18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • Uncategorized
  • Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Πλήρωσε τα λάθη του και «αυτοκτόνησε» εναντίον δέκα παικτών

Ρεν – Παναθηναϊκός 3-1: Πλήρωσε τα λάθη του και «αυτοκτόνησε» εναντίον δέκα παικτών

By on 9 Νοεμβρίου, 2023 0 3095 Views

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 34′ τη Ρεν με πέναλτι του Ιωαννίδη, έπαιξε 64 λεπτά με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Μπελοσιάν, αλλά… κατάφερε να ηττηθεί 3-1 λόγω των τραγικών αμυντικών σφαλμάτων του, πετώντας στα σκουπίδια τεράστια ευκαιρία για νίκη στη Γαλλία.

Ρεν-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν, η πρώτη ήταν στην Χάιφα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε μεσαία γραμμή χωρίς ”δεκάρι” ενώ στα δεξιά της άμυνας προτίμησε τον Βαγιαννίδη και στην κορυφή της επίθεσης τον Ιωαννίδη. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Γεντβάι με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Βιλένα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Παλάσιος, δεξιός ο Μπερνάρντ και στο ”9” ο Ιωαννίδης. Από την άλλη η Ρεν που έχασε τον Μανταντά με τραυματισμό, παρατάχθηκε με τον Γκαλόν στην υπεράσπιση της εστίας. Γου και Μπελοσιάν οι δύο στόπερ, Τεατέ στο αριστερό άκρο της άμυνας και Ντουέ στο δεξιό. Λεφί και Μάτιτς οι δύο κεντρικοί χαφ. Αριστερός χαφ ο Τεριέ, δεξιός ο Μπουριγκό, ο Ρίντερ σε ελεύθερο ρόλο και ο Καλιμουεντό φουνταριστός.

Σε μία στιγμή το… τανκ Ιωαννίδης άλλαξε τα πάντα!

Χειρότερο ξεκίνημα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Μόλις στο 8′ ο Μλαντένοβιτς έστειλε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, στη συνέχεια η Ρεν κέρδισε φάουλ και ο Μπρινιόλι στο μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του στο Τριφύλλι… δώρισε το 1-0 στην αδύναμη εκτέλεση του Ρίντερ, χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση, πήρε τον έλεγχο του ματς αλλά με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 12′ και ένα σουτ του Μπερνάρντ έξω από την περιοχή δεν μπορούσε να απειλήσει αν και έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή. Μία στιγμή, όμως, άλλαξαν τα πάντα υπέρ των ”πρασίνων”. Το… τανκ Ιωαννίδης πήρε την μονομαχία από τον Μπελοσιάν, τον έβαλε πλάτη δύο φορές και ο στόπερ της Ρεν έκανε πέναλτι και είδε την κόκκινη κάρτα. Στο 34′ ο Έλληνας στράικερ έφερε το ματς στα ίσια με εκτέλεση αλά Πανένκα, με τον Παναθηναϊκό να γυρίζει υπέρ του όλο το έργο. Από τον εφιάλτη του ξεκινήματος, η ελληνική ομάδα βρήκε μια ονειρική συνθήκη ενόψει του δευτέρου μέρους.

Εκτός τόπου και χρόνου και άνευ όρων παράδοση

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Γάλλων και είχε μόνο μια καλή στιγμή με σουτ του Τζούρισιτς στο 56′ που βρήκε πάνω στον Παλάσιος. Η Ρεν ήθελε μεγάλη προσοχή στις κόντρα επιθέσεις, το Τριφύλλι είχε κάκιστες επιστροφές και πουλήματα στη μεσαία γραμμή και στο 65᾽ ο Σαλάχ αμαρκάριστος έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους. Πριν προλάβει να συνέλθει ο Παναθηναϊκός, ο Βιλένα έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Μάτιτς και στο 70′ ο Μπλας έκανε το 3-1 από την άσπρη βούλα. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς είχε ”πεθάνει” ψυχολογικά, αντίδραση σοβαρή δεν έβγαλε και με κάτω τα χέρια ηττήθηκε από την ψυχωμένη Ρεν.

Η βαθμολογία του ομίλου του Παναθηναϊκού

  1. Ρεν 9
  2. Βιγιαρεάλ 6
  3. Παναθηναϊκός 4
  4. Μακάμπι Χάιφα 1