8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Καταιγιστική η Πάφος FC.Καθαρισε την Δοξα σε 5 λεπτά (4-0με άνεση)

Καταιγιστική η Πάφος FC.Καθαρισε την Δοξα σε 5 λεπτά (4-0με άνεση)

By on 23 Σεπτεμβρίου, 2023 0 11690 Views

Με τρία γκολ σε 5 λεπτά στο α’ ημίχρονο και ένα με πέναλτι στην επανάληψη, η Πάφος  FC επιβεβαίωσε με το παραπάνω τα προγνωστικά κόντρα στην Δοξα , επικράτησε 4-0, έπιασε Άρη και Ανόρθωση στην κορυφή (με ένα ματς λιγότερο.Με ΑΠΟΕΛ στις27/9) και περιμένει.
Δύο γκολ πέτυχε ο εντυπωσιακός Μπρούνο και από ένα οι Τάνκοβιτς και Ζάιρο.

Μάλιστα η Πάφος είχε και τρία δοκάρια στο παιγνίδι, σε μία εμφάνιση που έδειξε ξανά ότι στόχος φέτος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος με την τεράστια ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα.

Φοβεροί οι Βραζιλιάνοι της Πάφου οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικοί, με την τριάδα Μπρούνο, Ζάιρο και Μάνγκα να δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα.

Το παιγνίδι

Δεν θα πούμε και πολλά για το παιγνίδι καθώς ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18’ με τον Μπρούνο με κοντινό πλασέ μετά από πολύ ωραία σέντρα του Μπότσκαϊ από τα αριστερά, και στο 21’ η Πάφος διπλασίασε τα τέρματά της με ωραίο σουτ του Τάνκοβιτς μέσα από την περιοχή.

Ένα λεπτό αργότερα, στη σέντρα μετά το δεύτερο τέρμα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθος με τον Ζάιρο να δίνει αριστερά στον Μπρούνο και αυτός από κοντά να κάνει το 3-0 για την Πάφο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ήταν ένα πεντάλεπτο ονειρικό για την Πάφο και εφιαλτικό για την Δόξα που δέχθηκε τρία τέρματα σε λίγα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τρία δοκάρια μετά το τρίτο τέρμα που πέτυχαν, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 30’ ο Ζάιρο έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά και ο Μάνγκα από κοντά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 38’ο  Τάνκοβιτς έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στο ριμπάουντ ο Μπρούνο έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε μία απίστευτη ντρίμπλα για να ξεφύγει του αντιπάλου του και έδωσε στον Ζάιρο ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα έξω!

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχαμε το τρίτο δοκάρι, με ένα μακρινό απευθείας φάουλ του Τάνκοβιτς και με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι. Μόνη καλή φάση για την Δόξα η κοντινή κεφαλιά του του Τρούγιτς στο 44’ μετά από λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Ίβουσιτς, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Η επανάληψη ξεκίνησε με ευκαιρία του Γκλεόφιλο στο 49’ αλλά το πλασέ του να περνάει μόλις έξω και την Δόξα να χάνει ευκαιρία να μειώσει σε 3-1. Δύο λεπτά αργότερα όμως η Πάφος κέρδισε πέναλτι για παράβαση του Κυριάκου στον Ζάιρο, με τον ίδιο στο 52’ να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα και να κάνει το 4-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 61’ ο Ματέους έχασε τεράστια ευκαιρία για πέμπτο τέρμα, καθώς μόνος απέναντι στον Σισκόφσκι έκανε το πλασέ αλλά έβγαλε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Δόξας. Στο 66’ ο Τάνκοβιτς έκανε το διαγώνιο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπότσκαϊ έκανε το φαλτσαριστό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ξανά λίγο έξω.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού τύπου με την Πάφο να παίρνει τη νίκη αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να στέλνει μηνύματα στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος


ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα (46′ Πέπε), Μπρούνο, Ζάιρο (56′ Νταβό), Μάνγκα, Μποτσκάι (74′ Μιχαήλ), Ικόκο (57′ Δημητρίου), Ρoυς, Τάνκοβιτς, Ναμ, Ντράγκομιρ (46′ Γκολντάρ)
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Γκολντάρ, Νταβό, Δημητρίου, Μιχαήλ, Βαλακάρι,Τουμάσι, Νταλίνια, Ταβάρες, Πελάτζιο, Πέπε

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Πάντιτς, Σιέλης (20 Πούριτς), Φοφανά, Τρούγιτς, Ναμπί (46′ Ασάντε), Κλεοφίλο, Αλτσέους, Αντωνιάδης, Μουχαμέντ (46′ Κυριάκου), Στυλιανού
Στον πάγκο: Αντωνίου, Π. Κυριάκου,Τραϊτσέφσκι, Σαντίκ, Τσετσέροβιτς, Αντούι, Ε.Κυριάκου, Πούριτς, Ασάντε, Τζιετζιέ

ΓΚΟΛ: 18′, 23′ Μπρούνο, 22′ Τάνκοβιτς, 52′ Ζάιρο (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντράγκομιρ, Μποτσκάι

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 3.085

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μεταξάς Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββας