20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γύρισαν τα χαμόγελα στον Άρη.Με Γκομίς κέρδισε την ΑΕΖ,πλησίασε την κορυφή και περιμένει το ντέρμπι…

Γύρισαν τα χαμόγελα στον Άρη.Με Γκομίς κέρδισε την ΑΕΖ,πλησίασε την κορυφή και περιμένει το ντέρμπι…

By on 22 Δεκεμβρίου, 2023 0 662 Views

Eπιστροφή στις νίκες για τον Άρη μετά από δύο ήττες, ο οποίος έστω και με το πιο στενό σκορ (1-0)κέρδισε την ΑΕΖ.

Το τέρμα πέτυχε στο 42΄ο Γκομίς με κεφαλιά και γενικότερα το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους, με την ΑΕΖ να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση στο παιχνίδι.

Με τη νίκη του απόψε ο Άρης πήγε στους 32 βαθμούς και μείωσε προσωρινά στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Το παιχνίδι

Ο Άρης από την έναρξη του αγώνα είχε τον έλεγχο με την ΑΕΖ να περιμένει στο δικό της μισό τους παίκτες των γηπεδούχων.

Κάποια σουτ των γηπεδούχων δεν ανησύχησαν την άμυνα της ΑΕΖ, όπως για παράδειγμα του Νίκολιτς στο 3’, αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Άρης αδυνατούσε να βρει τη σπουδαία φάση.

Την βρήκε στο 26΄όταν ο Μπένγκτσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Σαβό να παίρνει τη κεφαλιά αλλά η μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Μία κεφαλιά του Ζόκε στο 30΄ δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα σουτ του Νίκολιτς έξω από την περιοχή στο 38’ κατέληξε μετά από κόντρα απευθείας στον Μιλοσάβλιεβιτς.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΖ είχε την πρώτη της φάση, αλλά το σουτ του Ιωσηφίδη κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Μία κεφαλιά του Μπένγκτσον στο 40’ κατέληξε στον Μιλοσάβλιεβιτς ενώ ένα σουτ του ίδιου παίκτη πέρασε πολύ έξω.

Στο 42’ όμως ο Άρης βρήκε το ζητούμενο που ήταν το τέρμα, με τον Μαγιαμπέλα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Γκομίς με δυνατή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.

Στο 45’ ο σκόρερ είχε ένα μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πολύ έξω ενώ η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν για την ΑΕΖ, με τον Ντιγκινί στο 45’+4 να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει από από τα δοκάρια.

Ο Άρης μπήκε με επιθετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μαγιαμπέλα στο 51’ να έχει ένα μακρινό σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Στο 62’ ο Νίκολιτς έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ένα σουτ του Μαγιαμπέλα μέσα από την περιοχή πέρασε έξω, ενώ στο 67’ μετά από σέντρα του Νίκολιτς, ο ο Σπόλιαριτς από εξαιρετικό σημείο έκανε το πλασέ, ήταν όμως αδύνατο και η μπάλα πήγε απευθείας στον Μιλοσάβλιεβιτς.

Στο 72’ ο Άρης είχε σπουδαία φάση για ένα δεύτερο σουτ, με τον Σαβό να δοκιμάζει ένα πολύ μακρινό σουτ, η μπάλα να χτυπάει κάπου και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΖ είχε μία φάση στο 73’, με τον Αντωνίου να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα να φεύγει πολύ έξω.

Στο 77’ ένα σουτ του Μπράουν κατέληξε στον Μιλοσάβλιεβιτς, όπως και το σουτ του Σπόλιαριτς λία δευτερόλεπτα αργότερα. Ένα σουτ του Μαγιαμπέλα στο 80’ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΖ ανέβηκε κάποια μέτρα στα τελευταία λεπτά του αγώνα και στο 86’ ο Χρίστου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Χρίστου πέρασε εκτός αγώνα με δύο κίτρινες σε λίγα δευτερόλεπτα, πρώτα για φάουλ και μετά σε σπρώξιμο σε αντίπαλό του.

Στο 90’ ο Μπράουν έκανε το σουτ, ο Μιλοσάβλιεβιτς απόκρουσε με τη μπάλα στη συνέχεια να χτυπάει και στο δεξί οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Άρη να παίρνει τη νίκη και να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή στους 3 βαθμούς εν αναμονή και των αγώνων αύριο.

ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες (16’ Ζάντρο), Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Γιαγκό, Σανέ (46’ Μουσούντα), Νίκολιτς (72’ Μπράουν), Ζόκε, Μπένγκτσον (46’ Σουμάνσκι), Μαγιαμπέλα, Σάβο, Γκομίς (65’ Σπόλιαριτς).

ΑΕΖ: Μιλοσάβλιεβιτς, Παστελλής, Ε.Αντωνίου, Κ.Αντωνίου, Φοστάβε (55’ Σιφνέος), Σάντος (82’ Μιχαηλίδης), Βάλντι, Χατζηβασίλης, Χρίστου, Ιωσηφίδης (82’ Μπέκερ), Ντιγκινί (46’ Ελευθερίου).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζόκε, Μπράουν / –

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / Χρίστου (2η κίτρινη)