6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0: Μπαλωθιά στο 95′ με Αμπάντα!

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-0: Μπαλωθιά στο 95′ με Αμπάντα!

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2023 0 1764 Views

Ο ΟΦΗ… κλείδωσε για τα καλά τον ΠΑΟΚ και στο 95′ βρήκε και το κλειδί της νίκης με το γκολ του Αμπάντα. Έχασε τον ρυθμό του ο Δικέφαλος από το rotation…

Ο ΟΦΗ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίρνοντας δεύτερη νίκη στις καθυστερήσεις, μετά από αυτή κόντρα στον Άρη στην πρεμιέρα, χάρη στο χρυσό γκολ του Λερόι Αμπάντα.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Για τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας ήταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, πλην φυσικά του Χρήστου Μανδά, ο οποίος είναι πλέον κάτοικος Ρώμης. Ο Νίκος Χριστογεώργος ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος, κάτω από τα δοκάρια των Κρητικών, με τον Λιθουανό προπονητή να επιμένει στο 3-5-2 και να μην αλλάζει κάτι στο τακτικό κομμάτι.

Οι Καρό, Πασαλίδης και Βούρος αποτελούσαν την τριάδα της άμυνας ο Θοράρινσον με τον Λάρσον κινήθηκαν στα δύο άκρα ως φουλ μπακ. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν ο Γκαγέγκος με τον Μεγιάδο έχοντας μπροστά τους τον Μπάκιτς. Τέλος ο Ριέρα ήταν λίγο πιο πίσω από τον Φελίπε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος στον Μάγκομεντ Οζντόεφ. Συγκριτικά με το προηγούμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Χαρτς, ο ΠΑΟΚ μπήκε αλλαγμένος στο «Γεντί Κουλέ». Στο αρχικό σχήμα επιστρέψαν οι Τόμας Κεντζιόρα, Γιάννης Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες και Τόμας Μουργκ.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο ματς όπου ο «Δικέφαλος» σφράγισε το εισιτήριο για τους ομίλους του UEFA Conference League είχαν ξεκινήσει οι Μπάμπα, Βιεϊρίνια, Κουλιεράκης, Τσιγγάρας και Τάισον. Οι πρώτοι τέσσερις ήταν στον πάγκο, μαζί με τον Σουαλιχό Μεϊτε, ενώ ο Τάισον έμεινε στη Θεσσαλονίκη για λόγους αποφόρτισης.

Το απόλυτο μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε με την συμπλήρωση δέκα λεπτών. Το σουτ του Μεγιάδο είχε πορεία προς την εστία του Κοτάρσκι, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Μια κεφαλιά του Τόμας που δεν απείλησε τον Χριστογεώργο ήταν μια υποτυπώδης απάντηση του ΠΑΟΚ στην πρώτη ευκαιρία του ΟΦΗ. Γιατί στο αμέως επόμενο λεπτό οι Κρητικοί απείλησαν εκ νέου με το σουτ του Μπάκιτς να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Κοτάρσκι.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου» με άδειες τις μπαταρίες εμφάνισαν σημαντικό έλλειμα στον άξονα. Χαμένες όλες οι δεύτερες μπάλες. Φθηνά λάθη. Κακές αποφάσεις. Μέτριο έως κακό παιχνίδι από τον Οζντόεφ, χαμένο στα… αριστερά, όπως συμβάινει σχεδόν πάντα, τον Ζίβκοβιτς μια ημιτελείς ενέργειες από τον Κωνσταντέλια. Εμειναν οι δύο Αυστριακοί (Σβαμπ, Μουργκ) να προσπαθούν να ισορροπήσουν την κατάσταση, όμως ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις που οι παίκτες του Λουτσέσκου ανέβηκαν ψηλά και πίεσαν τους αμυντικούς του ΟΦΗ.

Το σχέδιο του Νταμπράουσκας να χαλάσει το κυριαρχικό ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ είχε φέρει απότελεσμα. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι λαθών και φάουλ, χωρίς ρυθμό, πολλά νεύρα και έμειναν στο απόλυτο μηδέν μέχρι το φινάλε του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε, κυριάρχησε, απαίτησε, αλλά…

Ο Λουτσέσκου είδε το πρόβλημα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το β’ μέρος με τον Ζίβκοβιτς να πηγαίνει στη φυσική του θέση, δεξιά, ο Κωσταντέλιας αριστερά και ο Μουργκ πίσω από τον Μπράντον.

Η εικόνα του «Δικεφάλου» άλλαξε προς το καλύτερο, στο 51ο λεπτό ο Μουργκ απείλησε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στο καλό διάστημα της κυριαρχίας τους οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την πολύ καλά στημένη άμυνα του ΟΦΗ.

Οι δύο προπονητές μετά το 65ο λεπτό ανακάτεψαν την τράπουλα. Διπλή αλλαγή από τον Νταμπράουσκας (Ντίκο, Τοράλ), τριπλή από τον Λουτσέσκου (Μπάμπα, Μείτέ, Σαμάτα) και τον Ρουμάνο τεχνικό ένα δεκάλεπτο αργότερα με την είσοδο των Τζίμα και Βιεϊρίνια, να αποφασίζει φουλ επίθεση με καθαρό 4-4-2.

Στο 95’ με Αμπάντα χτύπησε ο ΟΦΗ

Ενα σουτ του Ζίβκοβιτς (92’), μια στημένη μπάλα του Βιεϊρίνια (94’) προτού φτάσουμε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα να χτυπάει στην κόντρα και με τον Αμπάντα να μπαίνει στην περιοχή και να σκοράρει νικώντας τον Κοτάρσκι με εκπληκτικό πλασέ για το 1-0.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Χριστογεώργος, Βούρος, Πασαλίδης, Καρό (81’ Λαμπρόπουλος), Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγκος (82’ Νέιρα), Μπάκιτς (73’ Αμπάντα), Ριέρα (66’ Τοράλ), Φελίπε (65’ Ντίκο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76’ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (66’ Μπάμπα), Οζντόεφ, Σβαμπ (66’ Μεϊτέ), Μουργκ (76’ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (66’ Σαμάτα)