28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Τσιτσιπάς- Μεντβέντεφ 0-2: Στις λεπτομέρειες ο Ρώσος έκλεισε θέση στον τελικό

Τσιτσιπάς- Μεντβέντεφ 0-2: Στις λεπτομέρειες ο Ρώσος έκλεισε θέση στον τελικό

By on 28 Οκτωβρίου, 2023 0 1880 Views

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε στις λεπτομέρειες από τον Μεντβέντεφ (6-4, 7-6) και έμεινε εκτός τελικού στη Βιέννη.

Παρά την πολύ καλή του εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον πρώτο ημιτελικό της Βιέννης.

Ενα κακό game στο πρώτο σετ και ένα απρόσεκτο χτύπημα στο tie break του δεύτερου, έδωσαν τη νίκη στον Ρώσο με 6-4, 7-6 (6) σε μία ώρα και 45 λεπτά και μαζί την πρόκριση στον τελικό.

Το αποτέλεσμα αδικεί την εικόνα του Στέφανου που διάβασε καλά το ματς, έπαιξε καλά, όμως από απροσεξία σε δύο σημαντικές στιγμές, έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τον Μεντβέντεφ. Είχε 32 winners έναντι 22 του Ρώσου, αλλά και 20 αβίαστα λάθη έναντι 10 του Μεντβέντεφ, ενώ το άλλο στοιχείο που κόστισε, ήταν το μέτριο ποσοστό στο σερβίς του (59% έναντι 72% του αντιπάλου του), με τον Ρώσο να έχει και το εκπληκτικό 84% σε κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς.

Ενα επιπόλαιο game έδωσε το σετ στον Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος στο ξεκίνημα σέρβιρε πρώτος και από 0-30 βρήκε δύο δύσκολα στοπ βολέ, για να κρατήσει τελικά το σερβίς του.

Με αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε, με τον Τσιτσιπά να φτάνει εύκολα στο 2-1 αμέσως μετά. Στο σερβίς του Μεντβέντεφ βρήκε αμέσως μετά τρία break point τα οποία δεν αξιοποίησε, όμως κράτησε εκ νέου το σερβίς του και με ένα στοπ βολέ και ένα πέρασμα στην ευθεία, κράτησε το προβάδισμα με 3-2.

Ο Μεντβέντεφ κράτησε το σερβίς του και αμέσως μετά από επιπόλαια λάθη του Στέφανου σε δύο εύκολα στοπ βολέ, βρέθηκε με διπλό break point και το εκμεταλλεύτηκε με ένα τρίτο λάθος του Τσιτσιπά.

Το 5-3 ήρθε εύκολα για τον Ρώσο, αφού ο Στέφανος δεν έβρισκε επιστροφές στο πρώτο σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-4 στο σερβίς του, αλλά ο Μεντβέντεφ με ένα μεγάλο σερβίς έκλεισε το σετ.

Λύγισε στο tie break ο Τσιτσιπάς

Με love game άρχισε το δεύτερο το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ με άσο ισοφάρισε ο Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος διάβασε τα ανεβάσματα του Στέφανου και πίεσε στο επόμενο γκέιμ, όμως με ένα drop shot κι ένα ωραίο στοπ βολέ, ο Τσιτσιπάς βγήκε από την δύσκολη θέση και κράτησε το προβάδισμα (2-1).

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game, με τον Μεντβέντεφ στο 3-3 να βρίσκει διπλό break point.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να το σβήσει με ένα στοπ βολέ και τελικά να κρατήσει το σερβίς του για να προηγηθεί 4-3.

Ο Ρώσος έφτασε άνετα στο 4-4, αλλά ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του στο κρίσιμο σημείο, με έναν τρομερό τελευταίο πόντο στο game.

Ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 5-5 και έφτασε σε break point από οριακά χαμένο φόρχαντ του Τσιτσιπά. Ο Στέφανος βρήκε εκεί πρώτο σερβίς και με το κλασικό παιχνίδι του σήμερα (ανέβασμα το φιλέ και τελείωμα με βολέ στο δεύτερο χτύπημα), έκανε το υπέρ του 6-5.

Με love game o Ρώσος έστειλε το σετ στο tie break. Εκεί αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους ως το 4-3 του Ρώσου. Εκεί ήρθε το μίνι μπρέικ για τον Μεντβέντεφ που προηγήθηκε 5-3, αλλά με διπλό λάθος του στο σερβίς, έγινε το 5-5. Ο Τσιτσιπάς έσβησε το πρώτο match point στο 6-5, ισοφαρίζοντας σε 6-6, όμως έκανε δύο εύκολα λάθη και με 8-6 έχασε το tie break και το ματς.