5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mε γκολ για βραβείο η 7η σερί  νίκη του πρωτοπόρου  ΑΠΟΕΛ.Η ΑΕΛ έβαλε δύσκολα στους νικητές στο β΄ ημίχρονο

Mε γκολ για βραβείο η 7η σερί  νίκη του πρωτοπόρου  ΑΠΟΕΛ.Η ΑΕΛ έβαλε δύσκολα στους νικητές στο β΄ ημίχρονο

By on 11 Νοεμβρίου, 2023 0 695 Views

Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε το ντέρμπι στο ΓΣΠ, επικρατώντας της ΑΕΛ με 1-0 φτάνοντας στην 7η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Δράστης ο Ζέφτε Βιτάλ, ο οποίος στο 38’ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ από διαγώνια θέση, το οποίο ήταν αρκετό για την ομάδα της Λευκωσίας ώστε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να υστερεί πάρα πολύ στο δημιουργικό κομμάτι. Η ομάδα της Λεμεσού ανέβηκε στο δεύτερο μέρος, κυρίως μετά τις αλλαγές του Κόσκελα, το ΑΠΟΕΛ δεν ήταν το ίδιο καλό όπως και το πρώτο όμως τίποτα δεν άλλαξε στο σκορ, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία πολύτιμη νίκη.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερο το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος, «απείλησε» είτε από στημένες φάσεις, είτε από σέντρες από τα πλάγια, με την ΑΕΛ να αντιστέκεται και να έχει μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μούριελ Μπέκερ, που δήλωσε παρών, όποτε χρειάστηκε.

Στο 22΄, ο Βραζιλιάνος απέκρουσε την κεφαλιά του Κρέσπο, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Σαρφό, ενώ δύο λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Ντονγκαλά από δεξιά, η κεφαλιά του Κβιλιτάια «έφυγε» άουτ.

Στο 30΄ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία καλή στιγμή και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαρφό, με τον Πέτροβιτς να κάνει την κεφαλιά και τον Μούριελ Μπέκερ να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν παθητικό.

Στο 38΄, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος κήπερ έκανε κακή εκτίμηση και δέχθηκε γκολ από το συμπατριώτη του Ζέφτε Βιτάλ, με αποτέλεσμα από ωραίος… να γίνει μοιραίος. Ο αριστερός μπακ του ΑΠΟΕΛ πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από το κέντρο, πέρασε με όμορφη ντρίπλα τον προσωπικό του αντίπαλο κι έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ από μεγάλη απόσταση και ευρισκόμενος στην πλάγια γραμμή με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα της ΑΕΛ.Εκπληκτικό γκολ ..για βραβείο.

Στους χρόνους των καθυστερήσεων, το ΑΠΟΕΛ έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της Λεμεσού, όταν ο Μαρκίνιος με πλασέ… νίκησε τον Μπέκερ, όμως σωστά δεν μέτρησε το γκολ του, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη στην επανάληψη η φιλοξενούμενη, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση μέχρι και το 70΄.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Μπέλετς να προλαβαίνει την μπάλα πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Μόρσαϊ.

Στο 83΄ το ΑΠΟΕΛ… απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες, με τον Γαβριήλ να βγαίνει απέναντι από τον Μπέκερ, που έδιωξε το πλασέ του Κύπριου άσου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα της Λεμεσού είχε ακόμα μία καλή στιγμή όταν μετά από γύρισμα από αριστερά, ο Μόρσαϊ έκανε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους, όταν ο Εφραίμ με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Μπέκερ και να… τελειώσει νωρίτερα τον αγώνα στους χρόνους των καθυστερήσεων.

Το ΑΠΟΕΛ μετρά πλέον 7 σερί νίκες στο πτωτάθλημα και με 26 βαθμούς θα απολαύσει την κορυφή της βαθμολογίας, γνωρίζοντας πως ο Άρης που ακολουθεί με 23 βαθμούς έχει παιχνίδι λιγότερο. Η ΑΕΛ από την άλλη, παραμένει στην 9η θέση και στους 13 πόντους.

Στην ερχόμενη αγωνιστική (12η) μετά από τη διακοπή, ο ΑΠΟΕΛ θα μεταβεί στο Κολόσσι για να αντιμετωπίσει τον Άρη (25 Νοεμβρίου – 19:00) σε ντέρμπι κορυφής, ενώ η ΑΕΛ θα παίξει δύο μέρες αργότερα με την ΑΕΚ στην Αρένα (27/11 – 19:00)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Βιτάλ, Πέτροβιτς (58′ Καραμανώλης), Κρέσπο, Κοσταντίνοφ (69′ Σατσιάς), Σαρφό, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (86′ Εφραίμ), Ντονγκαλά (69′ Δώνης), Κβιλιτάια (58′ Γαβριήλ).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Καραμανώλης, Εφραίμ, Φαουάζ, Γουΐλσον, Σούσιτς, Σατσιάς, Τομανέ, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Βρόντης, Δώνης.

ΑΕΛ: Μούριελ, Ντέγοεστ, Φιλίποβιτς, Μπάστο, Φραντζής (46′ Τσούκα), Ντζάλμα (46′ Σέρνιτς), Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Μεντόζα (80′ Κα), Τσέρνιχ (46′ Μορέιρα), Μακρής (65′ Μόρσαϊ).

Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Κυριάκου, Σωτηρίου, Ανδρέου, Σέρνιτς, Μορέιρα, Μαρς, Τσούκα, Μόρσαΐ, Κα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντονγκαλά, Κρέσπο / Τσέρνιχ, Μεντόγεβιτς, Φραντζής, Μεντόζα

ΣΚΟΡΕΡ: 38′ Ζέφτε

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 11.000

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης