6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Ο Αμραμπατ… ξεκλείδωσε τη νίκη στο 92’με πέναλτι!Με 10 απο το 24΄οι νικητές.Δύο γκολ ο Ντέλετιτς

Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Ο Αμραμπατ… ξεκλείδωσε τη νίκη στο 92’με πέναλτι!Με 10 απο το 24΄οι νικητές.Δύο γκολ ο Ντέλετιτς

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2023 0 939 Views

Η ΑΕΚ τα… βρήκε δύσκολα στον Βόλο από τα δύο γκολ του Ντέλετιτς κι από το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα από το 24′ (κόκκινη Μάνταλος), αλλά τελικά με το εύστοχο πέναλτι του Αμραμπατ στο 92′ πήρε το πρώτο τρίποντο στη σεζόν (2-3). Γιόνσον και Τσούμπερ τα άλλα δύο γκολ της Ένωσης.

Παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 25′ λόγω της αποβολής του Μάνταλου και έχοντας μείνει πίσω στο σκορ νωρίς από το γκολ του Ντέλετιτς πληρώνοντας ατομικά λάθη, η ΑΕΚ έκανε μια κατάθεση ψυχής και δεν σταμάτησε να παλεύει ποτέ. Κατάφερε να γυρίσει το ματς πριν το ημίχρονο με τους Γιόνσον και Τσούμπερ, είδε τον Βόλο να ισοφαρίζει ξανά με τον Ντέλετιτς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η επιμονή των κιτρινόμαυρων τους έδωσε και το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Με πέναλτι του Άμραμπατ στο 92′ η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 3-2 από το Πανθεσσαλικό και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους μετά τον αποκλεισμό από το Champions League και την γκέλα της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό.

Βόλος – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Βόλο με τον Σιαμπάνη στην εστία, τους Κίτσο, Σιέλη, Ασλανίδη και Άλχο τετράδα στην άμυνα, τους Τσοκάνη και Τρουιγιέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Κορνέτ (στο ντεμπούτο του) και Ντέλετιτς στα δύο άκρα και τον Κόμπα στο ντεμπούτο του πίσω από προωθημένο Μωραΐτη. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα διατήρησε χωρίς αλλαγές την αμυντική του γραμμή με τον Στάνκοβιτς στην εστία και τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα τετράδα μπροστά του. Ο «Πελάδο» έδωσε φανέλα βασικού στον Γαλανόπουλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής πλάι στον Γιόνσον, με τον Τσούμπερ να ξεκινάει στα αριστερά και τον Ελίασον να επιστρέφει στη δεξιά πλευρά, ενώ πίσω από τον προωθημένο Πόνσε ξεκίνησε ο Μάνταλος.

Η ΑΕΚ το έκανε μόνη της… βουνό, αλλά το γύρισε πριν το ημίχρονο

Η έλλειψη συγκέντρωσης και οι αψυχολόγητες ενέργειες των παικτών της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος έφεραν την Ένωση σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Μόλις στο 8′ μετά από ένα αδιανόητο λάθος του Μουκουντί, ο οποίος γύρισε την μπάλα χαλαρά προς τα πίσω τον Στάνκοβιτς, ο Ντέλετιτς δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και πλάσαρε στα δίχτυα βάζοντας τον Βόλο μπροστά στο σκορ νωρίς.

Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς επηρεασμένη έχοντας μόνο ένα σουτ του Ρότα που απέκρουσε ο Σιαμπάνης και παρότι είχε τον έλεγχο δεν απειλούσε ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Στο 22′ ο τερματοφύλακας του Βόλου μετά από ωραία ενέργεια του Τσούμπερ και πλασέ του Ρότα είχε πάλι απάντηση και τρία λεπτά αργότερα τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για την ΑΕΚ όταν ο Μάνταλος με απλωμένο το πόδι βρήκε με τις τάπες τον Κόμπα στα πλευρά και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα!

Η Ένωση με δέκα παίκτες είχε πλέον πολύ δύσκολο έργο, αλλά κατάφερε να βρει το καθαρό μυαλό και να φτάσει στην ανατροπή πριν την ανάπαυλα εκμεταλλευόμενη δύο στατικές φάσεις. Αρχικά στο 32′ ο Ελίασον με εκτέλεση φάουλ έφερε γλυκά την μπάλα στην περιοχή και ο Γιόνσον με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Και στο 38′ ήρθε ο Τσουμπερ να πιάσει απευθείας με πολύ δύναμη ένα τρομερό φάουλ με την μπάλα να κατεβαίνει απότομα και να καρφώνεται στα δίχτυα του Σιαμπάνη γυρίζοντας το ματς με ένα φοβερό γκολ σε 1-2 πριν βγει το ημίχρονο.

Λύτρωση με τον Άμραμπατ στο 92′ για την ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπράτσος άλλαξε τον Ασλανίδη με τον Κρούζλιακ στο κέντρο της άμυνας, αλλά και τον Κίτσο με τον Λούνα στο αριστερό της άκρο. Η ΑΕΚ φυσικά παρότι είχε καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι δεν είχε εύκολο έργο παίζοντας με δέκα, ενώ μια ακόμα έλλειψη συγκέντρωσης σε πάσα του Γιόνσον προς τον Βίντα πήγε να στοιχίσει στο 49′ με τον Κροάτη να σταματάει τον Μωραΐτη με τάκλιν πριν βγει απέναντι από τον Στάνκοβιτς. Μάλιστα στο 55′ ο Βόλος απείλησε εκ νέου με τον Κόμπα ανενόχλητο μέσα στην περιοχή να μην βρίσκει τέρμα με κεφαλιά.

Η ΑΕΚ έπρεπε από την πλευρά της να ηρεμήσει τον ρυθμό και έχει καλύτερες και πιο σίγουρες μεταβιβάσεις στο παιχνίδι της. Μια ωραία ανάπτυξη στο 60′ έφερε μια καλή στιγμή για την Ένωση με τον Πόνσε να βλέπει το φαλτσαριστό σου σουτ να περνάει άουτ. Λίγα επτά αργότερα ο Αλμέιδα φρέσκαρε μεσοεπιθετικά την ΑΕΚ με τον Αραούχο αντί του Τσούμπερ και τον Ζίνι αντί του Πόνσε και στο 70′ οι κιτρινόμαυροι είχαν μια δεύτερη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με κεφαλιά του Βίντα μετά από κόρνερ βρίσκοντας τον Σιαμπάνη σε ετοιμότητα.

Οι Βολιώτες με παίκτη παραπάνω κυνηγούσαν την ισοφάριση, η οποία ήρθε σε μια ανύποπτη φάση στο 72′. Ο Ενγκίν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Γιόνσον απομάκρυνε, αλλά η μπάλα έπεσε πάνω στον Ντέλετιτς, ο οποίος εκτέλεσε με δυνατό σουτ ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Αλμέιδα προσπαθώντας να βρει πλέον το τρίτο γκολ πέρασε στο παιχνίδι και τους Πινέδα και Άμραμπατ αντί των Χατζισαφί και Ελίασον. Οι κιτρινόμαυροι άγγιξαν το προβάδισμα στο 88′ αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη όταν μετά από σέντρα του Άμραμπατ η κεφαλιά του Αραούχο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Στο 92′ όμως η επιμονή της ΑΕΚ έφερε τη λύτρωση για την Ένωση. Μετά από σέντρα του Άμραμπατ και κεφαλιά του Μουκουντί, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Κρούζλιακ και ο Μανούχος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Ο Άμραμπατ το εκτέλεσε και με… κρύο αίμα νίκησε τον Σιαμπάνη για το 2-3 πανηγυρίζοντας το έξαλλα με τον πάγκο της Ένωσης. Ήταν και το νικητήριο τέρμα για την ΑΕΚ που πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο με δέκα παίκτες, το πρώτο της για τη φετινή σεζόν.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Κίτσος (46′ Λούνα), Σιέλης, Ασλανίδης (46′ Κρούζλιακ), Άλχο, Τσοκάνης, Τρουιγιέ (75′ Γκλάβτσιτς), Κορνέτ (60′ Ενγκίν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (71′ Μραζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (77′ Πινέδα), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (68′ Αραούχο), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (68′ Ζίνι)