6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αυτό είναι ΑΠΟΕΛ!Μεγάλη νίκη στην Αρένα και φουλ για τίτλο

Αυτό είναι ΑΠΟΕΛ!Μεγάλη νίκη στην Αρένα και φουλ για τίτλο

By on 5 Νοεμβρίου, 2023 0 500 Views

Το καλύτερο φετινό ΑΠΟΕΛ μετά από μια υποδειγματική εμφάνιση που άγγιξε το τέλειο, πέρασε με επιβλητικό τρόπο το εκτός έδρας εμπόδιο της ΑΕΚ με 3-0 και έστειλε μηνύματα σε ότι αφορά την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Με σφραγίδα ανωτερότητα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν κατά κράτος των γηπεδούχων και ισοβαθμούν ξανά στην 1η θέση με τον Άρη.
Ο Τσεπάκ με εξαιρετική κεφαλιά, ο Μαρκίνιος με εντυπωσιακό πλασέ και ο Γκαρσία με αυτογκόλ τα γκολ των «γαλαζοκιτρίνων».

 To A[ΟΕΛ με 23 βαθμούς έφθασε τον Άρη στην κορυφή της βαθμολογίας!

Με την αποψινή της ήττα, η ΑΕΚ έμεινε στην 8η θέση και τους 13 βαθμούς, έχοντας να ανέβει βουνό αν θέλει να διεκδικήσει κάτι στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Τσεμπάκ στο 27’ άνοιξε το σκορ, ο Μαρκίνιος στο 48’ έκανε το 0-2 και ο Γκαρσία στο 62’ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το 0-3 για το ΑΠΟΕΛ.

Το παιγνίδι

Το παιγνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη φάση στο παιγνίδι με προβολή του Πονς στο πρώτο λεπτό, με τον Μπέλετς να αποκρούει, ενώ στο 10΄ ο ίδιος παίκτης έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ να αποκρούει ξανά.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κυλούσαν με την ΑΕΚ να έχει περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους και το ΑΠΟΕΛ να βρίσκει κενούς χώρους για να επιτεθεί.

Και εκεί που το παιγνίδι κυλούσε χωρίς πολλές φάσεις, στο 27΄το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ! Ήταν η κομπίνα από τους φιλοξενουμένους σε εκτέλεση φάουλ, δόθηκε η πάσα στον Χέφτε ο οποίος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και με κοντινή κεφαλιά ο Τσεμπάκ άνοιξε το σκορ!

Στο 36΄ ο Σολ είχε ένα σουτ το οποίο όμως ήταν αδύνατο, ενώ το ΑΠΟΕΛ ένα λεπτό αργότερα είχε την ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα, με τον Κβιλιτάια από κοντά να κάνει ένα αδύνατο πλασέ και ο Πίριτς να βγάζει με τα πόδια.

Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο και αυτή για το ΑΠΟΕΛ, με τον Χέφτε στο 42΄ να κάνει την κούρσα και το διαγώνιο σουτ με τον Πίριτς να βγάζει σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για το ΑΠΟΕΛ το οποίο στο 48’ στην πρώτη του επίθεση να διπλασιάζει τα τέρματά του για το 0-2 με εξαιρετικό σουτ του Μαρκίνιος, δίνοντας στην ομάδα του τεράστιο προβάδισμα.

Μάλιστα στο 52΄ο Κβιλιτάια υποδέχθηκε την κάθετη πάσα του Κονσταντίνοφ και έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω, ενώ παρόμοια τύχη είχε και το σουτ του Ντάλσιο στο 54’.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει ξανά στο παιγνίδι με ένα τέρμα αλλά οι παίκτες των γηπεδούχων δεν είχαν καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 62’ το ΑΠΟΕΛ έκανε τρία τα τέρματά του! Ο Χέφτε έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γκαρσία έβαλε την προβολή για να διώξει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Κάπου εκεί τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους, με τον Ντογκαλά στο 73΄ να έχει ένα σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στο 81΄ο Τόνγκια είχε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με το ΑΠΟΕΛ να φεύγει από τη Λάρνακα με ένα τεράστιο διπλό επί της ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνγκού, Τόμοβιτς, Τόνγκια, (83′ Σάντος), Σολ, Φαράζ, (56′ Γκιούρτσο) Πονς, Καπτούμ, (70′ Λόπες), Ρομπέρζ, Σάντσες, (56′ Γκαρσία) Ντίμερς (83′ Λέδες)
Στον πάγκο: Ερερίν, Τούμπας, Γκαλιόλο, Λέδες, Τρισκόφσκι, Λόπες, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Γκάμα, Σάντος, Γκιούρτσο, Μάμας

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Κρέσπο, Ζέφτε, Τσεπάκ, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, (82΄Βρόντης), Βιγιαφάνες, (67′ Σασιάς), Μαρκίνιος, (67′ Γαβριήλ), Ντογκαλά, (78′ Δώνης), Κβιλιτάια (67′ Τομανέ)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Καραμανώλης, Εφραίμ, Φαουάζ, Σούσιτς, Σατσιάς, Τομανέ, Καττιρτζής, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Βρόντης, Δώνης

ΓΚΟΛ: 27′ Τσεπάκ, 48′ Μαρκίνιος, 62΄Γκαρσία (αυτογκόλ),
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φαράζ,/Ντιουνγκού (3η), Πέτροβιτς, Μαρκίνιος,Βρόντης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4161

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:
AEK : Ντιουνγκού, Σάντσες, Γκάμα (2)
AΠΟΕΛ: Τσεπάκ, Φαουάζ, Σατσιάς (2)

Διαιτητής: Jovanovic Srdan
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Νεοφύτου Νεόφυτος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης