4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-2: Χαλαρά οι Reds μια ανάσα από την κορυφή!

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-2: Χαλαρά οι Reds μια ανάσα από την κορυφή!

By on 7 Δεκεμβρίου, 2023 0 298 Views

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Σέφιλντ εκτός έδρας και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή. Η Μπράιτον πήρε το τρίποντο με ανατροπή, συντριβή για τη Νότιγχαμ στο Λονδίνο.

Λίβερπουλ δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, επικράτησε σβηστά 2-0 της Σέφιλντ και βρέθηκε στο -2 από την κορυφή. Οι Reds επέστρεψαν στις εκτός έδρας νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές και δείχνουν πως βρίσκονται σε καλό μομέντουμ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης είχαν την πρώτη και μοναδική τους ευκαιρία, αλλά ο ΜακΆτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέλεχερ από θέση βολής.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης πέτυχαν το γκολ. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ με δυνατό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο, προσπάθησε να απειλήσει, αλλά ο Σαλάχ δεν κατάφερε να νικήσει τον Φόντρινγχαμ. Η ομάδα του Κλοπ δεν ανησύχησε και στις καθυστερήσεις σφράγισε το διπλό με το γκολ του Σομποσζλάι έπειτα από ασίστ του Νούνιες.

Με ανατροπή η Μπράιτον

Η Μπράιτον επικράτησε εντός έδρας νίκη 2-1 της Μπρέντφορντ και πήρε ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι «Γλάροι» βρήκαν τα αποθέματα, έκαναν την ανατροπή και βρέθηκαν στην 8η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Εμπουεμό. Η Μπράιτον πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο 31′ με υπέροχο σουτ του Γκρος έφερε το ματς στα ίσα. Στο 52΄ ο Χίνσελγουντ διαμόρφωσε το 2-1, μιας και η Μπρέντφορντ δεν κατάφερε να φανεί απειλητική.

Σούπερ η Φούλαμ, στήριξη του κόσμου στον Κούπερ!

Η Φούλαμ ήταν εντυπωσιακή, διέλυσε με 5-0 τη Νότιγχαμ και ξέφυγε ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Η Φόρεστ έμεινε τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς βαθμό και πλέον ο Στιβ Κούπερ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Στο 30΄ ο Ιβόμπι άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χιμένες από ασίστ του Περέιρα πέτυχε το 2-0. Κάκιστη η Νότιγχαμ τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, με τους Λονδρέζους να κάνουν ό,τι θέλουν στο ματς. Ο Χιμένες πέτυχε το 3-0 και στο 74′ ο Ιβόμπι σημείωσε το 4-0. Ο Κέιρνι στο 86΄ διαμόρφωσε το 5-0, κάτι όμως που δεν εμπόδισε τους οπαδούς της Νότιγχαμ να αποθεώνουν τον τεχνικό της ομάδας.

Τρίποντο «ανάσα» για την Μπόρνμουθ

Η Μπόρνμουθ επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας και «σκαρφάλωσε» στη 15η θέση της Premier League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με την κεφαλιά «ψαράκι» του Σενεσί ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και έκανε το 1-0 στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Στην επανάληψη και προς το φινάλε του αγώνα, οι Cherries διπλασιάσαν τα τέρματά τους με σκόρερ τον Μουρ, ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα στο 90ο λεπτό.