14 Μαΐου, 2024
  • 14 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-3: Το μετέτρεψε σε εκδρομή!

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-3: Το μετέτρεψε σε εκδρομή!

By on 22 Οκτωβρίου, 2023 0 937 Views

Με μπροστάρηδες Ελίασον και Τσούμπερ (γκολ κι ασίστ αμφότεροι), η ΑΕΚ αφού άντεξε στην πίεση του Αστέρα στο πρώτο ημίωρο (δοκάρι κι ευκαιρίες από Καλτσά), εν συνεχεία βρήκε ρυθμό και έφυγε νικήτρια από την Τρίπολη με 3-0! Σκόραρε και ο Μοχαμάντι. Οι Αρκάδες έπαιζαν από το 52′ με δέκα, λόγω αποβολής του Καστάνο.

Παρά το γεγονός ότι πήγε «λαβωμένη» με αρκετές απουσίες στην Τρίπολη και παρότι η εικόνα της στο πρώτο μέρος ήταν πολύ κακή, η ΑΕΚ με πρωταγωνιστές τον Ελίασον (τον άνθρωπο ο οποίος στο συγκεκριμένο γήπεδο πριν ένα χρόνο είχε υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό στην κνήμη) αλλά και τον Τσούμπερ, πέρασε με 0-3 από την έδρα του Αστέρα και μείωσε στους δύο βαθμούς από την κορυφή, περιμένοντας και το ντέρμπι στο Φάληρο.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45’+4′), κι ενώ ο Αστέρας δεν εκμεταλλεύτηκε τις μεγάλες ευκαιρίες του, ο Ελίασον έδωσε στην Ένωση το προβάδισμα και στο δεύτερο μέρος με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Καστάνιο με δεύτερη κίτρινη στο 52′ η Ένωση σφράγισε τη νίκη της με κεφαλιά του Μοχαμάντι (77′) έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σουηδού εξτρέμ που βρήκε και ασίστ. Στο 86′ με πλασέ και ο Τσούμπερ χρίστηκε σκόρερ για το τελικό 0-3, με τους 3.000 και πλέον φίλους των κιτρινόμαυρων που κατέκλυσαν τις εξέδρες του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» να το γιορτάζουν.

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Αναμενόμενες οι επιλογές από τον Μίλαν Ράσταβατς στο αρχικό σχήμα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία, τετράδα στην άμυνα οι Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς και Γκαρθία, οι Μουνάφο και Γκρόζντανιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής και η τριπλέτα των Ρεγκίς, Μπαρτόλο και Καλτσά πίσω από τον προωθημένο Μιριτέλο. Για την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα με τους Λιβάι Γκαρσία και Πόνσε εκτός, επέλεξε τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Αριστερά, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε ο Τσούμπερ, δεξιά ο Ελίασον, πίσω από τον «Τσίνο» ήταν ο Μάνταλος ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον με τον Πινέδα να μένει στον πάγκο. Στα μετόπισθεν ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία και τετράδα στην άμυνα οι Χατζισαφί, Κάλενς, Βίντα και Ρότα.

Ο Αστέρας δεν τιμώρησε την κακή ΑΕΚ και ο Ελίασον «χτύπησε» στην εκπνοή

Η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ κακή στο πρώτο μέρος. Μεσοεπιθετικά δεν μπορούσε να βγάλει καμία απολύτως συνεργασία, με τον Αστέρα να κλείνει καλά τους χώρους, ενώ έχανε πολλές μονομαχίες. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ένωση δεν μπορούσε να απειλήσει πέρα από δύο σουτ του Τσούμπερ εκτός περιοχής. Παράλληλα αμυντικά η Ένωση από την αριστερή της πλευρά λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης του Χατζισαφί είχε τρομερά ζητήματα, αλλά ο Αστέρας παρά τις τρεις τεράστιες ευκαιρίες που είχε δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Αρχικά στο 23′ μετά το λάθος του Ιρανού μπακ, ο Καλτσάς από πλάγια θέση είδε το δυνατό του σουτ να τραντάζει το κάθετο δοκάρι! Δύο λεπτά αργότερα ξανά από λάθος του Χατζισαφί, ο Καλτσάς από πλάγια θέση πλάσαρε, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο, ενώ στο 31′ από τρίτο λάθος του Χατζισαφί, ο Ρεγκίς βρέθηκε αυτή τη φορά απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος με σπουδαία επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του!

Η ΑΕΚ με την εικόνα της δεν δικαιούταν κάτι από το πρώτο μέρος, αλλά στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ποιότητα έκανε τη διαφορά. Ο Μάνταλος με ωραία ενέργεια πάσαρε στον Τσούμπερ, εκείνος έβγαλε μια πολύ ωραία σέντρα και ο Ελίασον πετάχτηκε μέσα στην περιοχή και μες προβολή έκανε το 0-1! Στο γήπεδο στο οποίο πέρυσι έζησε τον εφιάλτη με τον σοβαρό τραυματισμό στην κνήμη, ο Σουηδός εξτρέμ βρήκε αυτή τη φορά δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΚ σε ένα καθοριστικό σημείο.

Ο Ελίασον το 0-1

Με πρωταγωνιστές Ελίασον και Τσούμπερ η ΑΕΚ σφράγισε το διπλό

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (το οποίο καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω ρίψης δακρυγόνων από τα ΜΑΤ) ο Πινέδα μπήκε στη θέση του Αραούχο, ο οποίος κάθισε στον πάγκο με πάγο στο πόδι, με τον Τσούμπερ να περνάει στην κορυφή της επίθεσης, ενώ αλλαγή έκανε και ο Αστέρας στον άξονα με τον Αλάγκμπε να αντικαθιστά τον Γκρόζντανιτς. Στο 52′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Καστάνιο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Τσούμπερ με τον Αστέρα να μένει με δέκα.

Η ΑΕΚ με παίκτη παραπάνω ήλεγχε το ματς και ο Αλμέιδα φρέσκαρε την ομάδα του με Γαλανόπουλο και Ζίνι αντί των Σιμάνσκι και Μάνταλου, με τον Ανγκολέζο να περνάει αριστερά και τον Πινέδα να πηγαίνει πίσω από τον Τσούμπερ. Ένα φαλτσαριστό σουτ του Γιόνσον πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 66′, με την ΑΕΚ να κλείνει τους Αρκάδες μέσα στην περιοχή τους. Ο Αλμέιδα πέρασε και τον Μοχαμάντι αντί του Χατζισαφί που είχε ενοχλήσεις, αλλά και τον Φαν Βέερτ αντί του Γιόνσον φέρνοντας στον άξονα τον Πινέδα και τον Τσούμπερ πίσω από τον Ολλανδό φορ.

Η Ένωση είχε κλείσει τον Αστέρα μέσα στην περιοχή του και μια στατική μπάλα θα ήταν αυτή που θα σφράγιζε τη νίκη για τους κιτρινόμαυρους. Στο 77′ ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μοχαμάντι με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 0-2! Η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του προβαδίσματος και βρήκε και ένα τρίτο τέρμα, με τον επίσης εξαιρετικό (εκτός του Σουηδού εξτρέμ) Τσούμπερ, ο οποίος στο 86′ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 0-3.

Ο Μοχαμάντι το 0-2

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Ρεγκίς, Καλτσάς (55′ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Μιριτέλο (82′ Μάντζης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72′ Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (65′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (72′ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος (65′ Ζίνι), Αραούχο (46′ Πινέδα)