4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Την έπαθε ξανά στο σπίτι της.Η Ανορθωση.Τρια δοκαρια,χαμένες ευκαιρίες και τιμωρία από την ΑΕΖ(1-1)

Την έπαθε ξανά στο σπίτι της.Η Ανορθωση.Τρια δοκαρια,χαμένες ευκαιρίες και τιμωρία από την ΑΕΖ(1-1)

By on 29 Οκτωβρίου, 2023 0 996 Views

Άξια της μοίρας της, έχασε και την κορυφή. Η Ανορθωση  προηγήθηκε, είχε τρία δοκάρια, αλλά  μπόρεσε να «καθαρίσει» το ματς απέναντι στην ΑΕΖ και οι φιλοξενούμενοι την…τιμώρησαν. Η Κυρία έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην ομάδα του Ζακακίου και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή.
Το σκορ άνοιξε ο Φερέιρα στο 51’ με πέναλτι, ενώ ο Πορτογάλος στο 72’ και στο 79’ είχε δοκάρι. Δοκάρι, για την ομάδα του Νταβίντ Γκαγιέγο βρήκε και ο Τσίκο στο 22ο λεπτό.
Και αφού δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι να…τελειώσουν την αναμέτρηση, ο Ντελμίρο στο 87’ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. 

Για ακόμη ένα παιγνίδι δεν κατάφερε η Ανόρθωση να κερδίσει στην έδρα της, έχοντας σε πέντε παιγνίδια μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Το παιγνίδι

Το παιγνίδι ξεκίνησε με την Ανόρθωση να μην μπορεί να βάλει την πίεση από ψηλά που μας συνήθισε και την ΑΕΖ να βρίσκει συνεχώς χώρους και να φεύγει στις αντεπιθέσεις.

Οι τελικές που δημιουργούσαν οι δύο ομάδες δεν απείλησαν ιδιαίτερα τις δύο εστίες, με τον Κάστο στο 8’ να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Αρμπολέδα με μακρινό φάουλ αλλά να μην έχει δύναμη η μπάλα, ενώ στο 11’ ένα μακρινό σουτ του Σλόγκαρ έφυγε έξω.

Η Ανόρθωση είχε κάποιες προϋποθέσεις όμως όχι τη μεγάλη ευκαιρία, μέχρι το 22’ όπου ο Παρούτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσίκο σε κενή εστία έκανε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα δοκάρι και έξω.

Κάποια σουτ των παικτών των δύο ομάδων δεν είχαν τύχη, όπως αυτό του Σαρφό στο 26΄, Τιουνέ στο 29’ και Χατζηβασίλη στο 31’.

Η Ανόρθωση σταδιακά κέρδιζε κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλά την ίδια ώρα άφηνε αρκετούς χώρους πίσω. Ένα σουτ του Τσίκο στο 39’ δεν είχε αρκετή δύναμη με τον Μπέκερ να πέφτει και να μπλοκάρει, ενώ το σουτ του Γουαρίς στο 40’ πήγε πολύ έξω.

Στο ίδιο λεπτό ο Ντιγκινί μετά από κάθετη πάσα του Χατζηβασίλη πέτυχε τέρμα αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 45’+2 η ΑΕΖ είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κάστρο, αλλά ο Αρμπολέδα έβγαλε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση στο 48’ να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρουίζ πάνω στον Φερέιρα, με τον ίδιο παίκτη τρία λεπτά αργότερα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να είναι εύστοχος για το 1-0 της Ανόρθωσης.

Οι χώροι μετά το τέρμα της Ανόρθωσης άνοιξαν και στο 58΄ η ΑΕΖ είχε σπουδαία φάση για να ισοφαρίσει. Ο Κάστρο έφυγε από τα αριστερά, μπαίνει στην περιοχή και έκανε το σουτ από τα πλάγια αλλά η μπάλα πήγε απευθείας στον Αρμπολέδα.

Η ΑΕΖ συνέχισε να είναι επικίνδυνη και στο 68΄είχε νέα σπουδαία φάση. Ο Σλόγκαρ έκανε τη συρτή μπαλιά από τα δεξιά, ο Ντιγκινί έβαλε την προβολή αλλά απόκρουσε σωτήρια ο Αρμπολέδα.

Η Ανόρθωση απείλησε για πρώτη φορά μετά το τέρμα της στο 71΄ με τον Μουσοντά, ο οποίος υποδέχθηκε την πάσα από τον Τσίκο, έκανε το σουτ αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ έξω.

Δύο λεπτά αργότερα η Ανόρθωση είχε τεράστια τριπλή ευκαιρία. Ο Φερέιρα έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά ο Γουαρίς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε σε  αμυνόμενο, η μπάλα ξανά στον Γουαρίς ο οποίος κάνει το σουτ και ξανά η μπάλα σε αμυνόμενο! Πραγματικά τεράστια φάση για την Ανόρθωση.

Στο 80΄ η Ανόρθωση είχε νέα τεράστια φάση με τον Φερέιρα μέσα από την περιοχή να κάνει το σουτ αλλά να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Και αφού η Ανόρθωση δεν το έβαζε, το έβαλε η ΑΕΖ στο 87΄! Ο Φράγκος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντελμίρο πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1 το παιγνίδι με την άμυνα της Ανορθωσης για άλλο ένα παιχνίδι να μένει εκτεθειμένη σε στατικές φάσεις και να πληρώνει την έλλειψη συγκέντρωσης και σωστής αντίδρασης

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την Ανόρθωση να αφήνει ακόμη δύο βαθμούς στην έδρα της σε ένα παιγνίδι όπου είχε τρία δοκάρια και κάποιες τεράστιες ευκαιρίες.


Μετά από αυτό το βαθμό η Ανορθωση πάει στους 18 και η ΑΕΖ στους 8, όμως αν οι γηπεδούχοι έπαιρναν τη νίκη και σε συνδυασμό της ήττας του Απολλωνα , θα ανέβαιναν στην κορυφή μαζί με το ΑΠΟΕΛ

Ανορθωση (Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Κάργας, Φερέρ, Γκαρσία, Ιωάννου, Τιουνέ, Φερέιρα, Τσίκο (76′ Κορέια), Παρούτης (46′ Μουσοντά), Γουαρίς (76′ Καστέλ)
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Μαρμούκ, Αντωνίου, Κίκο, Κορρέα, Τζούλιου, Χρυσοστόμου 

ΑΕΖ (Λουκά): Μπέκερ, Κ. Αντωνίου (65′ Χρίστου), Ε. Αντωνίου, Σαρφό, Σλόγκαρ, Ντελμίρο, Κάστρο (76′ Γιουσούφ), Ρέινολντς (63′ Ματονγκό), Χατζηβασίλης (63′ Ρόκα), Ρουΐζ, Ντιγκινί 
Στον πάγκο: Μιλοσάβλιεβιτς, Στυλιανού, Φοσταβέ, Χριστοφή, Μιχαηλίδης, Φράγκος, Σιφνέος, Ιωσηφίδης

Στο όριο καρτών: Κάργας, Τσίκο (2) / Ε. Αντωνίου, Ρέινολντς (2)

ΣΚΟΡΕΡ: Φερέιρα (πεν. 51′) / Ντελμίρο (87′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παρούτης, Γουαρίς, Φερέρ, Καστέλ/ Κ. Αντωνίου, Χρίστου, Ε. Αντωνίου (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 9.500

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μεταξάς Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης