18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γύρισε με γκολ και ασίστ ο Λοίζου.Η Ομόνοια κέρδισε δίκαια τον Απόλλωνα.Έχασε και πέναλτι ο Μπεζούς

Γύρισε με γκολ και ασίστ ο Λοίζου.Η Ομόνοια κέρδισε δίκαια τον Απόλλωνα.Έχασε και πέναλτι ο Μπεζούς

By on 4 Νοεμβρίου, 2023 0 673 Views

Έχοντας σε σπουδαία βραδιά τον Λοΐζου, η Ομόνοια ήταν η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι στο ΓΣΠ, επικρατώντας του Απόλλωνα με 2-0 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία! Δίκαιη νίκη για τους πράσινους, που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σε αντίθεση με την ομάδα της Λεμεσού η οποία υστέρησε έχοντας απουσίες και δέχθηκε τη δεύτερη συνεχόμενη της ήττα.
Η καλή μέρα φάνηκε νωρίς νωρίς για την Ομόνοια , που άνοιξε το σκορ στο 33ο… δευτερόλεπτο με τον Λοΐζου μετά απο τραγικό λάθος της άμυνας του Απόλλωνα! Έχασε την ευκαιρία στο 24’ για να διπλασιάσει τα γκολ της, με τον Λέουβενμπεργκ να αποκρούει το πέναλτι του Μπέζους, τα κατάφερε όμως ο Σεμέδο στο 64’ μετά από εξαιρετική ασίστ του Λοΐζου, για να γείρει ουσιαστικά την πλάστιγγα οριστικά προς την πλευρά των γηπεδούχων!Ο Σεμέδο είχε ευκαιρία για δεύτερο γκολ αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Ομόνοια είναι στους 20 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας έμεινε στους 18.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα 35 δευτερόλεπτα ο Λοϊζου άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια μετά από ασίστ του Μάθιους που πήρε πάσα…από αντίπαλο αμυντικό.

Στο 13ο λεπτό ο Βαλμπουενά έπιασε το σουτ αλλά ο Φαμπιάνο απομάκρυνε σε κόρνερ. 8 λεπτά μετά ο Σεμέδο ανατράπηκε στην περιοχή και το πέναλτι δόθηκε μέσω VAR. Ο Μπεζούς εκτέλεσε και ο Λέουβενμπεργκ απέκρουσε!

https://youtube.com/watch?v=zLZBpKfqmlU%3Fautoplay%3D1%26%26mute%3D1

Στο 29΄ο Φαμπιάνο απόμακρυνε σε κόρνερ ένα σουτ του Βαλμπουενά ενώ στην εκτέλεση η κεφαλιά του Σπόλιαριτς πέρασε μόλις έξω.

Μετά το χαμένο πέναλτι είναι αλήθεια ότι άλλαξε η ψυχολογία και ο Απόλλωνας ανέβασε ρυθμούς, κέρδισε μέτρα και έφτιαξε αρκετές προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο ξεκίνημα του β΄μέρους ο Μάρκες είχε ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Φαμπιάνο έπεσε και μάζεψε. Στο 58΄το σουτ του Αμπντουραχίμι έπιασε ένα σουτ αλλά ήταν άστοχο.

Στο 63΄ο Κακουλλής έφυγε στην επίθεση, έδωσε για τον Λοϊζου αλλά τον πρόλαβε ο Λέουβενμπεργκ πριν σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. Στο 64΄ο Λοϊζου βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Σεμέδο, αυτός έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.

https://youtube.com/watch?v=vK_3fbXBuDI%3Ffeature%3Doembed

Στο 66΄ο Σεμέδο είχε δοκάρι, ενώ στο 73΄ο Γιούρσεβιτς έχασε μεγάλη φάση με το σουτ του απο κοντινή απόσταση να είναι άστοχο.

Στο 88΄η κεφαλιά του Κρμέντσικ απο πολύ κοντά ήταν άστοχη. Στις καθυστερήσεις η Ομόνοια έχασε καλή ευκαιρία με τον Αλιούμ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο, Μπασιρού (90′ Χαραλάμπους), Κούσουλος, Μπέζους (76′ Φράνσον), Σεμέδο (90′ Ζαχαρίου), Λοΐζου (85′ Αλιούμ), Κακουλλής (76′ Ανσαριφάρντ).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ψάλτης, Αλιούμ, Φράνσον, Λέζιακς, Ανσαριφάρντ, Ζαχαρίου, Λανγκ, Μίλετιτς, Χαραλάμπους, Προκοπίου. 
ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Πεϊμπέρνς (46′ Φιλιώτης), Άδωνη, Γιούρτσεβιτς (82′ Μαλεκκίδης), Τέκιε, Σπόλιαριτς (82′ Χουσαΐν), Βαλμπoυένα, Αμπντουραχίμι (72′ Πέρετζ), Κοστάκε (72′ Κρμέντσικ), Μάρκες.
Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Πέρετζ, Κρμέντσικ, Μαλεκκίδης, Χουσαΐν, Ποντικός, Φιλιώτης, Χρυσοστόμου, Σοφοκλέους. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπέζους (3η) / Σπόλιαριτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 1′ Λοΐζου, 64′ Σεμέδο
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 12.000
Διαιτητής: Kehlet Jakob
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Dahl Jesper Strandberg Yde
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Yurdakul Deniz
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Hansen Jonas
AVAR: Κώστα Ροβέρτος
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Χάμπος, Μπέζους, Κακουλλής, Ανσαριφάρντ (2) / Τέκιε, Αμπντουραχίμι, Βαλμπουενά (2)