18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Γουίλσον λύτρωσε το ΑΠΟΕΛ .Μπήκε ,σκόραρε και αποχώρησε.. .Το VAR έκανε παρέμβαση και το πέναλτι για την Πάφο έγινε οφσάιντ

Ο Γουίλσον λύτρωσε το ΑΠΟΕΛ .Μπήκε ,σκόραρε και αποχώρησε.. .Το VAR έκανε παρέμβαση και το πέναλτι για την Πάφο έγινε οφσάιντ

By on 27 Σεπτεμβρίου, 2023 0 606 Views

Με ένα γκολ του Γουίλσον στο 81ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Πάφος FC στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής.
Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι από την αντίπαλο τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, την κράτησαν μακριά από την εστία του Μπέλετς, απείλησαν και κατάφεραν να σκοράρουν μια και από τις αλλαγές του Ρικάρντο Σα Πίντο.Ο σκόρερ μπήκε αλλαγή,σκόραρε και αποχώρησε με ενοχλήσεις μετά το γκολ.

Προηγήθηκε φάση όπου ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για την Πάφο όμως στον έλεγχο το VAR υπέδειξε οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά με τον γνωστό τρόπο της τεχνολογίας των γραμμών.Ο Κβιλιτάια αποκλείστηκε από την εντεκάδα και την αποστολή λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα λόγω προβλήματος στην προθέρμανση και ο Μπρούνο αποχώρησε με τραυματισμό στον προσαγωγό κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. 

ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Συντηρητικά και χωρίς διάθεση για το παραμικρό ρίσκο ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες. Αμφότερες συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και ως εκ τούτου δεν καταγράφηκε ούτε μια καλή ευκαιρία στις εστίες.

Η πρώτη τελική ήρθε στο 30′ από το πόδι του Τσεπάκ, όμως, το μακρινό σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην κερκίδα.

Στο 32′ ο Μπρούνο Φελίπε αποχώρησε με πρόβλημα στους προσαγωγούς και παραχώρησε τη θέση του στο Βαλακάρι.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ο Σαρφό δοκίμασε δυο φορές το πόδι του, με την μπάλα να καταλήγει έξω.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τον ίδιο ρυθμό και το δεύτερο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στους τερματοφύλακες, με την Πάφο να καταγράφει την πρώτη της τελική στο παιχνίδι στο 58′, όταν ο Κβίντα έκανε την κεφαλιά από καλό σημείο, αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 65′ ο Ζάιρο ανατράπηκε από τον Σούσιτς και ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι, όμως, μετά την επαναξιολόγηση της φάσης, φάνηκε πως ο Βραζιλιάνος ήταν ελαφρώς πιο μπροστά από τον αντίπαλο του και ως εκ τούτου δόθηκε οφσάιντ.

Στο 81′ διαδραματίστηκε η φάση που άλλαξε την ιστορία του αγώνα. Ο Ντογκαλά με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Γουίλσον, ο οποίος με κοντινή καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.


Με την μεγάλη αυτή νίκη το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στους 8 βαθμούς και στην 6η θέση, ενώ η Πάφος FC που γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα έμεινε στην 3η θέση με 10 βαθμούς

ΑΠΟΕΛ:: Μπέλετς, Ντβάλι, Κρέσπο, Σούσιτς, Τσεπάκ (55΄ Ζέφτε), Κοσταντίνοφ (68′ Πέτροβιτς), Σαρφό (68′ Γουίλσον) (85′ Εφραίμ), Ντάλσιο, Ντογκαλά, Μαρκίνιος (68′ Βιγιαφάνες), Γαβριήλ
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Πέτροβιτς, Καραμανώλης, Ζέφτε, Εφραίμ, Γουίλσον, Βιγιαφάνες, Σατσιάς, Καττιρτζής, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Βρόντης

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπρούνο (32′ Βαλακάρι), Ζάιρο, Μποτσκάι (88′ Ταβάρες), Ικόκο, Τάνκοβιτς (72′ Αμπντουσαλάμοφ), Ναμ (88′ Νταβό), Ντράγκομιρ, Πελάτζιο (72′ Πέπε)
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Νταβό, Δημητρίου, Ρους, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ, Βαλακάρι, Τουμάσι, Νταλίνια, Ταβάρες, Πεπέ

ΓΚΟΛ: 81′ Γουίλσον
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοσταντίνοφ,Κρέσπο, Μπέλετς/Μπρούνο, Μποτσκάι, Ικόκο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Γαβριήλ(2η κίτρινη 95΄)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης