4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άρης σαν Άγιος Βασίλης…με δυο δώρα στη Δόξα, έχασε και οπισθοχώρησε. Πρώτη νίκη-βόμβα για τους γηπεδούχους που πήραν ελπίδα

Άρης σαν Άγιος Βασίλης…με δυο δώρα στη Δόξα, έχασε και οπισθοχώρησε. Πρώτη νίκη-βόμβα για τους γηπεδούχους που πήραν ελπίδα

By on 18 Δεκεμβρίου, 2023 0 602 Views

Μεγάλη βόμβα έσκασε στην Περιστερώνα αφού η Δόξα   πήρε την πρώτη της φετινή νίκη απέναντι στον περσινό πρωταθλητή Άρη ο οποίος έπαθε πατατράκ και δέχθηκε την δεύτερη συνεχόμενη του ήττα. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει μεγάλο ενδιαφέρον στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα και στο ψηλά επίσης.  Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν με διαφορά την καλύτερη τους φετινή εμφάνιση και πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με το τέρμα του Ασάντε από τραγικό λάθος του Βανά Άλβες και το αυτογκόλ του Γκομίς.

Από την άλλη ο Άρης  είχε με μια απογοητευτική παρουσία, χωρίς να δείξει πάθος και επιθετική ενέργεια για αυτό και συνέχισε από εκεί που έμεινε στις ήττες από ΑΕΚ και Σπάρτα Πράγας.Είχε την υπεροχή ο Άρης και έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες πριν δεχθεί το πρώτο γκολ αλλά και στο β΄ημίχρονο ωστόσο ήταν άστοχος και σε καμιά περίπτωση ο καλός Άρης και δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί από το παθιασμένο και ασταμάτητο πρέσινγκ των παικτών της Δόξας που πήρε νίκη ελπίδας στην προσπάθεια να παλέψει για σωτηρία.Τα δύο γκολ ήταν δώρο από τον Άρη που πήγε νωρίς στην Περιστερώνα σαν …Άγιος Βασίλης και με δύο τραγικά λάθη έχασε τον αγώνα.

Η Δόξα πάει στους τέσσερεις βαθμούς και παραμένει στην τελευταία θέση ενώ ο Άρης  μένει στους είκοσι εννέα και στην 5η θέση,6 βαθμούς πίσω από την κορυφή .

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης και μόλις στο 5΄… άγγιξε το γκολ, όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Μοντνόρ η μπάλα έφτασε στο Μαγιαμπέλα που έκανε το πλασέ, με τον Πούριτς να απομακρύνει προ της γραμμής του τέρματος της Δόξας.

Έξι λεπτά αργότερα η γηπεδούχος… απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Βελκόφσκι και πάσα στον Τρούγιτς, ο τελευταίος σούταρε έξω από καλή θέση εντός της περιοχής.

Στη συνέχεια, η ομάδα της Λεμεσού πίεσε έτσι ώστε να καταφέρει να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του Καζού μέσα από την περιοχή… έφυγε άουτ στο 16΄, ενώ στο 20΄ ο Σισκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μαγιαμπέλα.

Στο 29΄ καταγράφηκε ακόμα μία πολύ καλή στιγμή για τον Άρη, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Μοντνόρ και μπαλιά προς τον Γκομίς, ο τελευταίος σούταρε απελπιστικά έξω, παρότι ήταν μόνος απέναντι στο Σισκόφσκι, ενώ δύο λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Μαγιαμπέλα, ο Μοντνόρ έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Εν τέλει, κόντρα στη ροή του αγώνα, η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ. Μετά από μακρινή μπαλιά, ο Βανά Άλβες βρέθηκε χωρίς λόγο αρκετά μέτρα εκτός εστίας, με τον Ασάντε να τον προσπερνά και να πλασάρει, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Άρη, γράφοντας παράλληλα το 1-0 στο 34΄.

Ακολούθως, η ομάδα του Σπιλέφσκι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά το σουτ του Μοντνόρ έφυγε άουτ στο 36΄, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Σισκόφσκι απέκρουσε χωρίς πρόβλημα το σουτ του Μπράουν.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Άρη, δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 45+2΄. Εκτελέστηκε φάουλ από το Βελκόφσκι και ο Γκομίς στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, για να κάνει το 2-0 για τη Δόξα, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Δόξα να… αγγίζει το 3-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ναμπί, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Άλβες στο 47΄, με τον Άρη να… απαντά με μεγάλη χαμένη ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Καζού από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω στο Σισκόφσκι, αδυνατώντας να μειώσει σε 2-1.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε και παρά τις αλλαγές του Σπιλέφσκι δεν κατάφερε ο Άρης να… απειλήσει την εστία του Σισκόφσκι παρά μόνο στο 90+3΄, όταν η κεφαλιά του Μοντνόρ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σπόλιαριτς, κατέληξε άουτ.

Δόξα: Σισκόφσκι, Φοφανά, Τρούγιτς (83′ Σαντίκ), Ναμπί (78′ Τραιτσέφσκι), Σκόγκλουντ (63′ Γκλεόφιλο), Βελκόφσκι, Αλσέους, Αντωνιάδης, Κυριάκου (78′ Στυλιανού), Πούριτς, Ασάντε.
Στον πάγκο: Αντωνίου, Κυριάκου, Σιέλης, Σαντίκ, Γιαμπερέ, Μουχάμεντ, Κυριάκου, Τζε Τζε.

Άρης: Βανά, Γιαγκό (75′ Στεπίνσκι), Μουσουντά, Μπρόρσον, Καζού, Στρούσκι (46′ Νίκολιτς), Μπράουν (59′ Σουμάνσκι), Μαγιαμπέλα (59′ Σπόλιαριτς), Κοκόριν, Μοντνόρ, Γκομίς (63′ Σαβό).
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Γιαντάλ, Δημητρίου, Σανέ, Ζόκε, Ουρόσεβιτς.

ΓΚΟΛ: 34′ Ασάντε, 45+2′ Γκομίς (αυτογκόλ)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου, Αλσέους, Πούριτς, Σαντίκ, Γκλεόφιλο/ Καζού, Μοντνόρ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 150.

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Αθανασίου Κυριάκος
AVAR: Στυλιανού Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης