30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άρχισε καλά,έπαιξε με τη φωτιά,πέρασε δύσκολα η Ανόρθωση με Γκασάμα και πάει στο ΓΣΠ για ντέρμπι κορυφής

Άρχισε καλά,έπαιξε με τη φωτιά,πέρασε δύσκολα η Ανόρθωση με Γκασάμα και πάει στο ΓΣΠ για ντέρμπι κορυφής

By on 2 Ιανουαρίου, 2024 0 597 Views

Άρχισε καλά ,έπαιξε με τη φωτιά πέρασε δύσκολα η Ανόρθωση με Γκασάμα και πάει στο ΓΣΠ για ντέρμπι κορυφής

Η Ανόρθωση δυσκολεύτηκε αλλά πήρε το ζητούμενο απέναντι στην σκληροτράχηλη Καρμιώτισσα με 1-0, πλησίασε το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή και πάει να το αντιμετωπίσει στο ΓΣΠ σε ένα ντέρμπι κορυφής.

Η «Κυρία» με τη νίκη της αυτή παρέμεινε στην 2η θέση αλλά είναι σε θέση αναπνοής από τους γαλαζοκίτρινους στο -2 και πλέον πάει στο ΓΣΠ με στόχο την κορυφή.

Ο Γκασάμα την έβαλε σε θέση οδηγού μετά από κοντινό πλασέ σε κενή εστία και έτσι η «Κυρία» πήρε προβάδισμα και ψυχολογία στο 14’.Η Ανόρθωση άρχισε φουνταριστή ,πίεσε ,κυριάρχησε άνοιξε γρήγορα το γκολ αλλά στο β΄ ημίχρονο έπαιξε με τη φωτιά, είχε επιπόλαιες ενέργειες και την απείλησε η Καρμιώτισσα αλλά τέλος καλό όλα καλά. Στα θετικά εκτός από τη νίκη η επιστροφή του Γκερέρο που έδειξε ξανά την κλάση του και η καλή παρουσία του Μιχαήλ κάτω από τα δοκάρια.

Η Καρμιώτισσα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Θεοδώρου και τον Ρόσι στην ίδια φάση αλλά ο Μιχαήλ και το δοκάρι σταμάτησαν τους φιλοξενούμενους,λίγο μετά που ο Καστέλ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι της Καρμιώτισσας. Η Καρμιώτισσα έμεινε στην προτελευταία θέση (13η) και στους δέκα βαθμούς.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα της Ανόρθωσης. Η ομάδα της Αμμοχώστου επιδίωξε το γρήγορο τέρμα προκειμένου να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της και το πέτυχε. Μετά από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες, των Γκασάμα, Καστέλ και Γουαρίς, ο πρώτος βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα. Στο 14ο λεπτό ο Ισπανός επιθετικός έκανε το κοντινό σουτ, όμως, ο Άντος απέκρουσε ασταθώς, με τον Γκασάμα να παίρνει το… ριμπάουντ και με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Η Καρμιώτισσα παρά το γεγονός ότι κατέγραψε την πρώτη τελική με τον Φουρ, δεν κατάφερε να αντιδράσει και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Είχε παθητικό ρόλο, αλλά και αρκετά νεύρα, με τρεις ποδοσφαιριστές να τιμωρούνται με κίτρινη. Από την άλλη η Ανόρθωση δεν το εκμεταλλεύτηκε με δεύτερο γκολ και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με δοκάρια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Καστέλ στο 49′ σημάδεψε το δοκάρι με το κεφάλι, ενώ στο 55′ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Θεοδώρου αρχικά, έκανε το σουτ και υποχρέωσε τον Μιχαήλ σε δύσκολη απόκρουση, ωστόσο στην επόμενη δυνατή προβολή του Ρόσσι χρειάστηκε τη βοήθεια του δοκαριού.

Η Καρμιώτισσα ανέβηκε, η Ανόρθωση έδωσε χώρους και δικαιώματα, με τους Ρόσσι και Κατσαντώνη να απειλούν για την ισοφάριση.

Στο 70′ και τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του ο Γκερέρο λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά δεν πρόλαβε την παράλληλη πάσα του Καστέλ. Ο τελευταίος τέσσερα λεπτά μετά, έκανε το μακρινό σουτ, με τον Άντος να δηλώνει έτοιμος.

Οι πορτοκαλί συνέχιζαν να πιέζουν, αλλά χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο ούτε η Ανόρθωση κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και να… σκοτώσει τον αγώνα αφού κάποιο πάικτες της ενήργησαν με επιπολαιότητα. Έτσι η αγωνία παρέμεινε μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή, με την Ανόρθωση να κερδίζει και να πλησιάζει στο -2 το ΑΠΟΕΛ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Μαρμούκ, Κορέια, Τεχέρα (75′ Κίκο), Καστέλ, Φερέιρα (66′ Γκερέρο), Γουαρίς (66′ Μουσοντά), Γκασάμα, Αντωνίου (46′ Ουαγκέ), Κορρέα, Χρυσοστόμου (66′ Τιουνέ).

Στον πάγκο: Πισιήας, Κεραυνός, Παρούτης, Τζούλιου, Κωνσταντίνου.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Άντος, Νεοφύτου, Φουρ (70′ Μπεν Σαλάμ), Παντελή (46′ Ντούμπια), Ρόσι (85′ Ρόσι), Γκραντινάρου, Χριστοφόρου, Κατσαντώνης, Κοβάσεβιτς, Ματθαίου (46′ Θεοδώρου), Σουκ (46′ Αγγελή).

Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Βιολάρης, Μελετίου, Αβραάμ, Μιχαήλ, Ταβελούδης.

ΓΚΟΛ: 14′ Γκασάμα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νεοφύτου, Φουρ, Σουκ, Ρόσι, Ντούμπια, Κοβάσεβιτς (6).

Στο όριο των καρτών:

Ανόρθωση: Αρμπολέδα, Καστέλ, Τιουνέ, Παρούτης, Γουαρίς (2),Τεχέρα (7).

Καρμιώτισσα: Κατσαντώνης, Ματθαίου (2), Κοβάσεβιτς (5).

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μεταξάς Μιχάλης

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης