28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακάθεκτη η Πάφος FC.Mε σφραγίδα ανωτερότητας κέρδισε στο Αμμόχωστος τη Ν.Σαλαμίνα με Τάνκοβιτς-Ζάιρο

Ακάθεκτη η Πάφος FC.Mε σφραγίδα ανωτερότητας κέρδισε στο Αμμόχωστος τη Ν.Σαλαμίνα με Τάνκοβιτς-Ζάιρο

By on 3 Δεκεμβρίου, 2023 0 525 Views

Την 5η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Πάφος FC, επικρατώντας της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» με 2-0, την οποία υποχρέωσε ταυτόχρονα και στην πρώτη της ήττα στην έδρα τη !
Η παφιακή ομάδα ήταν πολύ καλύτερη, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και δίκαια έφτασε δίκαια στην επικράτηση που την κρατά στην κορυφή με 29 βαθμούς μαζί με το ΑΠΟΕΛ ενώ ο Άρης αγωνίζεται αύριο με την ΑΕΛ και αν κερδίσει θα έχουμε τριπλή συγκατοίκηση στο ρετιρέ.. Ο Τάνκοβιτς, αφότου έχασε ξεκάθαρες ευκαιρίες με αποκορύφωμα τη φάση του 45’ όταν σε κενή εστία έστειλε την μπάλα έξω, άνοιξε το σκορ στο 58’, με το Ζάιρο στο 81’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
Σημειώνουμε ότι ακυρώθηκαν μετά από υπόδειξη του VAR ως οφσάιντ τα γκολ των Βαλακάρι (62’) και Καρλίτος (71’). Ο πρώτος είχε και δοκάρι στο 60’.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη στο ξεκίνημα η Πάφος, είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά, στο 8΄, ο Κίσσας σταμάτησε το σουτ του Τάνκοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Ζάιρο μέσα από την περιοχή.

Στην εξέλιξη της φάσης, ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Βαλακάρι δεν βρήκε στόχο, ενώ την ίδια κατάληψη είχε το σουτ του Πέπε στο 18΄.

Η Πάφος συνέχισε να υπερέχει και στο 29΄ είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν ο Ζάιρο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Κίσσα να διώχνει με τα πόδια, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο κήπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε χωρίς κανένα πρόβλημα το σουτ του Μπότσκαϊ.

Η τελευταία καλή φάση και συνάμα η σπουδαιότερη στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 45΄. Παράλληλη μπαλιά από δεξιά του Ικόκο με τον Τάνκοβιτς προ κενής εστίας να στέλνει την μπάλα άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Πάφος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όπως το πρώτο, προσπαθώντας να ανοίξει το σκορ. Μάλιστα, στο 50΄ είχαν ακόμα μία καλή στιγμή, αλλά ο Τάνκοβιτς παρότι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

Ότι δεν κατάφερε στο 50΄, ο Σουηδός το πέτυχε στο 58΄. Κάθετη πάσα του Βαλακάρι, πλασέ του Τάνκοβιτς και 1-0 για την Πάφο.

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Καρσέδο θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως το σουτ του Βαλακάρι σταμάτησε στο δοκάρι του Κίσσα, ενώ στο 64΄ ακυρώθηκε γκολ του Φινλανδού, αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, μετά από υπόδειξη του VAR.

Στο 71΄ η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να σκοράρει, όμως το γκολ ακυρώθηκε κι αυτό για οφσάιντ. Ο Ντορεγκαράι, που είχε εκμεταλλευτεί το λάθος του Κβίντα, δεν μπόρεσε να νικήσει σε δύο περιπτώσεις τον Ίβουσιτς, αλλά η μπάλα είχε φτάσει στον Καρλίτος, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, όμως, υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση ο επιθετικός της γηπεδούχου στο ξεκίνημα της φάσης κι έτσι παρέμεινε το 1-0 για την Πάφο.

Στο 81΄ σημειώθηκε και τέταρτο γκολ, το οποίο αυτή τη φορά μέτρησε κανονικά και ήταν πάλι για τους φιλοξενούμενους. Ο Ζάιρο εκμεταλλεύτηκε λάθος εκτίμηση της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας, βγήκε απέναντι από τον Κίσσα, τον οποίο και πέρασε και με πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Η Ν.Σαλαμίνα που είχε αρκετές απουσίες πάλεψε σε κάποια διαστήματα αλλά έχασε από ανώτερο αντίπαλο και έμεινε στην 8η θέση με 19 βαθμούς μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρώτη εξάδα

Ν.ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίσσας, Ντιακιτέ, Κονατέ (74′ Οφόρι), Τσελέα, Λέουκο, Κατσιάρης (63′ Μιγκελίτο), Φερνάντεθ (63′ Κονέ), Καρλίτος, Νάρσινγκ (83′ Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (83′ Κορομά), Ντορεγκαράι.
Στον πάγκο: Καλανίδης, Κατσικάς, Μιγκελίτο, Κουζμάνοβιτς, Κονέ, Παπαγεωργίου, Σπυριδάκης, Χριστοδούλου, Οφόρι, Βίκτωρος, Έντσον, Κορομά. 
ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ, Ικόκο, Μπότσκαϊ (69′ Ταβάρες), Ντράγκομιρ (79′ Αμπντουσαλάμοφ), Ναμ, Βαλακάρι (79′ Μπρούνο Φελίπε), Τάνκοβιτς (79′ Τουμάσι), Πέπε (27′ Πελάτζιο), Ζάιρο.
Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Μπρούνο Φελίπε, Δημητρίου, Ρους, Αμπντουσαλάμοφ, Μιχαήλ, Τουμάσι, Νταλίνια, Ταβάρες, Πελάτζιο. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντορεγκαράι (3η), Τσελέα, Λέουκο, Καρλίτος

ΣΚΟΡΕΡ: 58′ Τάνκοβιτς, 81′ Ζάιρο
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης