6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024

Δεν το Χάρηκαν .Η Ομόνοια είχε δοκάρι και την σταμάτησε 2 φορές ο Πίριτς αλλά έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ

By on 29 Οκτωβρίου, 2023 0 3176 Views

Σ΄ ένα πολύ κακό ποιοτικά ντέρμπι, με πολύ λίγες φάσεις, Ομονοια  και ΑΕΚ έμειναν στη λευκή ισοπαλία με 0-0 στο ΓΣΠ, για την 9η αγωνιστική.
Το α’ μέρος δεν…διεκδίκησε ποτέ «δάφνες ποιότητας» με τη μόνη φάση να είναι το-σωστά- ακυρωθέν γκολ του Κακουλλή στο 45+1’, αφού ο διεθνής επιθετικός «πιάστηκε» σε θέση οφσάιντ.
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο β’ μέρος, με του πράσινους να είναι αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία καθώς στο 78’ ο Μπέζους, έπειτα από εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι.
Κάπως έτσι, μετά το…άγονο 0-0 η Ομόνοια  ανέβηκε στους 17 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ στους 13.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σολ απείλησε την εστία του Φαμπιάνο αλλά ο Βραζιλιάνος μάζεψε εύκολα. Στο 19ο λεπτό ο Κακουλλής από κοντά και υπό πίεση, προσπάθησε να νικήσει τον Πίριτς στην εξέλιξη μιας εκτέλεσης κόρνερ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μάζεψε. Στο 23ο λεπτό ο Κακουλλής έκανε ένα καλό σουτ εντός περιοχής και κέρδισε κόρνερ μετά από παρέμβαση του Πίριτς. 3 λεπτά μετά ο Τόνγκια έπιασε ένα σουτ από απόσταση με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια. Στις καθυστερήσεις γκολ του Κακουλλή σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ μετά από λίγο ο Σάντσες είχε ένα μακρινό άστοχο σουτ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους Ομόνοια και ΑΕΚ δεν είχαν τις μεγάλες φάσεις, πέραν από μερικές προϋποθέσεις που δεν οδήγησαν σε ξεκάθαρη φάση. Μετά το πρώτο 10λεπτο η Ομόνοια προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, έφτιαξε περισσότερες προϋποθέσεις αλλά δεν βρήκε την ουσία. Κέρδισε μέτρα στην συνέχεια και η ΑΕΚ αλλά ούτε αυτή βρήκε την ξεκάθαρη φάση.

Στο 78 ο Μπεζούς σημάδεψε το δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πίριτς έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινό πλασέ του Κούσουλου. Στο 82΄ο Σεμέδο είχε ένα κακό τελείωμα.

Στο 88΄ο Πίριτς σταμάτησε ένα σουτ του Αλιούμ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο, Μπασιρού (79′ Χάμπος), Κούσουλος, Σίμιτς (40′ Λοΐζου), Σεμέδο, Μπέζους (79′ Αλιούμ), Κακουλλής (67′ Ανσαριφάρντ)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ψάλτης, Φράνσον, Ζαχαρίου, Λανγκ, Μίλετιτς, Προκοπίου 

ΑΕΚ (Όλτρα): Πίριτς, Ντιούνκου, Τόμοβιτς, Ρομπέρζ, Σάντσες, Καπτούμ (65′ Πονς), Λέδες (90+1′ Μιλίτσεβιτς), Ντίμερς, Φαράζ (65′ Γκιούρτσο), Τόνγκια (82′ Σάντος), Σολ (90+1′ Λόπες)
Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Γκαλιόλο, Τρισκόφσκι, Γκάμα, Μάμας 

Στο όριο καρτών: Χάμπος, Κούσουλος, Μπέζους, Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (2) / Γκάμα (2)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αυγουστή (προπονητής), Μπασιρού, Κούσουλος (3η), Σεμέδο / Ντιουνκού, Σάντσες, Λόπες
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Λουγκρίδης (προπονητής τερματοφυλάκων) / –
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 11.639

Διαιτητής: Fahndrich Lukas Thomas
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος