιμος να γράψει ιστορία…