18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με γκολ δώρο πήρε τη νίκη η Πάφος FC και κέρδισε έδαφος.Ευκαιρίες και δοκάρι η Ανόρθωση

Με γκολ δώρο πήρε τη νίκη η Πάφος FC και κέρδισε έδαφος.Ευκαιρίες και δοκάρι η Ανόρθωση

By on 5 Νοεμβρίου, 2023 0 471 Views

Το γκολ του Τάνκοβιτς από το 40ο δευτερόλεπτο έμελλε να ήταν αρκετό για να χαρίσει μεγάλη νίκη στην Πάφος FC.Το γκολ ήταν δώρο της άμυνας της Ανόρθωσης που σε δύο περιπτώσεις δεν απομάκρυνε την μπάλα και ακολούθησε τραγικό λάθος του Αρμπολέδα.Το σουτ ήταν αδύναμο πάνω του αλλά δεν υποόγισε σωστά και του ξέφυγε από τα χέρια για να καταλήξει γκολ. Η Ανόρθωση αντέδρασε και έγινε σπουδαίο παιχνίδι με την ομάδα της Αμμοχώστου να χάνει ευκαιρίες για να ισοφαρίσει αλλά δύο φορές η μπάλα σταμάτησε πριν την γραμμή από αμυντικούς ενώ προς το τέλος το δοκάρι ήταν σύμμαχος της Πάφου σε σουτ του Γουαρίς. Η Πάφος είχε και αυτή ευκαιρίες για δεύτερο γκολ αλλά σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα η Ανόρθωση θα μπορούσε να πάρει τον ένα βαθμό αφού είχε καλή εμφάνιση απέναντι σε μια φορμαρισμένη και καλή ομάδα που έπαιζε στην έδρα της.

Η Πάφος έσπασε ακόμη ένα… σερί καθώς μετά που χάλασε το αήττητο του Απόλλωνα (διπλό με 3-0), έσπασε και το «απόλυτο» των νικών που μετρούσε η «Κυρία» στα εκτός έδρας παιχνίδια της και προσπέρασε αμφότερες τις ομάδες, ανεβαίνοντας με 20 βαθμούς στην τρίτη θέση (μαζί με Ομόνοια). Η Ανόρθωση, η οποία για πρώτη φορά στη σεζόν μετρά διαδοχικές απώλειες (προηγήθηκε η γκέλα με την ΑΕΖ), ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση με τον Απόλλωνα με 18 βαθμούς.

Μόλις στα 40 δευτερόλεπτα ο Τάνκοβιτς άνοιξε το σκορ, όταν μετά από έξοχη ατομική ενέργεια σούταρε από το ύψος της περιοχής κι ο Αρμπολέδα έκανε τραγικό λάθος, αφήνοντας την μπάλα να περάσει μέσα από τα χέρια… και τα πόδια του.

Έτσι στα αρχικά στάδια, και με την ψυχολογία στο πλευρό της μετά το γκολ, η Πάφος κρατούσε περισσότερο μπάλα.

Η Ανόρθωση μετά το πρώτο δεκάλεπτο προσπάθησε να αντιδράσει. Η «Κυρία» πάτησε περιοχή σε αρκετές περιπτώσεις, δεν κατάφερε όμως να απειλήσει ιδιαίτερα.

Η Πάφος προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη κυρίως στην κόντρα, με βαθιές μπαλιές προς τον Ζάιρο. Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τας τέρματά τους στο 29ο λεπτό όταν μετά από λάθος στην άμυνα της Αμμοχώστου, ο Τάνκοβιτς έστειλε τη μπάλα έξω.

Ακολούθησε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες προϋποθέσεις για να γίνουν επικίνδυνες. Η Ανόρθωση πίεσε περισσότερο, αφού ήταν η ομάδα που κυνηγούσε το σκορ.

Ο Τάνκοβιτς που ήταν αρκετά κινητικός, μετά και την ψυχολογική ντόπα που πήρε από το γκολ είχε ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρει στο 40ο λεπτό. Ο Σουηδός έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κόντραρε και στον Φερέρ, έσωσε όμως ο Αρμπολέδα.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Μετά από πάσα του Γουαρίς η μπάλα κατέληξε στον Τσίκο που έκανε το τελείωμα όμως η μπάλα δεν είχε αρκετή δύναμη για να καταλήξει στα δίχτυα. Πρόλαβε και έσωσε ο Ικόκο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας.

Έτσι, η Πάφος FC πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της (1-0) χάρη στο γρήγορο γκολ του Τάνκοβιτς.

Παρότι η Ανόρθωση κυνηγούσε το σκορ ήταν η Πάφος η οποία μπήκε πιο καλά στο β’ μέρος. Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 2-0 στο 48’ με κεφαλιά του Ζάιρο, απείλησαν και με Μπρούνο (53΄), Ντράγκομιρ (57΄) ενώ στο 70΄ είχαν δεύτερη μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Τάνκοβιτς που κόντραρε. Η πρώτη φάση της «Κυρίας» στην επανάληψη ήταν και μεγάλη με τον Γουαρίς στο 76΄ να σουτάρει δυνατά στο δοκάρι και στην επιστροφή αμυντικός απέκρουσε στη γραμμή, ενώ σπουδαία ευκαιρία χάθηκε και στο 87’ με δυνατή κεφαλιά του Καστέλ, ενώ είχε αρκετές προυποθέσεις για να απειλήσει με γκολ ,με την Πάφο από την άλλη να πλησιάζει στο 2-0 στις καθυστερήσεις.

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα (59′ Ρους), Γκολντάρ, Μπρούνο (77′ Ταβάρες), Ζάιρο (88′ Νταβό), Μποτσκάι (77′ Νταλίνια), Ικόκο, Τάνκοβιτς, Ναμ, Ντράγκομιρ, Πέπε (59′ Βαλακάρι)
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Νταβό, Δημητρίου, Ρους, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ, Βλακάρι, Τουμάσι, Νταλίνια, Ταβάρες, Πελάτζιο

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Γκαρσία, Κάργας, Τεχέρα, Καστέλ, Φερέιρα, Φερέρ, Γουαρίς (77′ Χρυσοστόμου), Ιωάννου (59′ Τιουνέ), Τσίκο
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Μαρμούκ, Κορέια, Τιουνέ, Παρούτης, Χαραλάμπους, Γκασάμα, Αντωνίου, Κίκο, Κορρέα, Τζούλιου, Χρυσοστόμου

ΓΚΟΛ: 1′ Τάνκοβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κβίντα, Ίκόκο, Ίβουσιτς/Ουαγκέ, Τεχέρα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.496 (3.672 φίλοι της  Πάφος FC) (824 φίλοι της Ανόρθωσης )

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΠΑΦΟΣ FC: Κβίντα, Ντράγκομιρ (2)
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κάργας, Παρούτης, Τσίκο (2)

Διαιτητής: Prontera Alessandro
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας