7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H N.Σαλαμίνα άναψε κόκκινο στον Απόλλωνα. Χρυσή αλλαγή ο Παπαγεωργίου απένειμε δικαιοσύνη(1-1)

H N.Σαλαμίνα άναψε κόκκινο στον Απόλλωνα. Χρυσή αλλαγή ο Παπαγεωργίου απένειμε δικαιοσύνη(1-1)

By on 27 Αυγούστου, 2023 0 299 Views

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Αμμόχωστος», με τη Νέα Σαλαμίνα και τον Απόλλωνα να μένουν στο ισόπαλο 1-1, ένα αποτέλεσμα το οποίο σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο.

Στο 33’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για τη Νέα Σαλαμίνα και το πήρε πίσω αλλά στο 43’ το έχασε και του το υπέδειξε το VAR.

Ο Ντορεγκαράι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λέουβενμπεργκ και ο Γιούρτσεβιτς στα τελειώματα του α’ μέρος άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα.

Στο 62’ η χρυσή αλλαγή του Χριστοδούλου Γιώργος Παπαγεωργίου έφερε το ματς στα ίσα και αφιέρωσε το γκολ στον άτυχο Τσελέα.

Το 1-1 έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να μένουν χωρίς νίκη στο νέο πρωτάθλημα.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερος και πιο «απειλητικός» ο Απόλλωνας στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 4΄, όταν μετά από σουτ του Νταρίκουα, η μπάλα κατέληξε μόλις έξω, ενώ στο 16΄ και μετά από σέντρα του Γιούρτσεβιτς, ο Σαγάλ έκανε την κεφαλιά, με το Μελίσσα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Απ’ εκεί και πέρα, όμως, η Νέα Σαλαμίνα όποτε πατούσε περιοχή, ζητούσε και πέναλτι, με το διαιτητή και το VAR να έχει αντίθετη άποψη σε δύο περιπτώσεις. Στο 2΄ οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Νταρίκουα μετά από κεφαλιά του Κονέ, ενώ στο 22΄ για ανατροπή του Ντορεγκαράι από το Σαγάλ.

Στο 32΄ ο διαιτητής Χριστοδούλου υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Γιούρτσεβιτς, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR κι αφού εξέτασε τη φάση στο on field review πήρε πίσω την απόφασή του.

Στο 45΄, ωστόσο, και μετά από νέα παρέμβαση του VAR, ο Ιωάννης Χριστοδούλου πήγε και πάλι στο on field review, υποδεικνύοντας την εσχάτη των ποινών για τράβηγμα του Νταρίκουα στον Ντορεγκαράι. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση, όμως δεν κατάφερε να νικήσει το Λέουβενμπεργκ, που έπεσε κι απέκρουσε με τα πόδια, διατηρώντας το 0-0 στο 45+1΄.

Και αφού δεν κατάφερε να προηγηθεί, η Νέα Σαλαμίνα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 45+4΄ ο Σαγάλ έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής, η μπάλα πήγε να του φύγει από τον έλεγχό του και ήρθε ο Γιούρτσεβιτς, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. 

Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα της Λεμεσού είχε ακόμα μία καλή στιγμή για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Κρμέντσικ επιχείρησε να… κρεμάσει το Μελίσσα από πολύ μακρινή απόσταση, αλλά ο Ελλαδίτης πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος και για 22 περίπου λεπτά δεν είχε καταγραφεί κάποια αξιόλογη φάση, με τους δύο προπονητές να προχωρούν και σε αλλαγές. Τέσσερις από πλευράς γηπεδούχων και μία από πλευράς φιλοξενούμενων.

Στο 68΄, ωστόσο, και στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στην επανάληψη η ομάδα της Αμμοχώστου κατάφερε να σκοράρει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Παπαγεωργίου, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λέουβενμπεργκ.

Ακολούθως και αφού πέρασαν αρκετά λεπτά χωρίς άλλη φάση, στο 81΄ ο Μπογκντάν Αντόνε προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Ένα λεπτό αργότερα είδε την ομάδα του να έχει μία καλή στιγμή, όταν ο Γιούρτσεβιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με το Μελίσσα να αποκρούει.

Η επόμενη καλή στιγμή, ωστόσο, ήταν για τη Νέα Σαλαμίνα στο 89΄, όταν ο Παπαγεωργίου έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά και στους χρόνους των καθυστερήσεων τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το τελευταίο σφύριγμα του Ιωάννη Χριστοδούλου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, παραμένοντας κι αυτή την αγωνιστική μακριά από τη νίκη.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Νάρσινγκ (62′ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (62′ Μπεχαράνο), Καρλίτος (72′ Κουσμάνοβιτς), Κονέ (57′ Φερνάντες), Ντορεγκαράι, Λέουκο, Ντιακιτέ, Κατσιάρης (62′ Μιγκελίτο)

Στον πάγκο: Κίσσας, Κατσικάς, Μιγκελίτο, Φερνάντες, Κουζμάνοβιτς, Κουμουρής, Μπεχαράνο, Παπαγεωργίου, Χριστοδούλου, Βίκτωρος, Έντσον, Κορομά

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Πειμπέρνς, Πέρετζ (56′ Βαλμπουενά), Αμπντουραχίμι (81′ Κοστάκε), Κρμέντσικ (81′ Ντιγκινί), Σαγκάλ, Γιούρτσεβιτς, Χάμπος (89′ Ψύχας), Νταρικβά (81′ Φιλιώτης), Κολ

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Σέλβικ, Άδωνη, Ντιγκινί, Μαλεκκίδης, Χουσαϊν, Ψύχας, Βαλμπουενά, Κοστάκε, Φιλιώτης, Φώτη.

ΓΚΟΛ: 45+3′ Γιούρτσεβιτς/ 62′ Παπαγεωργίου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεχαράνο, Μιγκελίτο/Πέρετζ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.500

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Νεοφύτου Νεόφυτος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας