9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Βαλπουενά εκτέλεσε,ο Λέουβενμπεργκ έκοβε και πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα κόντρα στην πολύ καλή Καρμιώτισσα

Ο Βαλπουενά εκτέλεσε,ο Λέουβενμπεργκ έκοβε και πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα κόντρα στην πολύ καλή Καρμιώτισσα

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2023 0 500 Views

Με μια γκολάρα του Βαλμπουενά και ήρωα τον Λέουβενμπεργκ, ο Aπόλλωνας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Στο ντεμπούτο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο, οι γαλάζιοι επικράτησαν 1-0 της Καρμιώτισσας, αλλά ένα κερί στον τερματοφύλακα τους θα πρέπει να το ανάψουν.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο Ματιέ Βαλμπουενά με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 11ο λεπτό.Δοκάρι για τους πορτοκαλί με τον Σουκ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δυο ομάδες να απειλούν από μια φορά μέχρι το 10λεπτο. Πρώτα οι γηπεδούχοι με μακρινό σουτ του Κοστάτσιε στο 5′ και ακολούθησε η προσπάθεια του Ντούμπια με τον ίδιο τρόπο στο 9′. Ωστόσο, οι τερματοφύλακες απέκρουσαν, με τον Λέβενμπουργκ με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο 12ο λεπτό ο Βαλμπουενά στήθηκε απέναντι από τον Ανέστη λίγο έξω από την περιοχή και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους για το 1-0. Το πρώτο τέρμα του Γάλλου σούπερ σταρ με τη φανέλα του Απόλλων έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε από τις δυο απρόσμενες ισοπαλίες με Οθέλλο και Σαλαμίνα. Ωστόσο στα δυο παιχνίδια οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν και ως εκ τούτου έπρεπε να αποδείξουν αυτή τη φορά, στο ντεμπούτο του Μιλόγεβιτς ότι έμαθαν από τα λάθη τους.

Στο 21′ η Καρμιώτισσα απείλησε με διαγώνιο σουτ από τον Ρόσι, το οποίο πέρασε έξω. Στο 28′, στο 33′ και στο 41′ ο Κοστάτσιε απείλησε τον Ανέστη, στις δυο πρώτες φάσεις με μακρινά σουτ και την άλλη με δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Ελλαδίτης και στις τρεις περιπτώσεις απέκρουσε δύσκολα.

Λίγο προτού καταγραφεί η τελευταία ευκαιρία του Ρουμάνου, ο Απόλλων ζήτησε πέναλτι με τον Κρέμνσικ και παρά το γεγονός οτι υπήρξε παράβαση και ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR, εντούτοις διαπιστώθηκε ότι η φάση ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Με δυο πολύ καλές ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Στο 45′ ο Ανδρέου έκανε το πολύ καλό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνά λίγο έξω, ενώ στο 50′ ο Σουκ υποδέχθηκε πολύ ωραία την μπάλα με το στήθος, έκανε την κεφαλιά, όμως, το οριζόντιο δοκάρι του στέρησε το γκολ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλός ήταν ο ρυθμός από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με την Καρμιώτισσα να καταγράφει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 55′ πρώτα ο Ντούμπια και ακολούθως ο Ρόσι, υποχρέωσαν τον Λέβενμπουργκ σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Ο Απόλλων στο 60′ δημιούργησε την πρώτη του καλή φάση στην επανάληψη, όταν ο Πεϊμπέρνς έκανε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Το τέμπο έπεσε. Λίγο οι αλλαγές και λίγο η κούραση, έσπασαν το ρυθμό και μείωσαν στο ελάχιστο τις ευκαιρίες, αν και οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το γκολ, η κάθεμια για διαφορετικό λόγο, όμως, δε δημιούργησαν τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 84′ ο Αμπτουραχίμι μέσα από την περιοχή έκανε το διαγώνιο δυνατό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο επόμενο λεπτό έχασε, πιο ξεκάθαρη ευκαιρία, αλλά από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη.

Στο 87′ ο Τσουκαλάς έκανε το σουτ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και πήγε δίπλα από το δοκάρι. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο τερματοφύλακας του Απόλλων έκανε την απόκρουση του αγώνα και με εντυπωσιακό τρόπο είπε όχι στο κοντινό δυνατό σουτ του Ματθαίου.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Πειμπέρνς, Πέρετζ, Κρμέντσικ (70′ Αμπντουραχίμι), Γιούρτσεβιτς (58′ Σέλβικ), Κυριάκου, Νταρικβά, Βαλμπουενά (81′ Ντιγκινί), Κοστάκε, Κολ (58′ Τέκιε)
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Σέλβικ, Άδωνη, Τέκιε, Ντιγκινί, Αμπντουραχίμι, Χουσαίν, Ψύχας, Παναγιώτου, Ρόμπινσον

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστης, Μαλόνε, Ντούμπια (66′ Μπεν Σαλάμ), Φουρ, Λουκίλι, Παντελή, Τσουκαλάς, Ρόσι, Νιούπορτ, Κοβάσεβιτς, Σουκ (46’Νεοφύτου)
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Λούκοβ, Μουκτάρης, Νεοφύτου, Μιχαήλ, Χριστοφόρου, Μπεν Σαλάμ, Ματθαίου

ΓΚΟΛ: 11′ Βαλμπουενά
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαλμπουενά, Τέκιε/Νιούπορτ, Ρόσι, Κοβάσεβιτς
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.00
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γεώργιος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας