19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Συγκλονιστικός αγώνας με δραματικό φινάλε.Η ΑΕΛ 4-3 την ΑΕΖ που τέλειωσε με 9 παίκτες

Συγκλονιστικός αγώνας με δραματικό φινάλε.Η ΑΕΛ 4-3 την ΑΕΖ που τέλειωσε με 9 παίκτες

By on 27 Αυγούστου, 2023 0 1296 Views

Με τρεις γκολάρες και σκόρερ δυο νεοφερμένους η ΑΕΛ έκαμψε πολύ δύσκολα την αντίσταση της μαχητικής ΑΕΖ και κέρδισε με 4-3 για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολών των Παστελλη και Ντελμίρο, προηγήθηκαν με 2-0, όμως, η ομάδα του Χρίστου Χαραλάμπους το γύρισε με τους Ανδρέου, Χέντι και Σρνιτς. Η ΑΕΖ ισοφάρισε με τον Σιφνέο από το σημείο του πέναλτι, όμως, ο Παπαφώτης με απίθανη γκολάρα έγραψε το 4-3 και τον επίλογο του εντυπωσιακού αυτού αγώνα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι τρεις τελευταίοι σκόρερ της ΑΕΛ προήλθαν από τον πάγκο.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ονειρικό για την ΑΕΖ και εφιαλτικό για την ΑΕΛ ήταν το ξεκίνημα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν την μπάλα στον αντίπαλο και επέλεξαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Η δικαίωση ήρθε πολύ νωρίς αφού στο 15λεπτο ο πίνακας του σκορ έγραφε 0-2. Στο 10′ ο Κάστρο έφυγε πίσω από την άμυνα των κίτρινων πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Ολιβέιρα που βρισκόταν εκτός εστίας και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Προτού συνέλθουν οι γηπεδούχοι από το πρώτο τέρμα της ΑΕΖ με την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία, δέχθηκαν ακόμα ένα, ακόμα πιο δυνατό χαστούκι. Στο 15′ και μετά από ωραία συνδυασμό, η μπάλα έφτασε στον Σλόγκαρ, ο οποίος με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-2. Το τέρμα ακύρωσε λανθασμένα ο βοηθός με το υψωμένο σημαιάκι, όμως, το VAR απέδωσε… δικαιοσύνη και έβαλε την ΑΕΛ σε δυσμενή θέση.

Η ΑΕΖ ήλεγχε τον αγώνα, η ΑΕΛ ήταν σε αποσύνθεση, ωστόσο στο 28′ οι μαθηματικές ισορροπίες άλλαξαν, λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Παστελλή σε αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μόρσαϊ. Ακόμα και έτσι οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν, με τους παίκτες του Λιάσου Λουκά να περιορίζονται στο γήπεδο τους και κλείνουν όλους τους διαδρόμους προς τον Μπέκερ.

Η λύση έπρεπε να βρεθεί από μακριά και ήρθε από το πόδι του Ανδρέου στο 45′, με το νεαρό να κάνει εξαιρετικό σουτ και να… καρφώνει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-2. Το γκολ άλλαξε τη ψυχολογία σε αγωνιστικό χώρο και κερκίδα και λίγο έλειψε προτού οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια να είχαμε ακόμα ένα γκολ, με τους Χέντι και Φραντζή να πρωταγωνιστούν στη διπλή απίστευτη ευκαιρία της ομάδας τους. Ο πρώτος, ο οποίος αντικατέστησε τον Μακρή λίγα λεπτά προηγουμένως, έκανε το σουτ, αλλά ο Μπέκερ απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας ο Φραντζής σε κενό τέρμα την έστειλε στην κερκίδα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ιδανική για την ΑΕΛ που μπήκε στο παιχνίδι όπως τέλειωσε το πρώτο μέρος. Φουριόζα για την ισοφάριση. Ο Χέντι στο 52′ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Χατζηβασίλη και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα ο Μπέκερ να αιφνιδιαστεί και να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα του για το 2-2.

