4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Nίκη ανάσα για την ΑΕΛ.Στο τέλος αγχώθηκε αλλά άφησε χαμηλά την Καρμιώτισσα(2-1)

Nίκη ανάσα για την ΑΕΛ.Στο τέλος αγχώθηκε αλλά άφησε χαμηλά την Καρμιώτισσα(2-1)

By on 5 Νοεμβρίου, 2023 0 881 Views

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΛ ,ανέβηκε θέσεις στη βαθμολογια και πήρε ανάσα.
Η ομάδα του Τονι Κόσκελα προηγήθηκε 2-0 της Καρμιώτισσας αλλά στο τέλος καρδιοχτύπησε.
Η ομάδα των Πολεμιδιών μείωσε στο 88′ αλλά οι γαλαζοκίτρινοι και με την στήριξη του κόσμου τους άντεξαν και πανηγύρισαν τη νίκη με 2-1.
Με αυτογκόλ του Μαλόνε άνοιξε το σκορ για να έρθει το 2-0 με τον Φιλίποβιτς. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Ντούμπια που μείωσε για τους φιλοξενούμενους.

Aν]εβηκε στους 13 βαθμούς η ΑΕΛ . Κολλημένη στην προτελευταία θέση η ομάδα των Πολεμιδιών που παραμένει χωρίς νίκη στη σεζόν.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Χωρίς ρυθμό και φάσεις με το σταγονόμετρο στο πρώτο ημίχρονο. Ενδεικτικό το ότι η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν στο 31′ όταν ο Γερολέμου γέμισε στην περιοχή της Καρμιώτισσας και ο Μαλόνε έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 42′ να μετατρέψουν και την δεύτερη τους τελική προσπάθεια σε γκολ όταν και πάλι ο Γερολέμου εκτέλεσε κόρνερ και ο Φιλίποβιτς με κεφαλιά νίκησε εκ νέου τον Ανέστη για το 2-0 του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Μπήκε καλύτερα η Καρμιώτισσα στην επανάληψη και στα πρώτα λεπτά ο Ντούμπια απείλησε τον Μούριελ με δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου κίπερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τελική ξανά στο 58′ με το σουτ του Φουρ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

Στο 70′ ο Μορσάι είχε την πρώτη τελική της ΑΕΛ στον στόχο στο Β’ ημίχρονο με τον Ανέστη να αποκρούει και να αποσοβεί ένα τρίτο γκολ. Έξι λεπτά αργότερα η Καρμιώτισσα απάντησε στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Αγγελή να φεύγει λίγο έξω.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ντούμπια με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον Μούριελ σε απόκρουση, με τον Βραζιλιάνο κίπερ της ΑΕΛ να διατηρεί το μηδέν παθητικό.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε μόνος στην περιοχή της ΑΕΛ, πλάσαρε τον Μούριελ και έγραψε το τελικό 2-1.

ΑΕΛ: Μούριελ Φραντζής, Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Σέρνιτς, Τσέρνιχ (65′ Μακρής), Χέντι (65′ Μαρς), Φιλίποβιτς, Τζάλμα, Γερολέμου (46′ Μόρσεϊ), Ντέγοεστ.
Στον πάγκο: Κυριάκου, Σωτηρίου, Ανδρέου., Παπαφώτης, Μορέιρα, Μαρς, Τσούκα, Μόρσει, Μακρής, Κα, Κοντινέλα

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστης, Μαλόνε (46′ Αγγελή), Ντούμπια, Φουρ (72′ Ματθαίου), Παντελή, Τσουκαλάς, Θεοδώρου (46′ Νεοφύτου), Ρόσι (62′ Κατσαντώνης), Χριστοφόρου, Νιούπορτ, Σουκ (46′ Κοβάσεβιτς)
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Άντος, Αβραάμ, Νεοφύτου, Μιχαήλ, Γκραντινάρου, Αγγελή, Κατσαντώνης, Κοβάσεβιτς, Ματθαίου, Μπενεζέτ

ΓΚΟΛ: 28′ Μαλόνε (αυτ.), 43′ Φιλίποβιτς/88′ Ντούμπια
:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.130 (τα 55 από φίλους της Καριώτισσας)

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ:

AEΛ: Τζάλμα, Παπαφώτης, Μακρής (2), Μαρς (5)
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Μαλόνε, Νιούπορτ, Παντελή, Κοβάσεβιτς, Λουκίλι, Ντούμπια (2)

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Kehlet Jakob
AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης