2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Καθάρισε νωρίς με τον Εθνικό και κράτησε δυνάμεις ο Άρης(2-0)

Καθάρισε νωρίς με τον Εθνικό και κράτησε δυνάμεις ο Άρης(2-0)

By on 21 Οκτωβρίου, 2023 0 9249 Views

Με δύο γκολ προτού συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο, ο  Άρης επικράτησε του Εθνικού 2-0 στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Μοντνόρ άνοιξε το σκορ στο 4’, ενώ ο Στρούσκι διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων στο 26’ και έκανε πολύ εύκολα τα πράγματα για την ομάδα της Λεμεσού, που κράτησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος κάνοντας οικονομία δυνάμεων ενόψει Ευρωπαϊοκού αγώνα..

Το ζητούμενο για τον Άρη στην αναμέτρηση για τον πρωταθλητή Άρη στο παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας ήταν να κερδίσει και να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης όσο το δυνατόν πιο εύκολα και τα κατάφερε με 2 τέρματα στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Μπετίς.

Ο Εθνικός ξεκίνησε βάζοντας πίεση στην άμυνα του Άρη με διαδοχικά κόρνερ μάλιστα στο δεύτερο ακούμπησε το γκολ αφού η κεφαλιά του Λομοτέι πέρασε μόλις έξω. Στην επόμενη επίθεση όμως ο Άρης με τον νεαρό Ολλανδό Μοντνόρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής. Μετα το γκολ ο Αρης κατάφερε να ελέγξει την ροή του αγώνα και να κρατά μακριά τους παίκτες του Εθνικού Άχνας από την εστία του Βανά Άλβες.

Στο 26ο λεπτό ήταν η σειρά του Στρούσκι να σκοράρει και πάλι για τον Άρη με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και κάπου εκεί η αναμέτρηση είχε πάρει την πορεία της για να καταλήξουν οι τρεις βαθμοί της νίκης στην πλευρά της περσινής πρωταθλήτριας ομάδας

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό έπεσε με τον Άρη να ελέγχει τον αγώνα αλλά και τον Εθνικό να δείχνει απειλητικός χωρίς όμως να καταφέρει να φέρει σε δύσκολη θέση του τερματοφύλακα του Άρη. Ασφαλώς μετά το δεύτερο γκολ το μυαλό των παικτών της περσινής πρωταθλήτριας ομάδας πήγε στον αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο την ομάδα της Μπετίς. Σε έναν αγώνα που αν έχει βαθμολογικό κέρδος ο Άρης θα αλλάξει τις ισορροπίες στον όμιλο του. Άλλωστε και ο Αλεξέι Σπιλέφσκι με τις αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο έδωσε αυτή την κατεύθυνση στην ομάδα του. Ο Αρης ειχε μεσα σε ένα δίλεπτο δυο καλές φάσεις μια με τον Σανέ και μια με τον Στεπίνσκι που θα μπορούσαν να έχουν ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Από την άλλη ο Εθνικός Άχνας στο ίδιο διάστημα είχε κάποιες προϋποθέσεις χωρίς όμως να απειλήσει.

ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Καζού, Μποάκι (72′ Μουσούντα), Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Μπένγκτσον (46′ Στεπίνσκι), Μπράουν, Στρούσκι (64′ Νίκολιτς), Μπαμπίκα, Μοντνόρ (64′ Δημητρίου), Γκομίς (46′ Σανέ).
Στον πάγκο: Σοφρωνίου, Ζάντρο, Γιαντάλ, Μουσούντα, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Σανέ, Νίκολιτς, Σόκε. 
ΕΘΝΙΚΟΣ: Παναγή, Περατικός (46′ Ριστέφσκι), Λίπσκι, Γκόμες, Μπράντονιτς (65′ Πεχλιβάνης), Λομοτέι, Νικολάου (76′ Ενέμ), Ιωάννου, Μ.Ηλία (72′ Ακσεντίγεβιτς), Ντράζιτς (46′ Κ.Ηλία), Αγγελόπουλος.
Στον πάγκο: Μάρκοβιτς, Ριστέφσκι, Κ.Ηλία, Πεχλιβάνης, Μπάικερ, Ενέμ, Καλλένος, Χριστοφή, Ακστεντίγεβιτς. 

ΣΚΟΡΕΡ:  4′ Μοντνόρ, 26′ Στρούσκι
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Kehlet Jakob
AVAR: Λάμπρου Λάμπρος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης