28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς το σήκωσαν στην Αμβέρσα

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς το σήκωσαν στην Αμβέρσα

By on 22 Οκτωβρίου, 2023 0 1366 Views

Οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς επικράτησαν των Αριέλ Μπεάρ και Άνταμ Πάβλασεκ στον τελικό της Αμβέρσας και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο τους σε τουρνουά της ATP.

Τον πρώτο τους τίτλο σε τουρνουά της ATP κατέκτησαν ο Στέφανος με τον Πέτρο Τσιτσιπά οι οποίοι επικράτησαν 2-1 σετ των Αριέλ Μπεάρ και Άνταμ Πάβλασεκ στον τελικό της Αμβέρσας.

Οι αντίπαλοί τους πήραν το πρώτο σετ, αλλά τα δύο αδέρφια κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και κατέκτησαν τον πρώτο κοινό τους τίτλο.

Το ματς: Ο αγώνας ξεκίνησε με break και από τις δύο πλευρές. Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς κράτησαν το σερβίς τους στο πρώτο service game όχι όμως και στο δεύτερο με τους Μπεάρ και Πάβλασεκ να φτάνουν στο break.

Στην αντίπερα όχθη το ελληνικό δίδυμο απάντησε με το ίδιο νόμισμα αμέσως μετά και έτσι ήρθαμε στα ίσα. (3-3). Από εκεί και πέρα δεν είχαμε άλλο break με τα δίδυμα να λύνουν τις διαφορές τους στο tie break.

Εκεί το ελληνικό δίδυμο έκανε πρώτο mini break, αλλά οι Μπεάρ και Πάβλασεκ κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-6 (5).

Το ξεκίνημα στο δεύτερο σετ ήταν ιδανικό για το ελληνικό δίδυμο. Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισαν με δύο break για να προηγηθούν με 3-0.

Οι Μπεάρ και Πάβλασεκ κατάφεραν να πάρουν πίσω το ένα από αυτά, πίεσαν για να φέρουν το σετ στα ίσα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι, τα αδέρφια Τσιτσιπά κατάφεραν να κλείσουν το δεύτερο σετ με 6-4 και να στείλουν τον τελικό σε tie-break 10 πόντων.

Εκεί είχαμε πολλές ανατροπές. Τα δύο αδέρφια προηγήθηκαν με 5-2, αλλά οι Μπεάρ και Πάβλασεκ απάντησαν με το ίδιο νόμισμα για να φέρουν το σετ στα ίσα στο 5-5.

Τελικά ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς άντεξαν στο φινάλε και με 10-8 κατάφεραν να κλείσουν τον τελικό και να πάρουν τον πρώτο μεγάλο κοινό τους τίτλο.