12 Μαΐου, 2024
  • 12 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήρε νωρίς την πρόκριση η Ανόρθωση(2-0),έκανε διαχείριση αλλά έχασε με κόκκινη τον Ιωάννου

Πήρε νωρίς την πρόκριση η Ανόρθωση(2-0),έκανε διαχείριση αλλά έχασε με κόκκινη τον Ιωάννου

By on 16 Ιανουαρίου, 2024 0 363 Views

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και ξεπέρασε το… εμπόδιο της ΑΛΣ Ομόνοια η Ανόρθωση στο νοκ-άουτ παιχνίδι για τη Β΄ Φάση του Κυπέλλου Coca – Cola. Με πρωταγωνιστή τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, που σημείωσε ένα γκολ κι έδωσε μία ασίστ, επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η Ανόρθωση πέτυχε νωρίς τα γκολ και είχε την ευκαιρία να κάνει διαχείριση και συντήρηση δυνάμεων αλλά έχασε με αποβολή τον Μ.Ιωάννου στο 32΄και θα τον χάσει σε δυο αγώνες πρωταθλήματος ενώ αποχώρησε με τραυματισμό ο Γκερέρο όμως στο τέλος έληξε η αγωνία.

Ακόμα ένα γκολ πέτυχε ο Παρούτης αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ για λίγα εκατοστά όπως φάνηκε από το VAR.

΄Έπαιξε για 90΄ο Μακούν και έδειξε ότι με τον χρόνο προσαρμογής θα βοηθήσει την Ανόρθωση ενώ για λίγο έπαιξε και ο Περέα

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χαμηλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, με την Ανόρθωση να καταφέρνει να σημειώσει δύο γκολ στις πρώτες δύο φάσεις που δημιούργησε. Αρχικά και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκερέρο, ο Μαρμούκ έκανε με κεφαλιά το 1-0 στο 17΄, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκερέρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια, η γηπεδούχος είχε την ευκαιρία να μειώσει με τον Κουμή στο 28΄, αλλά το πλασέ του… έφυγε έξω, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η φιλοξενούμενη έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Ιωάννου. Αρχικά, ο παίκτης της ομάδας της Αμμοχώστου είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βρίκκη, ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR και εξέταση της φάσης στο on field review o Ιωάννης Χριστοδούλου αναθεώρησε την απόφασή του κι απέβαλε τον Ιωάννου.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΛΣ Ομόνοια να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ, όταν το σουτ του Πική… σημάδεψε το δοκάρι του Μιχαήλ στο 53΄,(ξεκίνησε από θέση οφσάιντ πάντως που δεν δόθηκε αλλά αν σημειώνετο το γκολ θαν είχε έλεγχο από το VAR) ενώ ο ίδιος παίκτης… απείλησε με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ δέκα λεπτά αργότερα.

Η Ανόρθωση έκανε αλλγές στο β΄ημίχρονο ωστόσο κράτησε μπάλα και δεν ρίσκαρε κάνοντας διαχείριση και συντληρηση δυνάμεων.

Η Ομόνοια 29Μ προσπάθησε και στάθηκε καλά απέναντι στην Ανόρθωση.Η αποβολή την βοήθησε αλλά ήρθε μετά το 2-0 και ήταν δύσκολο να κάνει κάτι περισσότερο.

ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ: Μαυραντώνης, Στεφάνου, Ιωάννου, Φοινίρης (65΄ Φιάκας), Κουμής, Μάρτινς (57΄ Αρτεμίου), Παττίχης (65΄ Ανδρέου), Βρίκκης (77΄ Αλαμπρίτης), Πική, Φιλίππου, Παύλου.

Στον πάγκο: Στρέζος, Κώστα, Κονομής, Ανδρέου, Αλαμπρίτης, Αρτεμίου, Γαβριηλίδης, Φιάκας, Σιαθάς, Μπούντνικ, Κυλίλης, Σωτηρίου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Μαρμούκ, Κορέια (68΄ Κίκο), Τεχέρα, Καστέλ (90+1΄ Τζουλίου), Γκερέρο (68΄ Χρυσοστόμου), Φερέιρα (68΄ Περέα), Μακούν, Γουαρίς (68΄ Παρούτης), Αντωνίου, Ιωάννου.

Στον πάγκο: Αρμπολέδα, Κεραυνός, Ουαγκέ, Κάργας, Παρούτης, Γκασάμα, Κίκο, Κορρέα, Τζουλίου, Μουσοντά, Περέα, Χρυσοστόμου.

Κίτρινες Κάρτες: Παύλου, Φιλίππου, Ανδρέου, Φιάκας, Στεφάνου / Αντωνίου, Κίκο.

Κόκκινες Κάρτες: Ιωάννου (32΄απευθείας).

Στάδιο: Γ.Σ.Π
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Χριστοδούλου Μαρία
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας