18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: Νίκη – θρίλερ με δέκα παίκτες και λυτρωτή τον Σπόραρ!

Λαμία – Παναθηναϊκός 1-2: Νίκη – θρίλερ με δέκα παίκτες και λυτρωτή τον Σπόραρ!

By on 4 Νοεμβρίου, 2023 0 9544 Views

Ο Σπόραρ με τον Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός έκανε κακή εμφάνιση στη Λαμία, ισοφαρίστηκε από τον Καρλίτος στο 64′, αλλά βρήκε με κεφαλιά του Σπόραρ στο 90′ το νικητήριο γκολ (2-1)που τον διατηρεί αλώβητο στην επαρχία και επικεφαλής της βαθμολογίας. Αστόχησε ο Σλοβένος στο 90′ +8′ σε πέναλτι.

Λαμία έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό αλλά το τριφύλλι αποδείχτηκε πολύ σκληρό για να πεθάνει και πέρασε από την πόλη της Φθιώτιδας με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με τον Σπόραρ που πέρασε ως αλλαγή στο ματς να σκοράρει στο 90+3′ και να δίνει το τρίποντο στους πράσινους.

Σε ένα σημείο μάλιστα όπου οι πράσινοι έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αράο από το 83′ της αναμέτρησης με δεύτερη κιτρινη για φάουλ πάντως δεν έκανε.

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Τρία γκολ, δοκάρια, αποβολή, χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες, VAR που άλλαξαν τις αποφάσεις του διαιτητή και εν γένει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι.

Στο τέλος ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ αλλά ο Σπόραρ αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Παλάσιος από τον Κοσέλεφ

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με επτά αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 5-0 επί του Πανσερραϊκού. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπρινιόλι, αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Γεντβάι με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Αράο, Τσέριν, Τζούρισιτς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Μαντσίνι και στη κορυφή του 4-3-3 ο Ιωαννίδης.

Για την Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου ο Κοσέλεφ υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σιμόν, στο αριστερό ο Σίντκλει, Τζανετόπουλος και Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες στον άξονα του κέντρο, Μαρτίνεθ και Τσιλούλης πίσω από τον Καρλίτος.

Η γκολάρα του Φιλίππου

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο… γκάζι στο ματς, είχε δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο πρώτο λεπτό αλλά οι συνεχόμενες διακοπές στην αναμέτρηση λόγω τραυματισμών δεν επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να βρει ρυθμό στο ξεκίνημα. Η Λαμία μετά από τραγικό λάθος του Βαγιαννίδη «απάντησε» στα δοκάρια με τον Τσιλούλη στο 9′ ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Καρλίτος.

Μέχρι το 25′ οι «πράσινοι» είχαν κακή εικόνα, ήταν εγκλωβισμένοι στην εξαιρετική ανασταλτική οργάνωση των γηπεδούχων και παρά το 77% κατοχή μπάλας, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν μπορούσε να δημιουργήσει το παραμικρό, έχοντας σε κάκιστο βράδυ Μαντσίνι, Τζούρισιτς και Βέρμπιτς.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε καλύτερα στα τελευταία μέτρα και από ένα κλέψιμο ψηλά βρήκε τις προϋποθέσεις για γκολ. Το κακό γύρισμα του Μαντσίνι από δεξιά δεν βρήκε τον Τσέριν στο σημείο του πέναλτι, η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς έξω από την περιοχή και ο Σέρβος με μία «ζωγραφιά» με το αριστερό άνοιξε το σκορ στο 31′. Το τελείωμά του νίκησε και τον αντίπαλο πορτιέρε αλλά και τον Παπαδόπουλο που ήταν πάνω στη γραμμή! Φανταστικό γκολ, το πρώτο του με την πράσινη φανέλα.

Η Λαμία έβγαλε αντίδραση, εκμεταλλεύθηκε την συνέχεια της μέτριας εικόνας των «πρασίνων» και στο 39′ ο Μαρτίνεθ μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ, στην μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο ματς που ήταν αρκετά επικίνδυνοι στο επιθετικό τρανζίσιον.

Σούπερ Λαμία αλλά ο Σπόραρ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό των δέκα παικτών

Η Λαμία συνέχισε την καλή της εικόνα στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν… αλλού και στο 64′ ο Καρλίτος τιμώρησε την πρώην του ομάδα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 68′ ο Κοσέλεφ νίκησε τον Ιωαννίδη και στο 83′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή-ανακάλυψη πάνω στον Αράο.

Το «τριφύλλι» έπρεπε να πάρει πράγματα από τις αλλαγές του για να νικήσει. Έτσι κι έγινε. Στο 89′ ο Μπερνάρντ βρήκε τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή και ο Σλοβένος με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 2-1.

Μάλιστα στο 99′ ο σκόρερ του κρίσιμου γκολ θα μπορούσε να κάνει και το 3-1 αν δεν αστοχούσε σε πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα. Με αυτά και με αυτά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» και να δείξει πρωταθληματική αντίδραση.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ , Τζανδάρης, Σλίβκα (90+2′ Αμαράλ), Νούνιες, Μαρτίνεθ, Τσιλούλης, Καρλίτος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (67′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Μαντσίνι (67′ Παλάσιος), Βέρμπιτς (69′ Μπερνάρ), Ιωαννίδης.