Οι γηπεδουχοι με όλα τα δεδομένα στην πλευρά τους ήταν επόμενο να ψάξουν την ολική ανατροπή και την… άγγιξαν στο 57′ όταν ο Μορέιρα σε ευνοϊκή θέση έκανε το δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον Μπέκερ σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 65′ και μετά από αρκετή ώρα η ΑΕΖ εμφανίστηκε στην επίθεση και απείλησε για το τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Χατζηβασίλη πέρασε έξω.

Η πίεση της ΑΕΛ ήταν ασφυκτική και η ανατροπή ήταν θέμα χρόνου με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και ήρθε στο 71′ με γκολ, ενός ακόμα νεοφερμένου ποδοσφαιριστή. Του Σρνιτς. Ο Σέρβος με τηλεκατευθυνόμενο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπέκερ και για το 3-2.

Το παραλήρημα του κόσμου από την ανατροπή λίγο έλειψε να κοπέι απότομα, όταν στο 74′ ο Χατζηβασίλης έφυγε μόνος, όμως, το σουτ του πέρασε έξω. Σε μια στημένη φάση λίγα λεπτά μετά η μπάλα χτύπησε στο ανοικτό χέρι του Φραντζή, ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε κάτι, αλλά η τεχνολογία ήταν και πάλι εκεί για να διορθώσει το λάθος. Ο Σιφνέος στήθηκε στα 11 βήματα και παρά το γεγονός ότι ο Ολιβέιρα… επέλεξε σωστά η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα για το 3-3 στο 80′.

Η ΑΕΛ είχε δέκα λεπτά να σκοράρει το νικητήριο τέρμα και είχε το πλεονέκτημα του επιπλέον ποδοσφαιριστή, το οποίο αυξήθηκε στο 82′, με τον Ντελμίρο να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη και να πηγαίνει στα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι με έντεκα έναντι εννέα όφειλαν να βρουν το δρόμο προς τη νίκη και στο 88′ με μια απίθανη γκολάρα του Παπαφώτη το πέτυχαν.

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν μπορούσαν να ανατρέψουν εκ νέου τα δεδομένα και ως εκ τούτου η ΑΕΛ πήρε δια πυρός και σιδήρου τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Φιλίποβιτς, Σωτηρίου (46′ Μορέιρα), Φραντζής, Τσούκα, Μεντόγεβιτς, Μαρς, Μεντόζα (64′ Σρνιτς), Μόρσαϊ (81′ Παπαφώτης), Ανδρέου (81′ Τσέρνιχ), Μακρής (48′ Χέντι).

Στον πάγκο: Μούριελ, Κυριάκου, Παπαφώτης, Μπεραχίνο, Τσέρνιχ, Μορέιρα, Χέντι, Σιβλέστρος, Σρνιτς, Κολιάς, Κοντινέλα, Θεμιστοκλέους.

ΑΕΖ: Μπέκερ, Παστελλής, Αντωνίου, Σαρφό (46′ Γκοντγουιν), Σλόγκαρ (51′ Σιφνέος), Ντελμίρο, Κάστρο (85′ Κκώστης), Ρέινολντς, Χατζηβασίλης (85′ Ιωσηφίδης), Χρίστου, Γιουσούφ (29′ Χριστοφή).

Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Στυλιανού, Χ.Αντωνίου, Χριστοφή, Μιχαηλίδης, Γκοντγουιν, Σιφνέος, Ελ Γκαμάρτι, Κκώστης, Καρανικόλας, Ιωσηφίδης

Κίτρινες: Φιλίποβιτς, Μεντόζα, Παπαφώτης / Αντωνίου, Μπέκερ, Χριστοφή, Σιφνέος.

Κόκκινες: Παστελλής (απευθείας), Ντελμίρο (δεύτερη κίτρινη)

Στάδιο: Αλφαμέγα
Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος