17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Tριάρα με ανατροπή όταν φόρτσαρε η Πάφος.Η ΑΕΛ ήταν καλή στο Α΄ημίχρονο αλλά στο Β΄δεν ακολούθησε τους γηπεδούχους…

Tριάρα με ανατροπή όταν φόρτσαρε η Πάφος.Η ΑΕΛ ήταν καλή στο Α΄ημίχρονο αλλά στο Β΄δεν ακολούθησε τους γηπεδούχους…

By on 2 Σεπτεμβρίου, 2023 0 480 Views

Σημαντική νίκη πέτυχε η Πάφος απέναντι στην ΑΕΛ με 3-1, και μάλιστα με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Παφίτικη ομάδα ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Χέντι στο 35’, αλλά βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη και πήρε τη νίκη με τέρματα των Μπότσκαϊ, Ζάιρο και Ναμ.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, είχε ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα αλλά στην επανάληψη δεν έβγαλε το ίδιο πρόσωπο και μοιραία δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Το παιγνίδι

Η Πάφος ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας με την έναρξη του αγώνα αλλά η ΑΕΛ από πλευράς της ήταν επικίνδυνη όποτε έφευγε στην αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή προυπόθεση ήρθε για τους γηπεδούχους στο 7, με τον Μπρούνο να κάνει την κούρσα από το δεξιά και το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Ολιβέιρα να βάζει το χέρι και να απομακρύνει μπροστά από τους παίκτες της Πάφου.

Έλειπε γενικά από το παιγνίδι η σπουδαία φάση. Ένα σουτ του Ντράγκομιρ σε μακρινή εκτέλεση φάουλ στο 13’ δεν ανησύχησε τον Ολιβέιρα, ενώ ένα σουτ του Ζάιρο στο 16 έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια. Ένα σουτ ξανά του Ζάιρο στο 20 κατέληξε απευθείας στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Η πιο καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 22΄. Ήταν η ωραία ενέργεια από τον Μανγκά από τα δεξιά, έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά απέκρουσε ο Ολιβέιρα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ενώ πολύ μακρινό σουτ του Ντράγκομιρ δεν δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Στο 34’ όμως η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε πέναλτι μετά από παρέμβαση του VAR. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Κβίντα βρήκε με αγκωνιά τον Σωτηρίου με τον Θεουλή να μην δίνει κάτι, επενέβη όμως το VAR, έστειλε το διαιτητή να δει την φάση και μετά υπέδειξε την παράβαση.

Ο Χέντι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με τον Ίβουσιτς να αποκρούει, όμως η μπάλα έφτασε στον ίδιο και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε μπροστά στην ομάδα του.

Μάλιστα στο 42’ ο Μόρσαϊ από το ύψος της περιοχής έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ, όμως έβγαλε σε κόρνερ ο Ίβουσιτς στερώντας από την ΑΕΛ το 2-0.

Στην επανάληψη η Πάφος ξεκίνησε πολύ επιθετικά και στο 48’ είχε σπουδαία φάση για να ισοφαρίσει. Είχαμε ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΛ, ο Ζάιρο έβαλε την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τρία λεπτά αργότερα όμως οι γηπεδούχοι έφεραν το παιγνίδι στα ίσα. Είχαμε το φοβερό σπάσιμο της μπάλας από τον Ζάιρο, ο Μπότσκαϊ έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ολιβέιρα, κάνοντας το 1-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι αρκετά επιθετικοί, με τον Μπρούνο στο 59’ να δοκιμάζει ένα φαλτσαριστό σουτ στα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα να πηγαίνει απευθείας στον Ολιβέιρα.

Όμως στο 72’ ο Ζάιρο δεν λάθεψε και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο παιγνίδι. Ο Μανγκά πέρασε την πάσα στον Ζάιρο, εκείνος με πολύ ωραία ενέργεια ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους!

Η ΑΕΛ αδυνατούσε στη συνέχεια να δημιουργήσει φάσεις, η Πάφος κρατούσε με σχετική ευκολία το υπέρ της 2-1.

Όχι μόνο αυτό, αλλά στο 90’ ο Ναμ με κοντινό σουτ πέτυχε το 3-1, γκολ που αρχικά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ αλλά μετά από εξέταση της φάσης, μέτρησε κανονικά.

Η ΑΕΛ δεν μπορούσε να αντιδράσει και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα σε δύο παιγνίδια.

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Κβίντα, Μπρούνο, Ζάιρο (84’ Αμπντουσαλάμοφ), Μάνγκα (77’ Πελάζιο), Μπότσκαϊ, Ικόκο, Ρους, Βαλακάρι (77’ Τάνκοβιτς), Ναμ, Ντράγκομιρ (90’+4 Νταβό).

Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Γκολντάρ, Ολιβέιρα, Δημητρίου, Αμπντουσαλάμοφ, Τάνκοβιτς, Μιχαήλ, Νταλίνια, Ταβάρες, Πελάτζιο, Πέπε.

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Σωτηρίου, Μεντόγεβιτς, Ανδρέου (46’ Τσέρνιχ – 69’ Μεντόζα), Σρνιτς (77’ Μπεραχίνο), Μορέιρα (45’+1), Χέντι (69’ Μακρής), Μαρς, Φιλίποβιτς, Τσούκα, Μόρσαϊ.

Στον πάγκο: Μπέκερ, Φραντζής, Παπαφώτης, Μπεραχίνο, Μεντόζα, Τσέρνιχ, Σιλβέστρος, Μακρής, Κολιάς, Τζάλμα, Θεμιστοκλέους, Κοντινέλλα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπότσκαϊ, Κβίντα, Μπρούνο / Μόρσαϊ, Τσούκα, Μαρς, Φιλίποβιτς

Στάδιο: «Στέλιος Κυριάκιδης»
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χρίστου Κωνσταντίνος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
ΑVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης