17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Ντράγκομιρ μίλησε την τελυταία στιγμή!Ο Ίβουσιτς κράτησε την Πάφος FC που κέρδισε στο φινάλε τον Άρη

Ο Ντράγκομιρ μίλησε την τελυταία στιγμή!Ο Ίβουσιτς κράτησε την Πάφος FC που κέρδισε στο φινάλε τον Άρη

By on 3 Ιανουαρίου, 2024 0 372 Views

Με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Πάφο και τον Άρη συνεχίστηκε την Τετάρτη (03/01) η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, με τη γηπεδούχο να επικρατεί με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντράγκομιρ στο 90+5΄, στην τελευταία φάση του αγώνα. Άξιζαν κάτι καλύτερο οι φιλοξενούμενοι, που είχαν δοκάρι στο 89΄ με το Σάβι Μπαμπίκα όμως ο Ίβουσιτς κράτησε τους γηπεδούχους ζωντανούς με σωτήριες αποκρούσεις για να έρθει η νίκη στο φινάλε.

Η Πάφος με τη νίκη αυτή φτάνει τους 35 βαθμούς και είναι μαζί με την Ομόνοια στην 3η θέση, ενώ ο Άρης μένει στην 5η θέση με 32.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερος ο Άρης στο πρώτο 45λεπτο ήταν η ομάδα που στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Μ’ εξαίρεση τη φάση στα πρώτα 23 δευτερόλεπτα όταν ο Μπότσκαϊ σκόραρε μετά από πάσα του Ντράγκομιρ, ο οποίος υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ, και μία φάση στο 35΄, όταν το σουτ του Ζάιρο μέσα από την περιοχή… έφυγε άουτ, η Πάφος δεν ήταν για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι δημιουργική και κατ’ επέκταση απειλητική για τον αντίπαλό της.

Αντίθετα, η ομάδα του Σπιλέφσκι είχε πιο ξεκάθαρες φάσεις και ο Ίβουσιτς ήταν ο… λόγος που δεν σκόραρε. Ο Κροάτης σταμάτησε το πλασέ του Ζόκε στο 13΄, ενώ το ίδιο έπραξε στην κεφαλιά του Κακόριν στο 18΄, αλλά και στην κεφαλιά του Ουρόσεβιτς στο 45+2΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν στο 52΄ με το Στρούσκι, αλλά να ακυρώνεται το γκολ τους γιατί είχε προηγηθεί χέρι του Μοντνόρ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ίβουσιτς… σταμάτησε το σουτ του Κακόριν.

Με την εικόνα της ομάδας του να μην αλλάζει, ο Καρσέδο προέβη σε τριπλή αλλαγή στο 58΄, με την Πάφο να ανεβάζει ρυθμούς και στο 68΄ να έχει μία καλή στιγμή, όταν την εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς απέκρουσε ο Άλβες.

Έντεκα λεπτά αργότερα, η γηπεδούχος είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν ο κήπερ του Άρη απέκρουσε το σουτ του Τουμάσι.

Οι μεγαλύτερες στιγμές, ωστόσο, έμελλε να καταγραφούν στο 89΄ και στο 90΄. Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι είχαν χαμένο τετ-α-τετ, όταν ο Μπαμπίκα έκανε το πλασέ, με τον Ίβουσιτς να αποκρούει και μετά η μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι, με την Πάφο στην εξέλιξη της φάσης να βγαίνει στην κόντρα, αλλά το πλασέ του Τάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Βανά Άλβες.

Από εκεί και πέρα, όλα έδειχναν ότι στις καθυστερήσεις και μέχρι και τη λήξη του αγώνα τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, ωστόσο ο Ντράγκομιρ είχε αντίθετη άποψη. Στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90+5΄, με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άλβες, χαρίζοντας στην ομάδα του μία πολύ μεγάλη νίκη με 1-0. Είχε προηγηθεί κεφαλιά του Τάνκοβιτς στο δοκάρι, με τον Ντράγκομιρ να… παίρνει το ριμπάουντ και με σουτ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Ικόκο (79΄ Δημητρίου), Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαϊ (58΄ Τουμάσι), Ντράγκομιρ, Ναμ, Πέπε (85΄ Κανέ), Βαλακάρι (58΄ Τάνκοβιτς), Ταβάρες (58΄ Μελούσο), Ζάιρο.

Στον πάγκο: Γιοσίποβιτς, Μελούσο, Κανέ, Δημητρίου, Ρους, Αμπντουσαλάμοφ, Τάνκοβιτς, Μιχαήλ, Τουμάσι, Νταλίνια, Πελάτζιο.

ΑΡΗΣ: Άλβες, Καζού, Μουσούντα, Κακόριν, Γκομίς (88΄ Σπόλιαριτς), Σανέ, Νίκολιτς (71΄ Μπαμπίκα), Στρούσκι (79΄ Μπράουν), Ζόκε, Μοντνόρ, Ουρόσεβιτς.

Στον πάγκο: Σωφρονίου, Ζάντρο, Μπράουν, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Δημητρίου, Μάτισικ, Μπρόρσον, Μπαμπίκα.

Κίτρινες Κάρτες: Γκολντάρ / Μοντνόρ, Ζόκε.

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»
Διαιτητής: Fourneau Francesco
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Π. Γιώργος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Νικολαίδης Χρίστος