10 Μαΐου, 2024
  • 10 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση βλέπει μπροστά. Υπό τις συνθήκες του αγώνα δεν είναι άσχημος ο βαθμός στο ντέρμπι. Δεν θα κρεμάσουν κανένα για ένα λάθος…

Η Ανόρθωση βλέπει μπροστά. Υπό τις συνθήκες του αγώνα δεν είναι άσχημος ο βαθμός στο ντέρμπι. Δεν θα κρεμάσουν κανένα για ένα λάθος…

By on 4 Δεκεμβρίου, 2023 0 403 Views

H αποβολή του Τσίκο όπως ανέφερε και ο προπονητής της Ανόρθωσης ήταν πλήγμα για την ομάδα και επηρέασε την   τακτική του Γκαγιέγο και την εξέλιξη του αγώνα. Άσχετα αν και η ΑΕΚ έχασε παίκτη με κόκκινη για την Ανόρθωση που έχασε επιθετικό στα άκρα με ταχύτητα ήταν πιο σοβαρή απώλεια. Χάθηκε ένας επιθετικός που επηρέασε όλη την μεσοεπιθετική γραμμή ενώ για την ΑΕΚ έφυγε ένας παίκτης από τους τρεις στο κέντρο της άμυνας αλλά απελευθερώθηκε η δεξιά πλευρά κάτι που βοήθησε στις αντεπιθέσεις της.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά ο βαθμός για την Ανόρθωση δεν είναι άσχημος με τις συνθήκες του αγώνα αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ανόρθωση μπήκε φορτσάτα στο παιχνίδι και ασκούσε πίεση στην ΑΕΚ μέχρι τις αποβολές.( Σε τρία σερί ντέρμπι η Ανόρθωση πέτυχε δυο νίκες ,έφερε μια ισοπαλία και δεν δέχθηκε γκολ) Ο Τσίκο είχε λάθος αντίδραση και αποβλήθηκε αλλά στην Ανόρθωση δεν τον καταδικάζουν γιατί έγινε στην φάση στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το τράβηγμα του αντιπάλου. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του εκπρόσωπου  Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου στον Super Sport FM 104.0:

-Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Παίζουμε μόνο για να κερδίσουμε. Δεν ήταν ένα παιχνίδι που θα το θυμάται κανείς, ελάχιστα απείλησαν οι δύο ομάδες. Οι αποβολές επηρέασαν, ίσως η δική μας λίγο περισσότερο. Δεν ήταν άδικο το 0-0. Το αφήνουμε πίσω μας, αρχίζουμε άμεσα δουλειά για το παιχνίδι με τον Εθνικό που ακολουθεί».

-Για τον Τσίκο: «Οι πρώτοι που του ασκούν κριτική είναι οι δικοί μας οπαδοί κι έχουν το κάθε δικαίωμα. Ομαδικά κερδίζουμε κι ομαδικά χάνουμε. Δεν θα… κρεμάσουμε κανέναν για ένα λάθος, που όντως ήταν λάθος. Θα επιληφθεί το θέμα ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής. Ως ομάδα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις καλές στιγμές, αλλά και στις στιγμές που κάτι δεν μας βγαίνει. Το να συζητάμε όλη μέρα γι’ αυτή την μεμονωμένη στιγμή δεν θα βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα».

-Για τους 7 βαθμούς στα τελευταία 3 ντέρμπι και τη χαμηλή συγκομιδή στην έδρα της: «Στα εκτός έδρας έχουμε τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Προχθές έγινε ένα ματς που ήταν από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν ήμασταν πολύ ανώτεροι από τον αντίπαλο σε σημεία στον αγώνα. Η εικόνα των αγώνων που έχουμε δώσει αποδεικνύει ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

-Για τους πολλούς τραυματισμούς: «Έχουμε πολλές περιπτώσεις που πάνω σε φάση σε αγώνα τέθηκαν νοκ άουτ για καιρό. Ελπίζουμε να δούμε σιγά σιγά κάποιους να επιστρέφουν, όπως ο Αρτυματάς και ο Γκερέρο. Όσοι καλύπτουν τα κενά, καλούνται να ανταποκριθούν».

-Για τα αγωνιστικά ενόψει Εθνικού: «Ο Μιχάλης Ιωάννου είναι το ερωτηματικό, είναι δύσκολο. Δεν είνι υπέρ του οι πιθανότητες, θα τον αξιολογήσουμε εντός της βδομάδας».

-Για την ανακοίνωση για την αστυνομία και τα παράπονα: «Η αστυνομία υπερέβη εαυτόν για να εισέλθει στο κυλικείο, όπου βρίσκονταν γυναικόπαιδα και οικογένειες. Ήταν εντελώς αχρείαστο. Το μόνο που προκάλεσε ήταν πανικό και φόβο. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να αποτελούν την έσχατη λύση».

Για τον αγώνα με τον Εθνικό είναι νωρίς για να γίνουν εικασίες για την 11αδα αλλά με δεδομένη την απουσία του Τσίκο τα σενάρια είναι πολλά και θα αποφασίσει ο Γκαγιέγο τέλος της βδομάδας τι θα επιλέξει.

Μπορεί να καλύψει την απουσία του Τσίκο ( θα εκτίσει την ποινή του με τον Εθνικό και την ΕΝΑΔ στο κύπελλο και θα είναι στην διάθεση του προπονητή στον αγώνα με τον Οθέλλο)με τον Παρούτη, πιθανόν να μετακινηθεί ο Κορέια και να παίξει από την αρχή στην άμυνα ο Κίκο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε τον Χρυσοστόμου στο αρχικό σχήμα και να περάσει στο αριστερό άκρο ο Γουαρίς.

Όσο για την κορυφή της επίθεσης ο Γκαγιέγο κάνει συντηρητική διαχείριση του Καστέλ μέχρι να είναι απόλυτα έτοιμος από τη στιγμή που ο Γκασάμα από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται.

Σε αναμονή είναι ο Γκαγιέγο και για τον Ουαγκέ,ο οποίος αντιμετώπισε τραυματισμό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

 

Ο ποδοσφαιριστής έχει ενοχλήσεις στο δικέφαλο και οι  πρώτες ενδείξεις δείχνουν θλάση, με τον Αφρικανό μπακ ίσως να μην προλάβει το παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του και για εναλλακτική λύση είναι ο Μηνάς Αντωνίου.