6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση με «ζωγραφιά» του Παλάσιος!

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση με «ζωγραφιά» του Παλάσιος!

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2023 0 2997 Views

Ο Παναθηναϊκός έχασε τέσσερις παίκτες λόγω τραυματισμού, προβλημάτισε με την απόδοσή του, αλλά κατάφερε με καταπληκτικό πλασέ του Παλάσιος στο 74′ να πάρει το πολύτιμο τρίποντο (0-1) απέναντι στον επικίνδυνο, αλλά άστοχο στις αντεπιθέσεις, ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Mε επτά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του επαναληπτικού κόντρα στην Μπράγκα, οι δύο από αυτές αναγκαστικές λόγω του τραυματισμού του Γεντβάι και της ίωσης του Χουάνκαρ, ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους Ζωσιμάδες.

Tα τέσσερα ίδια πρόσωπα ήταν ο Μπρινιόλι, ο Βαγιαννίδης, ο Παλάσιος και ο Ιωαννίδης, με τον Πάλμερ και τον Αράο να κάνουν το ντεμπούτο τους στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού».

Kάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Μλαντέντοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Σένκεφελντ με τον Πάλμερ στο κέντρο της άμυνας. Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Παλάσιος στο δεξί «φτερό», Αϊτόρ στο αριστερό που και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αϊτόρ που ξεκίνησε αντί του Βέρμπιτς που ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μπερνάρντ να τον αντικαθιστά, όπως αναγκαστική αλλαγή έγινε και ο Βαγιαννίδης στο 38′. Ο Κώτσιρας πήρε την θέση του. Στο δεύτερο μέρος τραυματίστηκε και ο Τζούρισιτς, με τον Μαντσίνι να τον αλλάζει.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα του Θανάση Στάικου παρατάχθηκε με τον Κλέιμαν στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σόρια και στο αριστερό ο Τσαούσης. Kαραχάλιος, Τζίνο και Ριένστρα η τριάδα στον άξονα του κέντρου. Παμλίδης και Τζίμας στα άκρα και στη κορυφή ο Κόντε.

Κακός, ψυχρός και ανάποδος ο Παναθηναϊκός

Ένα από τα χειρότερα ημίχρονα επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και σίγουρα το χειρότερο φετινό, έκανε ο Παναθηναϊκός στους Ζωσιμάδες.

Το «τριφύλλι» δεν είχε ρυθμό, δεν βρήκε καλή κυκλοφορία της μπάλας, είχε πολλά εύκολα λάθη και «πουλήματα» μπάλας στο μεσαίο τρίτο αλλά και κενά στη μεσαία γραμμή σε φάση άμυνας. Ο Αράο φάνηκε ανέτοιμος να μπει στα… παπούτσια του Ρούμπεν, όλα τα δημιουργικά ατού είχαν κακή εικόνα και το μπλοκάρισμα από τον εξαιρετικό ανασταλτικά ΠΑΣ, ήταν φυσικό επακόλουθο.

Ενδεικτικό της κάκιστης εικόνας των «πρασίνων» είναι το γεγονός πως δεν απείλησαν καθόλου την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν έκαναν ούτε μία καλή φάση.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι είχαν καλές μεταβάσεις, απείλησαν με κάποια σουτ εκτός περιοχής και αν είχαν καλύτερες επιλογές στο επιθετικό τρίτο θα είχαν προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

«Διπλό» made in Argentina

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός πίεσε πιο ορθολογικά, ο ΠΑΣ κλείστηκε περισσότερο στη περιοχή του αλλά το «τριφύλλι» δεν μπορούσε με τίποτα να βρει τις λύσεις. Μία αλλαγή πλευράς των δύο εξτρέμ έφερε την φάση του γκολ για τους «πράσινους».

Ο Μαντσίνι σέντραρε από δεξιά στο 74′, ο Παλάσιος με εναέριο τελείωμα νίκησε τον Κλέιμαν και άνοιξε το σκορ σε ένα κομβικό σημείο.

Από το γκολ κι έπειτα ο ΠΑΣ βγήκε από το καβούκι του, άφησε χώρους και ο Παναθηναϊκός έχασε δύο μεγάλες φάσεις με Παλάσιος και Σπόραρ για να… καθαρίσει το ματς.

Χωρίς να απειληθεί καθόλου, ο Παναθηναϊκός κράτησε το υπέρ του 1-0 και έκανε το 2/2 στη φετινή Super League.