6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άνετη πεντάρα το ΑΠΟΕΛ που δεν αφήνει την κορυφή.Η Δόξα επιβεβαίωσε τις αδυναμίες της και δεν πρόβαλε αντίσταση

Άνετη πεντάρα το ΑΠΟΕΛ που δεν αφήνει την κορυφή.Η Δόξα επιβεβαίωσε τις αδυναμίες της και δεν πρόβαλε αντίσταση

By on 3 Δεκεμβρίου, 2023 0 615 Views

Επιστροφή στην κορυφή χαλαρά, απλά και με ευρεία νίκη για το ΑΠΟΕΛ Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν της Δόξας με 5-0 για την 13η αγωνιστική με τις αλλαγές του Ζοσέ Ντομίνγκες να «καθαρίζουν» την αναμέτρηση!
To σκορ (1-0) άνοιξε ο Κρέσπο με το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, στο 15ο λεπτό, με ιδανικό πλασέ από το ύψος της περιοχής μετά από πανέμορφη ενέργεια του Μαρκίνιος, ενώ στο 21’ οι γαλαζοκίτρινοι «άγγιξαν» το 2-0, ωστόσο η κεφαλιά του Τομανέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σισκόφσκι.
Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Ντομίνγκεζ «σφράγισαν» μια ευρεία νίκη με 5-0 για την ομάδα της Λευκωσίας. Στο 56’ ο Βιγιφάνες με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Δώνης που με δύο προσωπικά του γκολ, στο 70’ και το 77’ έγραψε το 4-0Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Κβιλιτάια στις καθυστερήσεις με ωραίο γυριστό σουτ.
Με όση άνεση ‘ήθελε το ΑΠΟΕΛ και με πάικτες που επανήλθαν στη δράση και να σκοράρουν έδειξ εότι δεν είναι διατεθημένο να κατέβει από την κορυφή.Έφτασε τους 29 βαθμούς και με αυτό τον τρόπο επέστρεψε στην κορυφή με την Πάφο συγκάτοικο περιμένοντας και τον αυριανό αγών ατου Άρη με την ΑΕΛ!
Αντιθέτως, η Δόξα παρέμεινε καθηλωμένη στον ένα βαθμό.Επιβεβαίωσε τις αδυναμίες της και χωρίς ίχνος αντίστασης έχασε με ψηλά τα χέρια και πλέον φαντάζει μη αντρέψιμη η δυσμενής βαθμολογική της θέση αφού πέρασε ήδη ο πρώτος γύρος και πήρε μόνο ένα βαθμό

ΑΠΟΕΛ (Ντομίνγκες): Μπέλετς, Τσεπάκ, Κρέσπο (83′ Σούσιτς), Πέτροβιτς, Ζέφτε, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Σαρφό (46′ Βιγιαφάνες), Ντογκαλά (69′ Γουΐλσον), Μαρκίνιος (60′ Δώνης), Τομανέ (69′ Κβιλιτάια)
Στον πάγκο: Κίττος, Καραμανώλης, Φαουάζ, Σατσιάς, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου

ΔΟΞΑ (Πετράκης): Σισκόφσκι, Σιέλης, Τρούγιτς (71′ Σαντίκ), Ναμπί, Κλεόφιλο, Βελκόφσκι, Αντωνιάδης, Στυλιανού, Χ. Κυριάκου (60′ Αντγουί), Ασάντε (71′ Σκόγλουντ), Ντζετζέ (46′ Αλτσέους)
Στον πάγκο: Αντωνίου, Π. Κυριάκου, Φοφανά, Τραϊτσέφσκι, Γιαμπερέ, Σετσέροβιτς, Μουχάμεντ, Β. Κυριάκου 

Στο όριο καρτών: Κρέσπο, Τσεπάκ, Φαουάζ, Σατσιάς, Ντογκαλά (2), Πέτροβιτς (5) / Μουχάμεντ, Κλεόφιλο, Ντζετζέ (2), Αντγουί (5)

ΣΚΟΡΕΡ: Κρέσπο (15′), Βιγιαφάνες (56′), Δώνης (70′, 77′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κρέσπο (3η) / Ναμπί, Βελκόφσκι, Αλτσέους

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.000

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κοντεμενιώτης Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μεταξάς Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Κουμή Δημήτρης
Παρατηρητής:  Τσαγγάρης Μάριος