4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με Κυπριακά γκολ άνετη τριάρα της Ομόνοιας κόντρα στην ΑΕΛ

Με Κυπριακά γκολ άνετη τριάρα της Ομόνοιας κόντρα στην ΑΕΛ

By on 2 Ιανουαρίου, 2024 0 400 Views

Η Ομόνοια έκανε μια από τις πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις της, νίκησε 3-1 την ΑΕΛ, επέστρεψε στις επιτυχίες, μπήκε με το δεξί στο 2024 και είναι μόνη στην 3η θέση της βαθμολογίας.Kαι τυα τρία γκολ σημειώθηκαν από Κύπριους παίκτες ενώ ο Σεμέδο πριν φύγει για την Εθνική της χώρας του έκανε πολύ καλή εμφάνιση.

Ο Σεμέδο ετοίμαζε τα γκολ, ο Λοίζου τα έβαζε (δύο από τα τρία), ενώ ο αρχηγός Κούσουλος ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο της πολύ σημαντικής αυτής νίκης.

Το μόνο που κατάφερε η ΑΕΛ ήταν να μειώσει σε 3-1 με γκολ του Μεντόγεβιτς στο 89ο λεπτό.

Ήταν μια νίκη επιβλητική από την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή που έδειξε να ξεπερνά άμεσα την ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων» και μείωσε και την διαφορά από την κορυφή εκμεταλλευομένη τις απώλειες του ΑΠΟΕΛ.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με πολλά λάθη και αρκετά φάουλ ξεκίνησε ο αγώνας, με την Ομόνοια να καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της μεγάλη φάση. Συγκεκριμένα στο 26ο λεπτό ο Μπέζους εκτέλεσε το φάουλ και ο Κούσουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο 28΄ο Μακρής έπιασε το σουτ και ανάγκασε τον Ουζόχο να απομακρύνει σε κόρνερ, ενώ ακολούθησε μια κεφαλιά του Κολιά που δεν βρήκε στόχο και ένα μακρινό σουτ του Σεμέδο.

Στο 39΄ο Σεμέδο έκανε μια εξαιρετική ενέργεια, βρήκε τον Λοϊζου ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0.

Στο 44΄ο Λοϊζου έχασε τρομερή ευκαιρία αφού δεν πλάσαρε σωστά αφού δεν είχε καλή εικόνα για το που είναι η εστία.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 48΄ο Λοϊζου μετά από ασίστ του Σεμέδο έκανε ένα όμορφο συρτό σουτ και έγραψε το 3-0.

Στο 56ο λεπτό ο Λανγκ από κοντά με προβολή και υπερένταση έστειλε την μπάλα έξω μετά από μια καλή εκτέλεση κόρνερ. 2 λεπτά μετά ο Λοϊζου έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά με παρέμβαση του Ολιβέιρα η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 65΄ο Αλιούμ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα με καλή ενέργεια, αλλά το σουτ του ήταν κακό.

Στο 67΄ο Ουζόχο είχε μια πολύ καλή απόκρουση σε κοντινό σουτ του Σέρνιτς, ενώ στην εκτέλεση η κεφαλιά του Μεντόγεβιτς έφυγε έξω.

Στο 74΄ο Αμό είχε μια εξαιρετική ενέργεια και λίγο έλειψε να πιστωθεί την πρώτη του ασίστ.

Στο 86΄ο Φράνσον απο εξαιρετική θέση, έκανε ένα άστοχο σουτ. Ένα λεπτό μετά ο Συλβέστρος έπιασε ένα καλό σουτ με τον Ουζόχο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Μεντόγεβιτς στο 89΄μείωσε σε 3-1 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο (75′ Λέζιακς), Σεμέδο (69′ Αμού), Λοίζου, Αλιούμ, Λανγκ, Κούσουλος (80′ Μπασιρού), Μίλετιτς, Χαραλάμπους (75΄ Φράνσον), Μπέζους (69′ Σίμιτς)
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Κελεπέσιη, Ψάλτης, Κακουλλής, Φράνσον, Λέζιακς, Μπασιρού, Ζαχαρίου, Σίμιτς, Παναγιώτου, Αμού, Προκοπίου.

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Φραντζής, Μπάστο, Μεντόγιεβιτς, Σρνιτς, Μορέιρα (63′ Ανδρέου), Μακρής (77′ Σιλβέστρος), Κολιάς (63′ Μεντόσα), Τζάλμα, Γερολέμου (77΄ Θεμιστοκλέους), Ντέγοεστ (77′ Σωτηρίου).
Στον πάγκο: Κυριάκου, Σωτηρίου, Ανδρέου, Μεντόσα, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Θεμιστοκλέους. 

ΓΚΟΛ: 26′ Κούσουλος, 39′, 47′ Λοίζου/89′ Μεντόγεβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπέζους/Τζάλμα (3η), Κολιάς, Σρνίτς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.374

Στο όριο των καρτών:
Oμόνοια
Μάθιους, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (2)
ΑΕΛ: Μεντόγιεβιτς, Παπαφώτης, Μακρής, Ολιβέιρα, Ανδρέου, Τζάλμα, Γερολέμου (2)

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Fourneau Francesco
AVAR: Κώστα Ροβέρτος
Παρατηρητής: Καραισκάκης Μιχάλης