30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λύτρωση για τον Απόλλωνα σε δραματικό φινάλε…Το 3-1 έγινε 3-3 και στο 96΄ήρθε η νίκη απέναντι στην Καρμιώτισσα

Λύτρωση για τον Απόλλωνα σε δραματικό φινάλε…Το 3-1 έγινε 3-3 και στο 96΄ήρθε η νίκη απέναντι στην Καρμιώτισσα

By on 22 Δεκεμβρίου, 2023 0 648 Views

Στο πέμπτο   λεπτό των καθυστερήσεων η Καρμιώτισσα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ρόσι και δέκα δευτερόλεπτα αργότερα όταν μπήκαμε πλέον στο έκτο λεπτό του επιπλέον χρόνου ο Πέρετζ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα με 4-3.

Έγινε απίστευτη ματσάρα στο «Στέλιος Κυριακίδης» με δραματική εξέλιξη σταβ τελευταία λεπτά και τελικά λύτρωση για τον Απόλλωνα που πανηγύρισε έξαλλα το τρίποντο που του δίνει χαρά για τα Χριστούγεννα ,ηρεμία και ψυχολογία για τη συνέχεια..

Η ομάδα των Πολεμιδιών έχανε 3-1 από τους «γαλάζιους» αλλά έβγαλε απίστευτα ψυχικά αποθέματα, ισοφάρισε σε 3-3.

Φάνηκε από την αρχή ότι δεν θα ήταν εύκολα τα πράγματα για τον Απόλλωνα ο οποίος παρόλα αυτά προηγήθηκε 2-0 με Αμπντουραχίμι και Μάρκες.

Ο Ντούμπια μείωσε  με γκολάρα αλλά όταν ο Μαλεκκίδης έκανε το 3-1 πολλοί είπαν ότι η σεμνή τελετή στην Πάφο έλαβε τέλος.

Μόνο τέλος δεν έλαβε. Οι παίκτες του Χρίστου Χαραλάμπους αντέδρασαν, με γκολ-πέναλτι του Ντούμπια μείωσαν σε 3-2 και ισοφάρισαν με γκολ του Ρόσι.

Για να φτάσουμε στο λεπτό που περιγράψαμε στην πρόταση με την Καρμιώτισσα να χάνει απίστευτο τετ-α-τετ και τον Απόλλωνα να το βάζει και να φεύγει με μεγάλο διπλό.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα και μόλις στο 3΄ ο Μπεσάρτ μετά από λάθος διώξιμο του Ανέστη και κεφαλιά του Σαγκάλ σούταρε στην κενή εστία και άνοιξε το σκορ. Ο Απόλλωνας διεύρυνε το προβάδισμά του στο 37΄ με σουτ του Μάρκες μετά από κάθετη του Σαγκάλ.

Οι γηπεδούχοι δύο λεπτά αργότερα μείωσαν με τρομερό σουτ του Ντούμπια εκτός περιοχής. Μάλιστα, στο 45+3΄ η Καρμιώτισσα «άγγιξε» το 2-2, όμως ο Λέουβενμπεργκ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Νεοφύτου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Καρμιώτισσας και σπουδαία απόκρουση του πορτιέρε του Απόλλωνα στον Κατσαντώνη.

Στην πρώτη του καλή φάση στην επανάληψη ο Απόλλωνας έκανε το 3-1, με πλασέ του Μαλεκκίδη μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Η ομάδα του Χρίστου Χαραλάμπους δεν τα παράτησε καθώς στο 84΄ μείωσε σε 3-2, με πέναλτι του Ντούμπια, ενώ δύο λεπτά αργότερα κατάφερε να κάνει το 3-3 όταν με πλασέ του Ρόσι ισοφάρισε σε 3-3. Το θρίλερ όμως είχε συνέχεια καθώς ο Πέρετς στο 90+6΄ με προβολή χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστης, Μαλόνε, Ντούμπια, Νεοφύτου, Φουρ (46′ Λουκίλι), Τσουκαλάς, Ρόσι, Γκραντινάρου (81′ Παντελή), Χριστοφόρου (66′ Σουκ), Κατσαντώνης, Κοβάσεβιτς
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Άντος, Μελετίου, Αβραάμ, Λουκίλι, Μιχαήλ, Παντελή, Θεοδώρου, Νιούπορτ, Αγγελή, Ματθαίου, Σουκ

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Αμπντουραχίμι (66′ Βάργκα), Μαλεκκίδης, Σαγκάλ (66′ Τέκιε), Κυριάκου (77′ Σπόλιαριτς), Νταρίκουα, Βαλμπουενά (84′ Πέρετζ), Φιλιώτης, Μάρκες (84′ Κρμέντσικ), Κολ
Στον πάγκο:  Λοίζου, Δημητρίου, Σέλβικ, Άδωνη, Τέκιε, Πέρετζ, Κρμέντσικ, Ποντικός, Σπόλιαριτς, Ψύχας, Κοστάκε, Βάργκα

ΓΚΟΛ: 39′ Ντούμπια, 83′ Ντούμπια (π.), 87′ Ρόσι/3′ Αμπντουραχίμι, 37′ Μάρκες, 73′ Μαλεκκίδης,96΄Πέρετζ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νεοφύτου, Τσουκαλάς (6η), Κοβάσεβιτς/Νταρίκουα, Αμπντουραχίμι (3η), Μαλεκκίδης

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 662

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΚΑΡΤΩΝ 
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ματθαίου (2), Τσουκαλάς (5).
ΑΠΟΛΛΩΝ: Εκπολό, Χάμπος, Αμπντουραχίμι, Σαγκάλ (2).

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Putros Sandi Dhia Jirjis
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας