4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Βιγιαφάνες χάρισε τη νίκη στο ΑΠΟΕΛ που λύγισε και τη Ν.Σαλαμίνα

Ο Βιγιαφάνες χάρισε τη νίκη στο ΑΠΟΕΛ που λύγισε και τη Ν.Σαλαμίνα

By on 21 Οκτωβρίου, 2023 0 700 Views

Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη από το ΑΠΟΕΛ καθώς κέρδισε με 1-0 τη Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ χάρις το γκολ του Λούκας Βιγιαφάνες.

Στο πρώτο ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 4ο λεπτό με το διαγώνιο σουτ του Βιγιαφάνες από τα δεξιά της περιοχής ανάγκασε τον Μελίσσα να διώξει σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σούσιτς έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα έφυγε ελάχιστο έξω ενώ στο 25’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ καθώς ο Ζέφτε πέρασε όποιον βρήκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Μελίσσα να αποκρούει και στην επαναφορά ο Ντογκαλά δεν έκανε το 1-0.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 30΄ ο Σαρφό πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ντογκαλά με την μπάλα να πάει στο δοκάρι.

Στο 40΄ ο Γαβριήλ έδωσε στον Βιγιαφάνες ο οποίος από το ύψος της περιοχής έκανε συρτό σουτ και έγραψε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ διαφορετικό σε ρυθμό με το ΑΠΟΕΛ να φτιάχνει στο 60΄ την πρώτη του φάση με τον Γαβριήλ να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά από ωραία κάθετη του Βιγιαφάνες, να κάνει το σουτ και τον Μελίσσα να αποκρούει.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Κονσταντίνοφ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Μελίσσα από εξαιρετική θέση.

Από την πλευρά της η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να πιέσει κάπως αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια μεγάλη ευκαιρία για να φθάσει στο γκολ έτσι το ΑΠΟΕΛ παρά την .οπισθωχώρηση του στο β΄ημίχρονο ανέβηκε στην κορυφή μαζί με τον Άρη περιμένοντας τον αγώνα του Απόλλωνα την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΖ

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ζέφτε, Βιγιαφάνιες (90+1′ Σατσιάς), Κρέσπο, Σούσιτς (46′ Τσεπάκ), Ντάλσιο, Γαβριήλ (72′ Κβιλιτάια), Σαρφό (72′ Εφραίμ), Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά (61′ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Καραμανώλης, Εφραίμ, Αμπντουλαχίμι, Κβιλιτάια, Τσεπάκ, Σατσιάς, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου, Βρόντης

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Μιγκελίτο, Φερνάντες (61′ Νάρσινγκ), Καρλίτος, Κονέ, Ντορεγκαράι (61′ Κουζμάνοβιτς), Λέουκο (84′ Κονατέ), Βίκτωρος, Ντιακιτέ (84′ Τσελέα), Κατσιάρης (61′ Ντουρμισάι)

Στον πάγκο: Κίσσας, Κονατέ, Τσελέα, Νάρσινγκ, Ντούρμισαϊ, Κουζμάνοβιτς, Κουμούρης, Παπαγεωργίου, Σπυριδάκης, Χριστοδούλου, Έντσον, Κορομά.

ΣΚΟΡΕΡ: 41′ Βιγιαφάνιες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51′ Πέτροβιτς, 78′ Κοσταντίνοφ / 75′ Σεργίου, 90′ Νάρσινγκ