20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • N.KIΡΖΗΣ:Γι αυτό έφυγε ο Μπογκτάν..Η πώληση Πίττα- Γιοβάνοβιτς ,τα λάθη και οι στόχοι

N.KIΡΖΗΣ:Γι αυτό έφυγε ο Μπογκτάν..Η πώληση Πίττα- Γιοβάνοβιτς ,τα λάθη και οι στόχοι

By on 1 Σεπτεμβρίου, 2023 0 428 Views

Ο Νίκος Κίρζης, πρόεδρος του Απόλλωνα, μετά την παρουσίαση του νέου κόουτς της ομάδας, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Σχολίασε την απόφαση για τερματισμό της συνεργασίας με τον Μπογκντάν Αντόνε, είπε για τους Πίττα-Γιοβάνοβιτς ενώ τόνισε πως οι γαλάζιοι είναι η μόνη Κυπριακή ομάδα που πήρε 7 εκ. ευρώ από πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Για τα λάθη που έκανε και την απόλυση των Τσόρνιγκερ-Αντόνε: «Όποιος δεν θέλει να πετύχει κάτι δεν κάνει λάθη. Στην ιστορία του Απόλλωνα είμαι ο μακροβιότερος πρόεδρος. Είμαι στα 11 χρόνια και πάω στα 12 τώρα. Αλίμονο αν δεν έκανα λάθη. Κάποτε κάποια πράγματα βγαίνουν, κάποια άλλα όχι. Θα ήταν παράλογο μετά από 11.5 χρόνια παρουσίας να μην κάνουμε λάθη. Μακάρι με τα λάθη μας να κάνει ξανά αυτή την επιτυχημένη πορεία ο Απόλλωνας, Αυτά τα λάθη αν επαναλαμβάνονται αυτό θα το κρίνει ο χρόνος. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις αυτές των Τσόρνιγκερ-Αντόνε. Δεν είναι εύκολο να διώξεις ένα προπονητή που έφερε το πρωτάθλημα στον Απόλλωνα μετά από 16 χρόνια. Το είπα πολλές φορές για τον κ. Τσόρνιγκερ. Έκανε λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν και γι’ αυτό πάρθηκε η απόφαση. Τώρα, όσον αφορά τον Μπογκντάν. Η προχθεσινή μέρα δεν ήταν εύκολη. Είναι θρύλοι του Απόλλωνα και ο κ. Αντόνε και ο κ. Μπαρούν. Ήρθε πέρσι και έκανε φανταστική δουλειά αλλά αυτό που φαινότανε ήταν οι όχι και τόσο καλές εμφανίσεις τόσο στα φιλικά όσο και στα επίσημα. Οι παρουσίες μας δεν ήταν οι αναμενόμενες. Δεν βλέπαμε προοπτική στον τρόπο που αγωνιζόμασταν. Θεωρούμαι πως η ομάδα έπρεπε να ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Αν ήταν συναισθηματική η ανανέωση Αντόνε: «Δεν ήταν συναισθηματική η ανανέωση. Καθόλου. Κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να προπονεί την ομάδα και για τη νέα σεζόν αλλά όπως είπα και πριν δεν είδαμε αυτά που περιμέναμε. Όταν όλοι πιστεύουν ότι θα αρχίσεις με μια νίκη στην έδρα σου και έρχεσαι ισοπαλία και μετά πας κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και έχεις αυτή την εμφάνιση τότε δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια».

Για τις πωλήσεις του Πίττα και Γιοβάνοβιτς: «Οι πωλήσεις του Πίττα και του Γιοβάνοβιτς δεν έγιναν για να λιγοστέψει το έλλειμα. Είπατε πως βγάλαμε πωλητήριο στον Πίττα και τον Γιόβανοβιτς. Δεν έβαλα πωλητήριο. Ο Γιοβάνοβιτς διέκοψε τις διακοπές του, ήρθε Κύπρο και ήθελε να πάει στο Βελιγράδι. Ο Πίττας ήθελε να φύγει και το σεβαστήκαμε. Ήθελε να πάει σε μεγαλύτερο επίπεδο και έφυγε με τις ευλογίες μας».

Ποιοι είναι οι στόχοι και το πλάνο του για τον Απόλλωνα: «Οι στόχοι μου είναι οι ίδιοι όπως όταν ανέλαβα. Θα προσπαθούμε πάντα να κατακτήσουμε ότι μπορούμε και θα είμαστε στην κορυφή. Αυτό δεν θα αλλάξει. Ακόμα και πέρσι που ήταν από τις χειρότερες μας σεζόν διεκδικούσαμε την Ευρώπη».

Για τις πωλήσεις παικτών και τον Άρη: «Γράφετε συνεχώς για τον Άρη. Είπα πολλές φορές συγχαρητήρια στον Άρη και ότι μπορούμε να αντιγράψουμε θα τα αντιγράψουμε. Είπατε για το καλό τμήμα σκάουτινγκ του Άρη αλλά να συγκρίνεται μήλο με μήλο και όχι με…μπανάνα. Να κάνετε σωστή κριτική. Πόσα ξόδεψε ο Άρης και πόσα ο Απόλλων τα τελευταία χρόνια. Έχει κάποια ομάδα που δεν…έφερε παλτά; Η μόνη ομάδα που έχει πωλήσεις 7 εκ. ευρώ είναι ο Απόλλωνας. Ούτε το ΑΠΟΕΛ έχει τόσα χρήματα με τις πωλήσεις. Φτάνει τόση τοξικότητα με τον Απόλλωνα».

Για τις δηλώσεις Σπιλέφσκι: «Ο κάθε ένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Εμείς είμαστε διοίκηση και αυτός είναι προπονητής και πρέπει να βλέπουμε τα δικά μας».

Για την κριτική από τον κόσμο του Απόλλωνα: «Ο κόσμος δικαιούται να μιλά και να ασκεί κριτική. Το θέμα είναι πως στα 10 σχόλια μπορεί να υπάρχουν δύο αρνητικά και θα δοθεί έμφαση σε αυτά. Εμάς μας πειράζουν οι βρισιές. Η ομάδα ανήκει στον κόσμο αλλά να μην τα ισοπεδώνουμε και να μηδενίζουμε τα πάντα».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Ο κόσμος πάντα έδειξε πως και στα κακά και τα καλά είναι εκεί. Είναι το καλύτερο μήνυμα που έχουν στείλει. Στηρίζουν την ομάδα τους και θα τους χρειαστούμε δίπλα μας. Είναι πάντα δίπλα μας».